Buongiorno Italia: Prandeli hvali Vlahovića i poredi ga sa Adrijanom

Vreme čitanja: 7min | sre. 13.01.21. | 12:19

Upravo je trener Fjorentine taj koji je lansirao Brazilca u Parmi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Kupa Italije i najave rimskog i derbija Italije su glavne priče u današnjoj italijanskoj štampi. Veliki prostor dobija prolaz Milana protiv Torina, posle penal-rulet završnice, u čevrt finale Kupa Italije kao i mogućnost da vidimo još jedan derbi pošto će Inter biti sledeći protivnik Rosonera ako preskoči ovog popodneva Fjorentinu u Firenci. Trener Ljubičastih Čezare Prandeli dao je veliki kompliment svom centarforu Dušanu Vlahoviću izjavivši da je sa 20 godina samo Adrijano bio na njegovom nivou. Iskusni stručnjak zna o čemu priča budući da je upravo on bio taj koji je lansirao Brazilca u Parmi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Prolaz Milana u četvrtfinale Kupa Italije se nalazi u fokusu najčitanijeg italijanskog dnevnika. “Milan prolazi svuda”, aludira se u naslovu da je ovo sezona u kojoj Rosoneri, uprkos svim nedaćama, nastavljaju hod na sva tri fronta kao protagonisti. U podnaslovu se ističe da su Piolijevim fudbalerima trebali jedanaesterci da bi prošli u u sledeću rundu nacionalnog kupa.Takođe se ističe da je meč sa Torinom poslužio i da Ibrahimović napravi još jedan korak ka povratku u vrhunsku formu, kao i da bi Milan u četvrt finalu mogao da igra sa Interom, ako Nerazuri prođu danas Fjorentinu. Sa fudbalske pijace se izveštava da bi povreda Simakana mogla da smanji cenu koju traži Strazbur za svog defanzivca.

Vanja Milinković Savić i Saša Lukić su dobili prelazne ocene. Srpski golman, malo uz sreću, malo uz svoju bravuru je sačuvao svoju mrežu i dobio je 6,5 i pored toga što nije odbranio nijedan penal. Lukić je ušao u igru tek u finišu drugog poluvremena jer je trener Đampaolo želeo da ga poštedi za meč sa Specijom u nedelju. Sa njim u veznom redu, Torino je manje rizikova nego u prvom delu meča, tako da je zaradio šesticu.

“Inter – Juve, vredi… više”, analizira Gazeta timove dva tima pred derbi Italije u nedelju. Ističe se da će se sudariti najbolji napad Serije A (Inter) i najbolja odbrana (Juve). Takođe se navodi da Brozović najviše trči i da je već uknjižio šest asistencija, a da je Ronaldo, osim što je najefikasniji igrač u redovima dva tima, i ubedljivo najplaćeniji sa neto platom od 31.000.000 evra. Vredni pažnje su i učinci Hakimija i Kvadrada koji spadaju u red najboljih igrača Serije A na krilnim pozicijama, a Barela je kralj dobijenih duela.

List najavljuje i današnje mečeve Intera i Juventusa u Kupu Italije. “Šansa za Eriksena. Konte mu poverio režisersku ulogu: Očekujem mnogo od njega”, prenose se reči trenera Intera pred duel sa Fjorentinom. U timu Nerazura, piše Gazeta, igraće samo četvorica startera što jasno ukazuje da šef stručnog štaba Nerazura već misli na Juventus i nedeljni duel.

I dok će Inter igrati sa četiri standardna prvotimca u timu Juventusa ćemo na terenu videti samo Moratu od startera. Počev od golmana Bufona preko Rumuna Dragušina u odbrani, Portanove u veznom redu i Kuluševskog kao drugog špica svi igači koji će igrati večeras protiv Đenove teško će pronaći mesto u početnoj postavi protiv Intera za četiri dana. Interesantno je je da će Đenova, za razliku od Fjorentine koja će igrati u najjačem sastavu, poslati na teren rezerve ili igrače koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delu sezone.

“Napoli bez mira. Osimhen i Manolas van terena barem tri nedelje”, izveštava se da će Rino Gatuzo protiv Empolija moći da pošalje na teren Kulibalija koji se oporavio od povrede, ali da je zbog povreda izgubio Nigerijca i Grka barem do početka februara.

“Tenzija u prestonici: Inzagi i Fonseka u duelu i za produžetak ugovora”, najavljuje se rimski derbi i kroz činjenicu da dvojici trenera ističe ugovor u junu. Istini za volju Portugalac ima klauzulu da mu se ugovor produžava automatski ako obezbedi plasman u Ligu šampiona. Gazeta piše i o problemima predsednika Lotita sa pojedinim fudbalerima, Ačerbijem i Luisom Albertom, kao i sa mendžerom tima Anđelom Perucijem, dok je pitanje golmana Strakoše sve više bure baruta. Sportski direktor Igli Tare ima odličan odnos sa Simoneom Inzagijem, ali bi on mogao da se pokvari zbog tendencije trenera Lacija da pruža šansu Rejni i ostavlja na klupi albanskog golmana čiji je otac višedecenijski prijatelj sa Tareom. U drugom tekstu posvćenom Romi se najavljuje postepeni povatak Nikola Zaniola. Talentovani fudbaler će u ovoj nedelji početi sa prvim treninzima u Formelu posle operacije ligamenata i očekuje se da se vrati na teren krajem sezone u maju, možda upravo za uzvratni derbi u tekućoj sezoni.

CORRIERE DELLO SPORT

“Moć derbija”, najavljuje i Korijere sudar Lacija i Rome, ali kroz prizmu dvojice vlasnika, Klaudija Lotita i Dana Fridkina. U podnaslovu se podseća da je ovo 36 derbi predsednika Lacija, a debitantski prvog čoveka Rome. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Lotito za razliku od prethodnih američkih vlasnika Rome osvojio u protekloj deceniji četiri trofeja. Naravno, Fridkin je tek preuzeo tim od Džejmsa Palote i već je pokazao potpuno suprotno ponašanje. Za deset godina, Palota je bio tek nekoliko puta u Rimu, dok su Dan i njegov sin Rajan, praktično, proveli celu jesen i početak zime u Večnom gradu, ne propuštajući gotovo nijednu utakmicu Đalorosih, kako na Olimpiku tako i na gostovanjima. Mnogi pripisuju delimične zasluge za dobre rezultate Rome i načinu na koji Fridkinovi upravljaju klubom. U članku se najavljuje i današnja prezentacija novog generalnog direktora sportskog sektora Rome, Tijaga Pinta.

Prema najavama Korijerea prekosutra ćemo videti istovetne postave Lacija i Rome koje smo videli u nedelju protiv Parme odnosno Intera. U redovima Nebeskoplavih Korea nije uspeo da se oporavi od povrede a među Đalorosim Pedro. Takav razvoj događaja primorava Inzagija i Fonseku na već viđene izbore: Kaisedo umesto Koree, a Pelegrini umesto Pedra.

U odvojenim tekstovima se navodi da je Dimitrije Kamenović novi igrač Lacija, ali da će doći u Rim tek u julu, odnosno da će ostati na pozajmici u Čukaričkom do kraja sezone. Što se tiče prelaznog roka Rome u centru pažnje je El Šaravi koji bi zahvaljujući pojedinim klauzulama u ugovoru mogao da napusti Šangaj bez evra obeštećenja. U međuvremenu El Šaravi trenira u Dubaiju i čeka pozitivne vesti iz Rima pošto je njegova želja da se vrati u Trigoriju,

“Inter i Juve na probi”, predstavlja Korijere današnje nastupe dva tima u Kupu Italije kao uvertiru za njihov nedeljni okršaj. Zaključak koji se nameće sam po sebi gledajući najavljene formacije dva tima, krcate rezervama i sa malobrojnim starterima.

Korijere prenosi i izjavu Čezara Prandelija koji će jedini izvesti na teren najjaču foramciju svog tima:”Sa 20 godina samo je Adrijano bio na nivou Vlahovića”. Trener Ljubičastih polaže velike nade u srpskog centarfora koji je bio tragičar na premijernom meču u sezoni sa Interom kada je promašio dva zicera koji su mogli da stave tačku na konačan ishod meča na San Siru.

Mertens i Kuolibali, osmeh za Gatuza”, podvlače se dve dobre vesti u moru loših za Rina Gatuza. U tekstu se kaže da će Senegalac igrati od prvog minuta protiv Empolija dok će Belgijanac ući u igru u nastavku. List piše i da je Zajednica prvoligaša odbila zahtev predsednika Napolija De Laurentisa da se pomiri datum odigravanja Superkupa Italije zakazan za sledeću sredu.

TUTTOSPORT

“Juve – Đenova x 6”, predstavlja se večerašnji duel u Kupu Italije kao meč velikog saobraćaja između dva kluba u kojem su u igri čak šestorica igrača na putu između Torina i Đenove u oba smera. Na putu za Đenovu iz Juventusa su Petreli i Portanova, Rovela je već igrač Juventusa dok se pregovara za transfer Skamake. Pjaca je na pola puta između dva kluba, a Šomurodov bi mogao da bude pojačanje Bjankonera sledećeg leta. Inače, u Kontinasi se očekuje najviše od Kuluševskog koji će sa Moratom činiti napadački tandem dok će Ronaldo štedeti snagu za okršaj sa Interom u nedelju. Takođe se izveštava da se u Juveu nadaju da će moći da računaju na Kvadrada i Aleksa Sandra, oni će danas i sutra imati odlučujuće briseve, ako budu rezultirali negativno igraće protiv Intera. Povratak De Lihta u igrački pogon za meč na Meaci nije realan.

“Eriksen u režiserskoj ulozi. Suning – BC pregovori se nastavljaju punom parom”, najavljuje se da će Danac dirigovati igrom Intera protiv Fjorentine dok kineski vlasnici kluba sve ozbilnije razmišljaju o prodaji većinskog paketa. Po informacijama Tutosporta britanska firma BC- Partners je spremna da kupi višeo do 50 odsto vlasništva nad Interom.

“Milan za derbi”, stavlja se ispod zaglavlja u prvi plan mogućnost da u četvrt finalu Kupa Italije vidimo gradski derbi Milan - Inter, naravno ako Nerazuri prođu u Firenci ovog popodneva. U izveštaju na unutrašnjim stanama se priznaje da je Milan igrao bolje i da je imao više šansi, ali da je na kraju odlučio Rinkonov loše izvedeni penal koji je Tatarušanu odbranio. Na unutrašnjim stranama se navodi da je jučerašnji meč i pored 120 minuta provedenih na terenu ohrabrenje i za Milan u trci za skudeto i za Torino u borbi za opstanak.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara