Buongiorno Italia: Ramadani gura Blekija u Milan

Vreme čitanja: 7min | uto. 28.07.20. | 12:40

Ibra kao Berluskoni, Juve ima titula koliko Inter i Milan zajedno, Imobileu plata od 5.000.000 evra

(Od dopisika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta delo sport tvrdi da Fali Ramadani predano radi na tome da odvede Nikolu Milenkovića u Milan, dok Tutosport objavljuje intervju sa Filipom Đuričićem u kome je igrač Sasuola među prioritete stavio odlazak sa Srbijom na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Svi listovi objavljuju i priču da je Siniša Mihajlović postao počasni građanin Bolonje i da su odbornici u Skupštini grada glasali velikom većinom za to priznanje (26:3). Piše se o Juventusu i planovima za deseti uzastopni "skudeto" koji predviđa podmlađivanje tima. Inter je sve bliži Tonaliju, Tutosport tvrdi da je posao već završen, a Korijere navodi da je Lotito spremio faraonsku ponudu za Imobilea: 5.000.000 evra po sezoni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Žedan sam Lige šampiona”, najavljuje Gazeta velike ambicije Mauricija Sarija i njegovog Juventusa u Ligi šampiona posle osvojene titule prvaka Italije. U podnaslovu se podseća da da je Juve kralj italijanskog fudbala već 3000 dana, ali da je sada neophodno da se potvrdi i u Evropi počev od meča sa Lionom predviđenog za 7. avgust. List piše i da tinja još uvek nada da bi Dibala mogao da bude spreman za Francuze, pošto je povreda primicača manje ozbiljna nego što se mislilo u prvi mah.

U analizi Ariga Sakija pod naslovom “Koplimenti Sariju, ali sada mora da popravi igru”, se insistira na tome da toskanski stručnjak treba da uradi ono zbog čega je doveden u Kontinasu: implementaciju svog stila.

Gazeta objavljuje još jednu analizu poredeći Juventus sa Milanom i Interom i bolnu činjenicu za milanske klubove da je Stara dama osvojila sama toliko "skudeta" koliko oba tima iz prestonice Lombardije. “Milano i jaz sa Starom damom”, naslov je teksta u kome se navodi da Rosoneri i Nerazuri nisu još uvek uspeli da se vrate na staze koje su utabali Berluskoni i Morati.

Inter, dupli finiš za Sančeza”, piše milanski dnevnik da uprava Nerazura predano radi da ispuni želju Antonija Konta da Čileanac ostane u Apijano Đentileu, a s druge strane nekadašnji fudbaler Udinezea se svojski trudi da presudno doprinese osvajanju drugog mesta. Razlika između drugog i četvrtog mesta nema veliku razliku u sportskom smislu, i jedna i druga garantuju prolaz u Ligu šampiona, ali ima ekonomsku, jer bi Interu vicešampionska titula donela 10.000.000 evra više zarade od televizijskih prava i sponzorskih premija, taman koliko bi trebalo da plate Junajtedu za igrački karton Aleksisa.

Ibra kao Berluskoni, helipkopterom u Milanelo: Ja, predsednik”, piše Gazeta da se Ibrahimović sve bolje oseća u Milanelu i da bi danas na sastanku klubpske uprave sa Minom Rajolom moglo da dođe do značajnog pomaka u pregovorima za ostanak ne samo Donarume, već i Ibrahimovića.

Kad smo kod Milana, Gazeta donosi priču i Nikoli Milenkoviću i da je sve bliži Rosonerima: “Milenković, problemi oko produžetka ugovora, Ramadani ga gura ka Milanu”. U tekstu se podseća da Blekiju ističe ugovor sa Fjorentinom 2022. i da je ovo poslednji momenat za Ljubičaste da uzmu veliki novac od transfera srpskog fudbalera. Predsednik Roko Komiso je zacepio cenu, traži 50.000.000 evra, ali se veruje da bi sa 30.000.000 i plaćanjem na rate mogao da se nađe kompromis. Takođe se kaže da se Milenković odlično uklopio u tim Fjorentine i da mu Firenca veoma prija kao grad tako da on ne pokazuje želju da napusti Toskanu, ali da njegov menadžer smatra da je vreme da napravi kvalitativan pomak u karijeri. 

“Roma budućnosti želi da blindira Pelegrinija i Zaniola”, izveštava Gazeta da su iz Trigorije stigli nedvosmisleni demantiji priča o mogućoj prodaji dva fudbalska bisera Rome i da čelnici Đalorosih spremaju nove ponude za dvojicu Italijana koji bi ih vezali na još dugi niz godina za Večni grad.

CORRIERE DELLO SPORT

“Evropski Čiro, već si legenda”, piše Korijere da je Lacio spreman da blindira sa svih strana svog golgetera koji je već stigao Levandovskog u trci za Zlatnu kopačku i na dva gola je od Iguainovog rekorda u Seriji A sa 36 golova. “Lotito će ponuditi Imobileu povećanje plate koje će sa bonusima ići čak do 5.000.000 evra jer na taj način želi da izbegne bilo kakvu mogućnost razvoda”, tvrdi Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže još da je Lacio veoma blizu Borhe Majorala iz Real Madrida koji je bio na pozajmici u Levanteu dok se transfer Kumbule komplikuje pošto se u trku uključio i Juventus. Prema saznanjima Korijerea defanzivac Verone želi da pređa u redove Nebeskoplavih i dao je reč Igliju Tareu.

Pelegrini, sprint za Sevilju”, izveštava rimski dnenvik da vezni igrač Rome ima nameru da učini sve što je u njegovoj moći da bude na raspolaganju Paulu Fonseki za sudar sa klubom iz Andaluzije. U tekstu se podseća da je Pelegrini operisao nos posle udarca na meču sa Fjorentinom i da bi u Ligi Evrope mogao da izgra sa zaštitnom maskom.

U drugim tekstovima posvećenim Romi se navodi da je Smoling poslao još jedan signal privrženosti Đalorosima i da bi hteo da ostane u Večnom gradu, ali da i dalje nema dogovora sa Mančester junajtedom koji insistira na 20.000.000 evra. Problem za italijanski klub je što u ponedeljak ističe rok za prijavu konačne liste igrača za Ligu Evrope.

Gatuzo na Lukakuovom ispitu”, najavljuje Korijere duel Intera i Napolija kroz prizmu obaveza koje čekaju dva tima u Ligi šampiona odnosno Ligi Evrope, ali i želje Nerazura da osvoje drugo mesto u prvenstvu. List najavljuje Arkadijuša Milika od prvog minuta u sastavu Azura budući da je Mertens suspendovan. Korijere takođe piše da je Manolas pod velikim znakom pitanja za meč sa Bareslonom dok je sve spremno da Osimhen potpiše ugovor sa Napolijem: 50.000.000 evra plus Karnezis, tvrdi Korijere da je konačna cena za Nigerijca iz Lila.

Moj 'skudeto' u ulozi vodonoše”, naslov je intervjua sa Đanluiđijem Bufonom koji je otkrio kako je proživeo prvu sezonu u svojoj karijeri u kojoj je grejao klupu i bio drugi čuvar mreže. “Uvek sam verovao da golman na klupi daje svoj doprinos kao i onaj na terenu, ali je jedno to reći a drugo je biti u toj ulozi. Stavio sam sebe na ispit i veoma sam ponosan što sam ga uspešno položio”, rekao je Bufon.

TUTTOSPORT

Lifting Juve u lovu na 10 uzastopni 'skudeto'”, najavljuje torinski dnevnik da Stara dama već projektuje novi tim za istorijski uspeh i juriš na evropsku krunu. “Posle osvojene titule Sari je objasnio klupskoj upravi svoj plan: potrebno je podmladiti tim. Posle dovođenja Artura i Kuluševskog, nastavlja se presing za Zaniola i Milika”, ističe Tutosport u podnaslovu. Na untutrašnjim stranama se upozorava da pored kupvine Juve mora da bude jednako, ako ne i više uspešan u prodaji igrača koji ne ulaze u projekat: od Iguaina, preko Kedire i Remzija, do Koste.

Prenose se reči najboljeg prijatelja Mauricija Sarija, Aurelije Virđilija koji navodi da bi dovođenje Žoržinja bila najbolja nagrada Sariju za osvojeni "skudeto". Takođe se piše da u Kontinasi vlada umereni optimizam da bi Dibala mogao da bude spreman za meč sa Lionom u Ligi šampiona, ali da će se situacija pratiti iz dana u dan.

Kairo stao na crtu navijačima: Ne prodajem Torino!”, odgovor je vlasnika Granata na najavu da bi sutra trebalo da bude obznanjena ponuda lanca biznismena koji žele da kupe Torino i koji imaju podršku navijača. List prenosi stav Kaira da želi da otvori novi ciklus sa Torinom i da je zato angažovao novog sportskog direktora Davida Vanjatija: “Ovo je bila samo loša sezona, posle prethodne u kojoj smo osvojili sedmo mesto. Nemam nameru da sada prodajem klub, ali ni da ostanem na njegovom čelu do kraja života, čak su i Berluskoni i Morati prodali Milan i Inter”. U drugom tekstu se kaže da je Marko Đampaolo najbliži da nasledi Morena Longa na klupi Torina.

Junajted ne popušta oko Sančeza, ali se Tonali približava” izveštava torinski dnevnik da se komplikuju pregovori između Intera i Mančestera i da se sve nade polažu u menadžera čileanskog fudbalera da pronađe rešenje sa engleskim klubom. Junajted traži 20.000.000 evra, dok Inter nije spreman da plati više od 10.000.000 evra. Na drugoj strani se prenosi vest da je Bepe Marota pronašao dogovor sa Masimom Čelinom oko transfera Sandra Tonalija. Priča se o sumi od 35.000.000 evra, sa uključenim bonusima.

Spreman za derbi: Sasuolo je fantastična porodica”, naslov je intervjua koji je Filip Đuričić dao Tutosport pred meč sa Đenovom budući da je naš reprezentativac igrao u Sampdoriji i za njega je susret sa Grifonima neka vrsta derbija. Osim što je pričao u superlativu o Sasuolo, treneru De Zerbiju da njegov Sasuolo neće dati popust Đenovi u borbi za opstanak, Filip je istakao da je njegov prioritet da ode sa Srbijom na Evropskom prvenstvo i da na njemu bude protagonista.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Nikola MilenkovićFali RamadaniBuongiorno ItaliaŽeljko Pantić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara