Buongiorno Italia: Tri nedelje za Ikardija, Dibalu i Milinkovića

Vreme čitanja: 5min | pon. 12.08.19. | 13:04

Transfer pijaca u fokusu italijanske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mauro Ikardi je glavni protagonista u italijanskim medijima zajedno sa Dibalom i Milinkovićem. Budućnost trojice igrača je isprepletena i mogla bi da se “raspliće” do poslednjeg dana prelaznog roka. Džeko je sve bliži Interu a Verdi Torinu dok je Lacio shvatio da mu je potreban još jedan napadač da bi kompletirao sastav za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve i Ikardi, verenici”, tvrdi na naslovnoj strani Gazeta da je Ikardi izabrao Bjankonere , ali da mora da sačeka jer Juventus mora da proda par fudbalera pre nego što krene u pregovore s Interom. “Mauro čeka Paratičija koji mora da udomi Dibalu, Iguaina i još petoricu prekobrojnih fudbalera. Inter gura Ikardija ka Romi i Napoliju. Vanda je imala kontakte sa Napolijem i Romom ali čeka Straru damu”, dodaje Gazeta. Na unutrašnjim stranama se kaže i da je predsednik Napolija De Laurentis stavio na tanjir 60.000.000 evra a da je njegov kolega Džejms Palota, pored Džeka, ponudio i 35.000.000, odnosno istu sumu budući da Đalorosi vrednuju kapitena BiH 20.000.000 plus par miliona kroz bonuse.

Testa, desnica, levica Lukaku debitovao sa četiri gola”, dala je Gazeta, ruku na srcu, prevelik značaj sparing meču sa amaterima iz Virtusa Bergamo. U tekstu se ističe da su pripremne utakmice pokazale da Nerazuri ne postižu lako golove. Na mečevim protiv ozbiljnih timova nisu nijednom postigli više od jednog gola. Milanski dnenvik potvrđuje da je dolazak Džeka u Inter više pitanje sati nego dana

“Real Roma, Zaniolo briljirao, Džeko očarao. Čarolije i pozdravi?”, aludira svojim pitanjem Gazeta na prilično izvesni scenario da je meč protiv Real Madrida bio poslednji Džekov nastup u dresu Rome. List piše da je Edin igrom i zalaganjem primorao publiku na Olimpiku da mu aplaudira iako je na stadionu lebdelo uverenje da je reč o oproštajnoj utakmici.

“Snaga i instinkt, tako Leao rezerviše mesto startera u Milanu”, piše Gazeta da je prvi nastup Portugalca u redovima Rosonera bio prilično ohrabrujući i da će biti ozbiljan kandidat za mesto standardnog prvotimca. Dnevnik prepričava i da je PSŽ počeo da radi na dovođenju Donarume ali da Boban i Maldini nemaju nameru da ga puste za manje od 50.000.000 evra i to samo u kešu.

Na prvoj strani Gazeta piše i o pobedi Italije nad Srbijom na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju: “Italija udvostručila, u Tokiju i muška reprezentacija. Azuri razbili Srbiju 3-0”.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ikardi, samo istina”, pokušava Korijere da rasplete zamršeni čvor oko centarfora Intera koji se nalazi na listi želja Juventusa, Napolija i Rome. “Ančeloti pozvao Argentinca, De Laurentis mu ponudio platu od 8.000.000 evra, a ni Roma ne odustaje od Maurita dok Marota diže zid prema Paratičiju”, sažima Korijere u par reči postojeću situaciju oko Ikardija. U tekstu se dodaje da je De Laurentis spreman da se sretne sa Vandom Narom ali i da je Juventus prvi izbor bračnog para Ikardi - Nara. Međutim, dodaje Korijere, dok bi Ikardi mogao da ode u Napoli i Romu za 60.000.000 evra, cena za Juve je znatno veća i Marota ne odustaje od ideje da ga razmeni sa Dibalom.

“Lepa Fonsekina Roma”, konstatuje Korijere da se juče na Olimpiku protiv Real Madrida videla zadovoljavajuća Roma. “Dopadljiva Roma pobedila Real na penale. Za Džeka poslednji zagrljaj?”, i Korijere stavlja do znanja da je Džeko već jednom nogom na izlaznim vratima Trigorije.  “Đalorosi ubedljivi na debitantskom nastupu na Olimpiku: aplauzi i gol za Bošnjaka koji je blizu Intera”, dodaje se na naslovnici. Na unutrašnjim stranama se kaže da Roma radi na pronalaženju adekvatnog defanzivca. Aldervejreld ostaje prvi cilj Roma ali teško dostižan, dok su u ovom momentu u igri dva imena koja nisu dovoljno ubedljiva: Lovren i Rugani. S druge strane osim Ikardija umesto Džeka, Roma bi želela da zameni i Šika sa Marijanom Dijazom ali su, za sada, završili neuspešno svi pokušaji da se Čeh parkira u neki drugi tim.

Jedan špic za Simonea”, izveštava rimski list da je trener Lacija tražio od uprave kluba da mu dovedu još jednog špic igrača. Na listi želja Iglija Tarea su Dost iz Sportinga, Eduar iz Seltika i Pelegri iz Monaka. Istovremeno se navodi da će Kaisedo biti najmanje dve nedelje odsutan zbog povrede dok bi danas trebalo da saznamo s većom preciznošću kada će se Sergej Milnković Savić vratiti na teren.

TUTTOSPORT

“Ikardi-Juve, Milinković-Inter, Dibala-PSŽ”, pod oznakom ekskluzivno donosi na naslovnoj stranici Tutosport planove Bepea Marote i Fabija Paratičija. “Maurito je prva želja za napad ali Bjankoneri misle i na Kjezu i još uvek sanjaju Pogbu. Nerazuri spremaju juriš na Srbina. Najavljeni novi kontakti između Dibale i Leonarda”, dodaje u podnaslovu torinski dnevnik.

Na unutršanjim stranama  pod naslovom “Tri nedleje za tri pojačanja” se pojašnjava da je dolazak Ikardija uslovljen vrteškom koju mora da zavrti Nejmar odlaskom u Real ili Barselonu a zatim da nastavi Dibala svojim transferom u PSŽ, tek tada bi bila moguća operacija Ikardi u Juve. Što se tiče Kjeze, Juve je u zasedi u slučaju da mladi Italijan odluči da definitivno raskine sa Fjorentinom. Pogba ostaje  letnji san koji će biti teško realizovati.

Evro Verdi, tako će Torino da ga ima za Volverhempton”, tvrdi se da su Torino i Napoli postigli dogovor oko Verdija. Sporazum između dva tim predviđa pozajmicu koju bi Torino platio 10.000.000 evra i u slučaju preprodaje igrača u sledeće dve godine, Napoli bi imao pravo na polovinu visine transfera. Torino ima i opciju da sa dodatnih 10.000.000 otkupi igrača.

“Ikardi dovodi Milinkovića”, naslov je priče u kojoj se navodi da Konte smatra da sredina terena Intera mora da bude pojačana. Prva želja je Sergej Milinković Savić, ali njegov dolazak zavisi od prodaje Ikardija jer samo sa kešom od transfera Maurita, Inter bi mogao da stavi na sto primamljivu ponudu za predsednika Lacija Klaudija Lotita. Alterantive sa Sergeja su Ivan Rakitić i Arturo Vidal, mada su akcije Čileanca u padu budući da postoji strah od mogućeg ponvaljanja scenarija sa Najngolanom.

“Milanova ideja: Bruno Fernandes ako ode Suso”, stoji na naslovnici Tutosport. U tekstu na unutrašnjim stranama se skicira slika koja ne odgovara naslovu jer je jasno da je vezni igrač Sportinga iz Lisabona preskup za Rosonere (košta 70.000.000 evra) čak i da prodaju Susa za 40.000.000 evra.

“Montolivo, Riberi i drugi VIP bez kluba”, podseća list u redakcijskom komentaru da su na fudbalskoj pijaci i slobodni igrači, istina u godinama, ali još uvek privlačni za klubove koji žele da naprave istant timove ili rezultate.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara