Saša Lukić protiv Intera (© Reuters)
Saša Lukić protiv Intera (© Reuters)

Buongiorno Italia: Saša Lukić zatvara krug, postaje kapiten Torina

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.07.22. | 12:56

Inter je porodica kakvu niste videli, Murinju i Gasperiniju se sviđaju fudbaleri koji nisu u prvom planu Atalante i Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prijateljstvo Romelua Lukakua i Lautara Martineza, opisano kao „mačje prijateljstvo“ posle snimaka na kome se vide dvojica fudbalera kako se valjaju po terenu kao dva felina pod nasmejanim okom Simonea Inzagija, najbolji je dokaz kampanje Najka za nove dresove Intera.

Izabrane vesti

Tome bi trebalo dodati i vernost, srčanost, požrtvovanost Nikoloa Barele, budućeg kapitena Intera. Štaviše, Nikolo je kandidat da bude naslednik velikih kapiten i barjaka Intera, od Faketija preko Bergomija do Zanetija.

Novi dresovi Intera su inspirisani sa onim iz šezdesetih godina kada su Nerazuri pod dirigentskom palicom Anđela Moratija, Masimovog oca, i fudbalskim vukom Elenijom Ererom osvojil sve što se moglo osvojiti u Italiji, Evropi i svetu.

Jučerašnja prezentacija je potvrdila simbiozu i kompakntost crno-plavog sveta. Lukakuu je sve bilo oprošteno mnogo ranije pre nego što je juče priznao da je bila velika greška kada je napustio Inter prošle godine.

Milan Škrinjar neće imati ništa protiv da ostane u Apijano Đentileu ako se Inter i PSŽ ne dogovore oko cene transfera. Jučerašnja interakcija sa navijačima je samo potvrda da je Milan zauzeo mesto u srcima Nerazura i da će tu ostati bez obzira kuda ga put odvede ovog leta. Poslednje informacije na liniji Milano-Pariz kažu da je razlika između dve strane smanjena na 5.000.000 evra: PSŽ nudi 60.000.000 u kešu, Inter traži 65.000.000. Tokom vikenda bi moglo da dođe do finalnog ubrzanja.

Inter ne odustaje od Bremera i Dibale. Generali direktor Bepe Marota i sportski direktor Pjero Auzilio rade punom parom da stvore uslove za završne udarce u dovođenju brazilskog defanzivca i argentinskog napadača. Termometar navijača Intera nedvosmisleno pokazuje da bi transfer Dibale bio šlag na torti, mada je sa strateške tačke gledišta i striktno pragmatične angažovanja Bremera važnije. Vlada uverenje da Inter može da osvoji skudeto i bez Dibale, ali da je za kvalitativan skok u Ligi šampiona potreban talenat i maštovitost Hoje.

DE KETELARE VEĆ VIDI SEBE КАО ROSONERA

Šarl de Ketelare je već izabrao Milan, ali Briž ne popušta oko cene. Belgijanci žele cenu koju im je ponudio Lids 37.000.000 evra, Italijani više od 30.000.000 i nekoliko miliona evra kroz bonuse nemaju nameru da ponude. Sledeća nedelja će biti odlučujuća za ishod pregovora, a De Ketelara bi preko svojih menadžera mogao da napravi presudni korak stavljajujući do znanja flamanskom klubu da ga interesuje samo Milan.

Milan ne može da čeka u nedogled, do početka prvenstva je ostalo manje od mesec dana i šampion Italije ne može sebi da dozvoli luksuz da u novu sezonu uđe sa Brahimom Diazom i Mesijasom ili Salemakersom kao starterima.

Eventualni dolazak Zijeha je na čekanju, jer čak i da ga Čelsi pusti na besplatnu pozajmicu problem ostaje njegova plata od 6.000.000 evra koja prelazi plafon za plate u Milanelu. Nije isključeno i da se Milan uključi u trku za Dibalu pod uslovom da propadnu pregovori sa Brižom o De Ketelara, a Hoja bude i dalje bez kluba. Scenario malo verovatan, ali i dalje moguć.

JUVE TRAŽI REŽISERA

Pol Pogba (© AFP)Pol Pogba (© AFP)

Maks Alegri je signalizirao rukovodiocima Juvea da bi mu bio neophodan režiser na sredini terena pošto je Artur definitivno otpao kao moguće rešenje za tu ulogu. Igrač koga bi trener Juve želeo je Paredes iz PSŽ-a, međutim u datoj situaciji kad šanse rastu da De Liht ostane u Juveu (Bajern nije izašao sa novom ponudom posle početne od 60.000.000 evra), a na vidiku nema kluba koji bi kupio Artura, transfer Argentinca iz Pariza u Torino je malo verovatan.

U takvoj konstelaciji Alegri bi morao da pronađe novu formulu za funkcionisanje veznog reda u sastavu Lokateli, Zakarija, Pogba. Nijedan od pomenute trojice nije po karakteristikama režiser, ali bi međusobno mogli da podele obaveze i da omoguće Alegriju dodatnu nepredvidivost u igri.

Anhelu di Mariji je bilo dovoljno nekoliko treninga da pruži seriju motiva da je Alegri bio u pravu kad je insistirao na angažovanju Argentinca. Već prve probe su ukazale da će Di Marija biti savršen partner Dušanu Vlahoviću, Federiku Kjezi, ali i Polu Pogbi, jer njegove lopte “imaju oči” a i dalje je vraški brz i vešt u driblingu.

ZANIOLO MOŽE DA OSTANE

Nikolo Zaniolo i Roma još uvek nisu stigli do završne špice. U poslednjih 48 sati je došlo do značajnih promena, istina Zaniolo je i dalje na transfer listi, ali su vrata za produžetak ugovora i učvršćivanje novog statusa igrača širom otvorena. Zaniolo je reakcijom u stilu velikog profesionalca na glasine vezane za njegov transfer u Juventus, pokazao da je igrač na koga se može osloniti i da je sazreo u prethodnih par meseci više nego što se pretpostavljalo.

Naravno, finansijski deo dogovora Rome i Zaniola ima svoju važnu ulogu, ali za izgradnju novog poverenja i odnosa klub-trener-igrač, potrebno je da stigne feedback od Murinja da je Zaniolo jedan od centralnih stubova projekta izgradnje nove pobedničke Rome.

Relaksaciji atmosfere oko Zaniola doprinela je i orjentacija da dovođenje Dibale ne znači nužno odlazak mladog Italijana kao i naznake da bi Murinjo mogao da igra sa Zaniolom i Dibalom iza leđa Ejbrahama.

Trebalo bi držati pod budnom pažnjom saobraćaj na liniji Trigorija-Zingonija. Između Rome i Atalante su u toku pregovori koji obuhvataju nekoliko igrača, a kao katalizator deluje činjenica da se Gasperiniju sviđaju igrači Rome koji nisu u prvom planu Murinja i obratno. El Šaravi i Karlos Pererz su igrači koje bi Atalanta rado videla u svojim redovima, dok su Murijel i Pašalić dvojica veoma cenjenih fudbalera u Trigoriji.

SAŠA LUKIĆ KAPITEN TORINA

Saša Lukić će biti promovisan za kapitena Torina ako Glejson Bremer napusti Filadelfiju ovog leta. Srpski reprezentativac će tako kompletirati svoj razvojni put u dresu Granata, odnosno ulozi lidera na terenu za koju se izborio u prethodnoj sezoni pridodaće i formalno kapitensku traku.

Lukić je postao neka vrsta produžene ruke trenera Ivana Jurića na terenu i praktično sve zamisli i naređenja prelaze preko Saše tako da je kapitenska traka logično rešenje.

Novog kapitena će imati i Napoli pošto su sva trojica kapitana i zamenika kapitena napustila klub (Insinje, Kulibali, Mertens). Čast da ponese traku će imati Đovani Di Lorenco, reprezentativni bek Napolija.


tagovi

Željko PantelićBuongiorno ItaliaTorinoInterac milanMilanJuventusŠarl de KetelarSaša LukićMilan ŠkrinijarRomaAtalantaGasperiniĐan Pjero GasperiniŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara