Buongiorno Italia: Super sreda u Seriji A, Rafa Benitez navija za Napoli, Dibala i Papu je sudar sklonjenih

Vreme čitanja: 6min | sre. 16.12.20. | 11:56

Najgori početak trenerske karijere Simonea Inzagija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dvoboji Inter - Napoli i Juventus - Atalanta su u centru pažnje italijanske štampe. Korijere je intervjuisao Rafu Beniteza koji smatra da Milan nije kandidat za Skudeto i da će Inter, Napoli i Juve odlučivati o tituli. Na drugoj strani Roberto Donadoni za Gazetu kaže da će Milan ostati do kraja u trci sa Interom i Juveom.

Izabrane vesti

Tutosport posvećuje prostor neobičnoj paraboli dvojice Argentinaca u Juveu i Atalanti, Paula Dibale i Papua Gomeza. Piše se i o remiju Lacija sa Beneventom uz konstataciju da je ovo najgori start sezone u trenerskoj karijeri Simonea Inzagija. Gazeta izveštava da Kine više neće biti Eldorado isluženih fudbalera budući da se uvodi „salary cap“ i da niko neće moći da zarađuje više od 1.750.000 evra po sezoni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik predstavlja današnje kolo kroz pokeraški izraz koji otprilike znači da je ulog toliko veliki da karte moraju da se podele. Naravno, misli se na utakmice Juventus - Atalanta i Inter - Napoli.

Super sreda, na programu su prve epizode za Skudeto. Na San Siru je lansirna rampa za Inter koji mora da preskoči Gatuzov zid na Stadiumu. Pirlo sa Moratom i Ronaldom pokušava da poleti i u Italiji. Gasperini pozvao Papua: klupa?”, stoji u najavi na prvoj stranici.

Milan podiže ulog”, još jedan je kockarski izraz na naslovnici Gazete budući da će Rosoneri imati najlakši zadatak u ovom kolu protiv Đenove. U podnaslovu se najavljuje da će na Marasiju igrati Milan „under 25“. Ibrahimović je i dalje van stroja dok će na sredini terena dobiti šansu od prvog minuta Tonali.

U redakcijskom komentaru „Koliko vrede direktni sudari” se ističe da će u ovom šampionatu, mnogo više nego u prethodnim, utakmice između vodećih timova odlučivati o konačnom rasporedu na tabeli.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Robertom Donadonijem u kojem bivši as Milana analizira borbu za šampionsku titulu. „Milan će trajati duže nego što se misli, Inter je na raskrsnici, Pirlu će biti potrebno vreme”, izjavio je bivši selektor Azura. Po Donadoniju, Stefano Pioli može da ostane još dugo na čelu tabele, Inter je u prednosti, jer mu je ostalo samo prvenstvo, ali Konte mora da kontroliše nervozu dok Juve, i pored toga što pojedinačno ima najjači sastav, još nije ukomponovan tim.

Eriksen i Milik, kad je top fudbaler višak”, predstavlja list dve slične situacije u Interu i Napoliju u kojima su protagonisti igrači koji bi mogli u januaru da završe u Premijer ligi. Danac i Poljak imaju toliko velike plate ili zahteve (Milik), zapaža Gazeta, da je teško zamisliti da neki tim iz Serija A može u ovom momentu da ih angažuje.

Imobile nije dovoljan, Pipova podvala bratu Simoneu”, naslov je izveštaja sa meča Benevento - Lacio (1:1). U tekstu se ističe da je nerešeni ishod sertifikovao najgori početak sezone Simonea Inzagija na klupi Nebeskoplavih.

Kina uspostavlja plafon za plate. Pele i Eder spremni za povratak”, izveštava Gazeta da čitava četa velikih fudbalera sprema kofere da se vrati u Evropu pošto je u Kini uspostavljen limit da nijedan fudbaler ne može da prima više od 1.750.000 evra po sezoni. U tekstu se precizira da ograničenja neće važiti za trenere koji će i dalje moći da imaju faraonske platd, poput Fabija Kanavara koji prima 13.500.000 evra. Na listi fudbalera koji bi mogli da se vrate na Stari kontinent su Oskar, Hulk, Hamšik, Felaini, Paulinjo...

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio je samo Čiro”, ističe rimski dnevnik da je Imobile ponovo bio spasilac Nebeskoplavih u razočaravajućem remiju sa Beneventom. U podnaslovu se navodi da je golgeter Lacija napravio još jednu čaroliju na terenu na asistenciju Sergeja Milinkovića Savića, ali da je na kraju rimski tim morao da spasava golman Rejna.

Na udaru kritika se našla odbrana Lacija koja je puštala vodu na sve strane uz konstataciju da bi se meč završio mnogo gore po Inzagijeve fudbalere da su protiv sebe imali malo boljeg i ciničnijeg protivnika.

Tata Inzagi je najsrećniji”, naslov je izveštaja sa utakmice Benevento - Lacio sa jasnom aluzijom da je otac Filipa i Simonea bio zadovoljan da sinovi igrali nerešeno. Korijere stavlja u prvi plan i reči šefa stručnog štaba Nebeskoplavih koji nije krio razočaranje što njegov tim nije uspeo da sačuva prednost. „Igrači su umornin i to je prilično vidljivo, ali samo baš zato trebali da zatvorimo meč u prvom poluvremenu. Nedostaje nam energija a i volja da se izgara na terenu je sve manja”, zabrinuto je konstatovao mlađi Inzagi.

Kalafjori u raju”, izveštava ispod zaglavlja Korijere da je mladi levi bek Rome produžio ugovor do 2025. Romin tinejdžer nije krio zadovoljstvo, kao ni uprava kluba koja u njemu vidi jednog od stubova budućnosti Đalorosih. Što se tiče meča sa Torinom otkriva se da će Smoling biti među starterima, dok će Kumbula morati da preskoči utakmicu.

Juve - Atalanta bez fantazije”, svedoči Korijere o delikatnom periodu kroz koji prolaze dvojica Argentinaca, Dibala i Papu Gomez, koji su u prošlim sezonama bili nosioci igre Stare dame i Boginje, a sad su na margini. Osim što su u klinču sa klubovima, obojica će, po svoj prilici, večeras početi meč na klupi.

Benitez igra Inter-Napoli”, naslov je intervjua bivšeg trenera dva italijanska kluba pred okršaj na San Siru. „Konte mora da pobedi. Nema sumnje da je na njemu veći pritisak nago na Gatuzu. Lukaku i Insinje će odlučiti konačni ishod duela. Lično, navijam za Napoli”, rekao je španski trener. Benitez je pričao i o borbi za Skudeto. Prema njegovim rečima, Milan nije kredibilan kandidat za šampionsku titulu i uveren je da će samo tri tima ostati u trci: Napoli, Inter i Juve. Rafa se osvrnuo i na slučaj Eriksen izjavivši da bi Danac bio deo okosnice njegovog tima, igrač u koga bi imao najviše poverenja.

TUTTOSPORT

Šta će biti s njima?”, zabrinut je torinski dnevnik nad sudbinom dvojice Argentinaca, Paula Dibale i Papua Gomeza. U podnaslovu se kaže da će Dibala sigurno biti na klupi Juvea protiv Boginje, dok bi Gasperini mogao sve da iznenadi i pošalje Gomeza na teren. Takođe se prenose i tvrdi stavovi predsednika Stare dame, Andree Anjelija, koji je Dibali poručio da se koncentriše na teren i ne misli na ugovor, baš kao što je Gasperini odlučio da ne priča više o Papuu u javnosti. „Ja o Gomezu više neću reći ni reč, a vi ako hoćete slobodni ste da pišete i pričate koliko hoćete”, prenosi se poprilično rezigniranu reakciju kormilara Atalante na brojna pitanja o kapitenu Dee.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Anjeli bio veoma direktan i jasan prema Dibali stavljajući mu do znanja da pregovori o produžetku ugovora ne bi smeli da utiču na kvalitet njegovih partija u dresu Juvea. „Dragi Dibala, budućnost je na terenu”, naslov je teksta u kome se dodaje da je Argentincu stavljeno do znanja da je Bjankonerima potreban njegov talenat da bi osvojili Skudeto u ovoj sezoni.

1.600.000 lajkova za Zlatnog dečaka!”, ističe se ispod zaglavlja da je dodeljivanje laskavog priznanja Halandu postalo veoma popularno na društvenim mrežama i da su pohvale stigle iz celog sveta.

Konte polaže ispit za Skudeto”, najavljuje tako list meč Intera sa Napolijem na San Siru. Citira se i izjava Kontea koji je povukao, u svom stilu kočnicu, ističući da za Inter nije imperativ da osvoji skudeto, i da su Nerazuri samo jedan od pretendenata na titulu koju u poslednjih devet godina osvaja samo jedan klub.

Ernandez: sada vredimo za titulu”, prenosi Tutosport reči levog beka Milana koji je jedan od stubova tima Stefana Piolija. Mladi Francuz se kune u vernost Milanu i obećava borbu za Skudeto do kraja. Na drugoj strani torinski dnevnik piše da će Paolo Maldini danas imati sastanak sa agentima Hakana Čalhanoglua. Milan nudi platu od 4.000.000 po sezoni dok Turčin traži 7.000.000. Alternativa je Papu Gomez koji bi u januaru ili sledećeg leta mogao da stigne iz Bergama, mada Milian mora da pazi na Inter, koji takođe želi Argentinca.

Za Torino i za Belotija”, predstavlja se poprilično tmurna atmosfera u taboru Torina pred gostovanje Romi. Granate ne rizikuju samo da se bore za opstanak do kraja sezone već i da ostanu bez kapitena i najboljeg igrača Belotija čije su ambicije mnogo veće od tavorenje u Seriji A.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara