Buongiorno Italia: Ronaldo na optuženičkoj klupi, deset Konteovih zapovesti

Vreme čitanja: 6min | čet. 11.03.21. | 13:54

Milan gostuje na Old Trafordu, Roma dočekuje Šahtjor

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ronaldova sudbina i restauracija Juventusa posle debakla u Ligi šampiona je glavna priča u italijanskim medijima. Prostor zavređuju i najave utakmica Rome i Milana u Ligi Evrope dok Gazeta objavljuje deset zapovesti Antonija Kontea na kojima je bazirao Interov šampionski marš u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik posvećuje prvih šest strana Kristijanu Ronaldu i Juventusu posle još jednog debakla u Ligi šampiona. “CR7 od kralja do rebusa”, vodeći je naslov na prvoj strani s kojim se najavljuje serija analiza u kojima je glavni zaključak da Ronaldo nije uspeo da donese toliko dugo čekani kvalitativni skok Juventusa u Evorpi. “Ronaldo ima još godinu dana ugovora s Juventusom. Njegova plata opterećuje previše bilans Juventusa, koji je već u minusu od 90.000.000 evra. Ipak, adio Ronalda je i dalje daleko, jer u postojećoj situaciji, teško je poverovati da postoji klub koji bi dao Portugalcu platu od 31.00.000 evra i da istovremeno on prihvati da obuče dres zainteresovanog tima”, zapaža Gazeta.

List ističe da Ronaldo košta godišnje Juventus 87.000.000 evra, bruto iznos plate plus amortizacija plaćenog transfera i da će biti praktično neizvodljivo izvršiti restauraciju dok Kristijano bude u Kontinasi.

Nije prošao bez kritika ni Andrea Pirlo. Tvorac Berluskonijevog Milana, Arigo Saki je u intervjuu za Gazetu rekao da je Juventusu potreban trener sa jasnim idejama:”Protiv Porta se nije videla organizacija igre, a nedostajao je i intenzitet i motivacija”.

“Noć Đavola: Milan desetkovana sa Leaom i Kesijem u Junajtedovom hramu”, najavljuje se meč Lige Evrope Mančester Junajted - Milan. U najavi se podseća da je Old Traford zauvek u lepom sećanju navijača Milana zbog osvojene titule prvaka Evrope 2003. godine u penal završnici sa Juventusom. Takođe se kaže da su Rosoneri prilično oslabljeni izostankom petorice sigurnih startera: od Ibrahimovićeva preko Čalhaoglua, Benasera, Rebića do Tea Ernandeza, plus Mandžukić i Maldini.

Međutim, podvlači Gazeta da i Junajted ima veliki broj igrača van stroja, među kojima su golman De Hea, Pogba, Mata, Van der Bek, Rašford, Džons i naš Matić. Pioli će u startnoj postavi potvrditi Krunića i Daloa koji su mu doneli veoma važnu pobedu u Seriji A protiv Verone.

“Fonseka protiv Kastra: Evo sudara filozofa Rome i Šahtjora”, predstavlja se duel rimskog i ukrajinskog kluba kroz prizmu dvoboja njihovih portugalskih trenera. Gazeta navodi da je Šahtjor u ovoj sezoni već uzeo meru Real Madridu i da je izbacio Inter iz Evrope. Takođe se predviđa da će Mhitarjan igrati u ulozi lažne devetke, dok će Borha Majoral na klupu.

“Deset pravila za skudeto”, navodi Gazeta listu zapovesti Antonija Kontea. Na njoj se nalaze sloga u svlačionici, odnos iskusnih igrača prema mlađima, rigorozne antikovid mere i u kući i u odnosima sa članovima porodice, regularan život bez stresa i bez seksualnih maratona pre utakmica, spava se kod kuće, ali ko izneveri poverenje, spava u Pinetini, na terenu važi pravilo “ko izgubi loptu ima pet sekundi da je ponovo osvoji”, personalizovana dijeta za svakog igrača i minuciozna kontrola težine, nema kalkulisanja oko kartona i preskakanja utakmica, detaljna analiza protivnika gledajući snimke utakmica, svako ko dobije crveni karton plaća novčanu kaznu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Romo, sada je ozbiljno”, upozorava list igrače Paula Fonseke da je zabranjeno opuštanje i pad koncentracije na mečevima sa Šahtjorom u Ligi Evrope. U najavi meča se kaže da će na klupi biti Džeko i Ibanjez. Dvojica fudbalera su se oporavili pre očekivanog roka od povreda, ali ih trener najverovatnije neće bacati u vatru bez velike nužde, kako ne bi rizikovao da obnove povrede. I Korijere predviđa Mhiatrjana u ulozi lažne devetke, dok se za Šahtjor kaže da će igrati povučeno i tražiti šansu preko konranapada ili kako se to sada kaže brzih tranzicija.

U drugom tekstu se navodi da se Fonseka protiv svog bivšeg kluba uzda, osim u iskustvo Mhitarjana, i u zavidan minuli rad kada su u pitanju mečevi na evropskoj sceni.

“Desetkovani Milan na ispitu Junajteda”, podvlači se činjenica da će treneru Stefanu Pioliju nedostajati čak petorica sigurnih startera plus Mandžukić i mlađani Maldini. U Milanelu su se nadali da će moći barem da računaju na Tea Ernandeza i Anta Rebića, ali dvojica igrača nisu uspela da se oporave dovoljno da bi bili regrutovani za meč na Old Trafordu.

“Imobile posvetio Zlatnu kopačku Laciju”, donosi Korijere reportažu sa jučerašnje ceremonije dodele prestižne nagrade gogleteru Lacija u Kampidolju u Rimu.

“Ronaldo je sada veliki teret”, piše rimski dnevnik da se u Juventusu ozbiljno preispituju oko budućnosti saradnje sa Ronaldom. Prema mišljenju Korijera Stara dama ne može sebi više da priušti igrača koji je košta 87.000.000 evra po sezoni. Na unutrašnjim stranama se prenosi da je Andrea Anjeli potvrdio poverenje treneru Pirlu i pored ispadanja iz Lige šampiona.

“Lukaku – Ibra: nije se radilo o rasizmu”, piše Korijere da će dvojica centarfora biti kažnjena samo novčanom kaznom zbog upotrebe vulagarnih izraza, ali da neće biti suspendovani jer su istražni organi utvrdili da verbalni sukob nije bio motivisan rasnim pitanjima.

“Kolarov, još jedna gorka pilula: povredio se”, izveštava Korijere da se srpski fudbaler povredio što je samo još jedna negativna okolnost budući da nije više na radaru trenera Kontea za startne postave Intera.

TUTTOSPORT

“Obnova Juventusa”, piše torinski dnevnik da klub pokušava da digne glavu posle šokantnog ispadanja iz Lige šampiona. U podnaslovu se kaže da će Kjeza i De Liht biti stubovi novog tima Bjankonera a da bi Ronaldo, ako ne ostane do kraja ugovora u Juventusu, mogao da nastavi karijeru u Mančester Junajtedu, PSŽ-u ili Sportingu iz Lisabona.

Na unutrašnjim stranama Tutosport objavljuje listu igrača podeljenih u tri kategorije. U prvoj su oni koji će sigurno biti u Kontinaši i u sledećoj sezoni: Artur, Bentankur, Bonuči, Kjeza, Kvadrado, Danilo, De Liht, Kuluševski, Mekeni i Ščensni. Na listi nesigurnih su: Bufon, Bernardeski, Kjelini, Demiral, Dragušin, Dibala, Morata, Rabio i Ronaldo. Sigurno odlaze: Aleks Sandro, Frabota i Remzi.

List prenosi i vest da je predsednik Andrea Anjeli dao garancije Pirlu da može da nastavi rad na realizaciji projekta podmlađivanja Juventusa. “Samo u slučaju da Juve izađe iz zone Lige šampiona na tabeli Serije A, pozicija Pirla bi bila dovedena u pitanje”, precizira Tutosport.

Torinski dnevnik piše i da su rukovodioci kluba, Paratiči, Kerubini i Nedved, pod znakom pitanja, mada su velike šanse da im ugovori budu produženi u junu.

Takođe, Tutosport tvrdi da je Ronaldo razočaran ispadanjem iz LŠ, ali da je još više odlučan da pokuša sve da sa Juveom osvoji skudeto, Kup Italije i naslov najboljeg strelca Serija A. Nakon toga - podvlači Tutuosport Ronaldo bi mogao da sedne za sto i sa rukovodiocima Juvea vidi šta bi bila najbolja opcija za sve. List tvrdi da bi Juve rado zamenio Ronalda za Ikardija sa PSŽ-om. U razmeni sa Junajtedom Juve bi uzeo Pogbu a u Sportingu su Bjankoneri bacili oko na Pedra Gonsalveša.

“Kesi, ti si lider”, stavlja Tutosport teret odgovornosti na pleća reprezentativca Obale Slonovače u odsustvu Ibrahimovića i drugih startera u Milanu pred meč sa Mančester Junajtedom u Ligi Evrope. Dnevnik podseća da Kesi nije samo najbolje ocenjeni igrač Milana uz Donarumu već i drugi strelac, odmah posle Ibre.

“Škrinjar: istetoviraću skudeto”, rekao je Milan Škrinjar u intervjuu za Tutosport. “Ako osvojimo titulu prvaka to će biti momenat za večnost. Zahvaljujući Konteu sam postao kompletan defanzivac”, rekao je Škrinjar. Slovački fudbaler je otkrio i da je poljubac posle datog gola Atalanti bio namenjen njegovoj supruzi Barbori i ćerci Šarloti. Milan je takođe poručio onima koji kritikuju igru Intera da su bodovi i titule ono što se računa i pamti.

“De Laurentis prodaje dvojicu asova: Kulibalija i Fabijana Ruiza”, tvrdi Tutosport da će Napoli morati da se liši dvojice top fudbalera čak i ako se plasira u Ligu šampiona kako bi nadoknadio gubitke zbog propuštene zarade tokom pandemije koronavirusa.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara