Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Serija A u dugovima do guše

Vreme čitanja: 6min | uto. 30.03.21. | 12:52

Nerazuri su na 630.000.000 duga, a Đalorosi na 552.000.000, Juventus duguje 458.000.000. Milan je u dugu od 151.800.000 evra, Lacio 146.900.000

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najinteresantniju priču u današnjim italijanskim novinama donosi Gazeta koja je analizirala finansijsku situaciju u klubovima Serije A. Zaključci su veoma zabrinjavajući, italijanski Kalčo je u sezoni 2018/2019 izgubio 754.000.000 evra, tako da može da se pretpostavi šta će biti sa prethodnom i ovom sezonom koje su obeležene pandemijom koronavirusa. Od ostalih vesti u centru pažnje su promena grba Intera, problemi Rome sa povređenim igračima, posebno defanzivcima, i veliki broj glasina sa fudbalske pijace.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Fikajo Tomori na Gazetinoj naslovnojFikajo Tomori na Gazetinoj naslovnoj

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje sa intervjuom Fikaja Tomorija, po svim ocenama, najboljeg pojačanja u celoj Seriji A u poslednjem prelaznom roku. “Šalje me Maldini”, želeo je 23-ogodišnji Englez da podvuče zasluge teničkog direktora Milana koji ga je ubedio da prihvati ponudu Rosonera i preseli se iz Londona u lombardijsku prestonicu. “Maldini me inspiriše, sa Piolijem sazrevam kao igrač, Ibra mi služi za primer. Sanjam skudeto i zahvaljujući Milanu biću bolji igrač”, rekao je Tomori. Ipak, kada je dotaknuta tema njegovog ostanka u Milanelu, Tomori je ostao zakopčan: “Uživam u sadašnjem momentu, a posle ćemo videti”. Podsetimo, otkupna cena za Tomorija je 28.000.000 evra. Novo pojačanje Milana je objasnilo i tajnu svog uspeha: “Uspeo sam da se adaptiram brzo u Milanu jer sam se od prvog minuta osećao kao prihvaćeni član porodice”.

U drugom tekstu posvećenom Rosonerima, Gazeta izveštava da je Zlatan Ibrahimović odlučio da ostane u Švedskoj i za prijateljsku utakmicu sa Estonijom što se nije baš svidelo treneru Stefanu Pioliju i klupskoj upravi. Dobra vest je stigla iz FS Italije pošto je Anti Rebiću skinuta druga utakmica suspenzije i biće na raspolaganju za meč sa Sampdorijom u subotu.

Novi Inter: Promenjen grb. Pogonsko gorivo Milana (grada) za uspešniju budućnost”, prenosi list da se iza promene grba krije želja da se brend Intera što više internacionalizuje i da se istovremeno veže, kao prepoznatljivi simbol, za grad Milano. Stiliizovana inicijalna slova “I” i “M” su iskorišćena za kampanju na engleskom jeziku imajući u vidu značenje u prevodu. U tekstu se podvlači da je odluka Stiva Džanga, predsednika Intera, da bude jedno od zaštitnih lica promocije novog grba, jasan signal da Suning ne želi da se preda i da će do kraja tražiti partnera koji bi im omogućio ostanak na čelu kluba.

Blago za Juve: Rabio i Remzi su na raskrsnici i mogli bi da donesu 50.000.000 evra”, navodi Gazeta da Francuz i Velšanin nisu opravdali očekivanja u Torinu, ali da bi u sledećem prelaznom roku mogli da budu od velike koristi Juventusu. S jedne strane od njihove prodaje, Bjankoneri bi inkasirali oko 50.000.000 evra, a sa druge bi napravili zavidnu dodatnu kapitalnu vrednost budući da su obojica došli bez evra obeštećenja. Takođe, sa odlaskom Adrijena Rabioa i Arona Remzija, Juve bi se oslobodio i dve izuzetno visoke plate, uštedeli bi, više manje, 28.000.000 evra s obzirom na to da dvojica vezista primaju po 7.000.000 evra neto godišnje.

Mančini ima ideju. Na Evropskom prvenstvu sa 25-28 igrača”, pozvao je selektor svoje kolege da izvrše pritisak na UEFA kako bi se povećao broj fudbalera na raspolaganju na evropskoj smotri fudbala. Osim kovida-19, motiv za Mančinijev apel je i veliki broj povreda prouzrokovan velikim brojem utakmica tokom sezone.

Serija A u zastrašujućem minusu. Izgubljeno 754.000.000 evra”, predstavlja Gazeta katastrofalnu ekonomsku situaciju u klubovima Serije A. Dugovi Intera i Rome su premašili pola milijarde evra, Nerazuri su na 630.000.000 duga, a Đalorosi na 552.000.000, Juventus duguje 458.000.000. Milan je u dugu od 151.800.000 evra, Lacio 146.900.000. U najgorem položaju je Roma, jer dok Inter i Juventus sa imovinom i ostalim asetima mogu da pokriju bez problema svoja dugovanja, Roma ima rupu od 242.000.000 evra koju ne može da pokrije.

CORRIERE DELLO SPORT

Para manje, igrači hoće višePara manje, igrači hoće više

Rimski dnevnik donosi priču o 67 igrača Serije A kojima ugovor ističe sledećeg leta dok više od sto čeka na produžetak ugovora koji se završavaju u leto 2022. godine. “Usijani potpisi. Donaruma, Ibrahimović, Insinje i Dibala: ugovori za blindiranje u eri kovida”, navodi samo neke od vrhunskih fudbalera kojima ugovori ističu ove ili sledeće godine. U tekstu na unutrašnjim stranama se navodi da uprkos krizi i nestašici keša u fudbalskom svetu, apetiti fudbalera i menadžera nisu ništa manji, naprotiv: svi traže više novca, od igrača Milana, Đanluiđija Donarume, Hakana Čalhanoglua, Franka Kesija, preko Lorenca Insinjea u Napoliju do Paula Dibale u Juventusu.

List prenosi i ljutitu izjavu Đan Pjera Gasperinija koji je poslao poruku velikim klubovima: “Ne pokušavajte da nam odvedete naše bisere”. U prethodnih pet godina, Atalanta je prodala nekoliko desetina fudbalera zaradivši nekoliko stotina miliona evra što joj je omogućilo da autofinansira rekonstrukciju stadiona i izgradnju superopremljenog sportskog centra u Zingoniji. Međutim. Gasperiniju i familiji Perkasi se osladilo da igraju Ligu šampiona i zato žele da promene poslovnu politiku.

Inzagi je već u budućnosti, Lacio je blindiran”, piše Korijere da je trener Nebeskoplavih stvorio uslove da u potpunosti izoluje tim od spoljnih uticaja, pogotovo priča o eventualnoj bodovnoj penalizaciji tima i glasinama koja stižu sa fudbalske pijace. Sve to je urađeno s ciljem da se stigne od četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona. Istovremeno se piše da bi u sledećih par dana moglo da dođe do odlučujućeg susreta između predsednika Klaudija Lotita i trenera Simonea Inzagija na kome bi se utanačili detalji i stavio potpis na produžetak ugovora do 2024. godine.

Peh za Kumbulu, sezona je pod znakom pitanja”, nisu nimalo ohabrujuće vesti za defanzivca Rome koji je povredio meniskus. U tekstu se kaže da je, zasada, izbegnuta hirurška intervencija, ali da ne može da se isključi u potpunosti. Sve zavisi kako će igrač Rome reagovati na terapiju i kako će teći oporavak. Loše vesti ne dolaze nikada same, osim Maraša Kumbule, Paulo Fonseka neće moći da protiv Sasuola računa ni na Krisa Smolinga, Rožera Ibanjeza i najverovatnije Brajana Kristantea. To praktično znači da je Portugalac ostao samo sa Federikom Facijom i Đanlukom Mančinijem. Nema ohrabruućih vesti ni od Henriha Mhitarjana. Jermenin ima sve manje šansi da igra utakmice Lige Evrope protiv Ajaksa i to će biti veliki hendikep za rimski tim.

TUTTOSPORT

Tuto već najavljuje prelazni rokTuto već najavljuje prelazni rok

Svetska fubalska pijaca”, naslov je iznad šestorice igača Serije A koji će biti protagonisti sledećeg prelaznog roka. “Sensi se preporodio kod Mančinija, kakav poklon Konteu! Luda ideja Ibrahimovića da igra do svoje 41. godine. Magija Lokatelija u dresu Azura opčinila Juve. Iličić i Mirančuk, Slovenija i Rusija u Gasperinijevoj orbiti. Kairo oprez: ili ćeš obnoviti ugovor Belotiju ili stiže Milan”, naveo je Tutosport deo intrigantnih priča koje nas čekaju.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Juve sve više uveren da je Manuel Lokateli pravo rešenje za veznu liniju, kao i da Artur i Veston Mekeni sigurno ostaju dok će na transfer listi završiti Adrijen Rabio i Aron Remzi.

Inter planira da pojača odbranu bez potrošenog evra”, najavljuje Tutosport da Nerazuri pletu mrežu da dovedu Nikolu Maksimovića, Škodrana Mustafija ili Aisu Mandija iz Betisa. Sva trojiaca imaju ugovore koji ističu za tri meseca. Na izlaznim vratima Apijano Đentilea su Aleksandar Kolarov i Andrea Ranokja.

Orsolini i Ikone su talenti na nišanu Milana”, izveštava Tutosport da Rosoneri pored Ibrahimovića kome spremaju ponudu za produženje ugovora rade i na dovođenju novih talenata. Igrač Bolonje košta oko 20.000.000 evra dok je cena mladog Francuza iz Lila 10.000.000.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara