Buongiorno Italia: U Interu se ne računaju samo pobede

Vreme čitanja: 6min | pon. 07.12.20. | 13:21

Sergej vodi Lacio u osminu finala Lige šampiona, Insinje je namćor, Juventusu nedostaje bolja sredina terena

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milanova pobeda na Marasiju i zadržavanje pet bodova prednosti u odnosu na Inter je priča koja otvara današnju italijansku sportsku štampu. Veliki prostor dobijaju Romine žalopojke zbog suđenja arbitra Mareske na utakmici sa Sasuolom.

Izabrane vesti

Piše se i o problemima Juvea, koji i dalje traži adekvatan tandem na sredini terena a prenose se i velika negodovanja navijača Intera zbog Konteovog tretmana Eriksena. U nekoliko reči, navijači Intera su poručili treneru Konteu da u njihovom klubu „pobeda nije jedina stvar koja se računa“, aludirajući na čuvenu opasku legende Juventusa Bonipertija. Protagonista u italijanskim medijima ovih dana je i Sergej Milinković Savić koji je seriji svojih kvaliteta dodao i izvođenje slobodnih udaraca.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milančina” naslov je preko cele prve strane Gazete posle pobede Rosonera nad Sampdorijom sa 2:1 na Marasiju. U podnaslovu se ističe da se Đavoli nisu zaustavili ni u Đenovi i pored odsustva Ibrahimovića i Kjera zbog povreda i da su zadržali prednost od pet bodova na tabeli. „Đavo juri“, počinje izveštaj sa utakmice sa Sampom na stranama dva i tri, u kome sa kaže da je Milan pokazao nove kvalitete u odsustvu najiskusnijih igrača. Juče je Pioli izveo na teren tim sastavljen od igrača između 20 i 25 godina. Za najboljeg igrača meča je proglašen Frank Kesi. Bivšem igraču Atalante koji se bukvalno preporodio od lokadauna se posvećuje i čitava strana budući da se identifikuje kao stub nosilac Milanove igre. „Bez Ibre na terenu, Kesi je lider tima”, tvrdi list.

Milan, Inter i Juve zajedno posle 18 godina. Istina stiže u januaru”, podseća milanski dnevnik da tri najtrofejnija italijanska tima nisu bila u vrhu tabele istovremeno od sezone 2002/2003, u kojoj su svi stigli do polufinala Lige šampiona, koju je Milan dobio, uz mnogo sreće (zahvaljujući rasporedu protiv Intera i penal ruletu protiv Juvea).

Gol mašina. Faktor Lukaku i jurišna krila. General Konte je oblikovao nemilosrdni Inter”, analizira se učinak Nerazura u napadu budući da su drugi tim u Evropi po proseku golova po utakmici. Samo je Bajern efikasniji od milanskog kluba. U tekstu se podseća da Inter nije postizao ovoliko golova od sezone u kojoj je osvojena tripleta. Dodaje se i da su Lautaro Martinez i Aleksis Sančez idealni partneri Lukakuu u špicu, ali i da je dodatna vrednost Konteovog tima na krilima gde može da računa na Hakimija, Perišića, Janga i Darmjana. „Sledeći zadatak za Kontea je da prorade Vidal i Barela kao strelci, Inter još uvek čeka na njihove golove u ovoj sezoni”, podvlači Gazeta.

Milanski list navodi i da su se navijači Intera listom svrstali na stranu Eriksena i da ne opraštaju Konteu što omalovažava i ponižava danskog reprezentativca, bez obzira na tri uzastopne pobede. U Interu, podsećaju tifozi Nerazura, pobeda nije jedina stvar koja se računa. Aluzija na Juventus, nije nimalo slučajna.

Koji je Pirlov Juve? Trener ima jasne ideje, ali igrači imaju velike oscilacije dok su na sredini terena potrebna dva fiksna startera”, ističe se da Pirlo insistira da njegov tim brani svoj gol sa četvoricom fudbalera, a da napada s petoricom. Problem je na sredini terena gde još uvek nije pronašao dobitni tandem.

Argentinska magija. Napoli ponovo postigao četiri gola sa Maradoninim dresom”, zapaža Gazeta koincidenciju da su Azuri slavili protiv Rome i Krotonea sa 4:0 noseći dres u čast Maradone. U tekstu se najavljuje da bi Gatuzovi momci mogli da zaigraju u istom dresu, u bojama argentinske reprezentacije, i protiv Real Sosijedada u Ligi Evrope.

Sergej specijalista, Miliković je drugi izvođač slobodnjaka u Evropi. Njegovi kazneni udarci donose sve više bodova”, posvećuje najčitaniji italijanski dnevnik čitavu stranu analizirajući brojeve Sergeja Milinkovića Savića. Srpski reprezentativac nije samo ubojit iz slobodnjaka već prednjači i u parametrima kao što su pasovi, lansiranje saigrača, centaršutevi, stvaranje šansi, driblnzi i udarci u okvir gola. Prema Gazeti, Lacio samo na krilima Sergeja Milinkovića Savića može do osmine finala Lige šampiona.

CORRIERE DELLO SPORT

Mareskino ne VAR-u“, opleo je Korijere po sudiji meča Roma – Sasuolo. Osim što su deliocu pravde dali trojku, novinari rimskog dnevnika su mu zamerili zbog olakog datog crvenog kartona Pedru, nedosuđenog penala zbog igranja rukom Ajhana, i izostanku crvenog kartona Obijanga zbog pogibeljnog starta nad Pelegrinijem (zamenik kapitena Rome je bio primoran da napusti teren posle intervencije veznog igača Sasuola).

U podnaslovu se ističe da su kompletan Stručni štab i Uprava besni zbog Mareskinog suđenja, kao i da je Roma, paradoksalno, bolje i produktivnije igrala kada je ostala sa igračem manje.

Lorenco namćor obradovao Napulj”, iskoristio je Korijere kritiku trenera Napolija Gatuza na račun kapitena da se ne osmehuje dovoljno i da je stalno namrgođen. Insinje je i protiv Krotonea postigao gol i posle meča je priznao da Gatuzo ima pravo kada traži vedrinu i osmehe na licu svojih igrača.

Evolucija Milinković”, kao i Gazeta i Korijere poklanja čitavu stranu Sergeju Milinkoviću Saviću. U članku se navodi da se Sergej specijlizovao za izvođenje slobodnjaka i otkriva da srpski fudbaler ostaje posle svakog treninga dodatno vreme kako bi uvežbavao izvođenje slobodnih udaraca. Napominje se da su Sergej, Luis Alberto, Kataldi i Pereira ustanovili neku vrstu svakodnevnog nadmetanja u Formelu ko će bolje da izvodi slobodnjake i da su svi napredovali. Pogotovo SMS. Takođe se podvlači da posle četiri gola u prvenstvu očekuje i prvenac u Ligi šampiona protiv Briža.

I kad smo već spomenuli meč u Ligi šampiona dodajmo da Korijere svedoči o zabrinutosti trenera Simonea Inzagija zbog Koreine povrede. Tek će se večeras znati, posle treninga da li Tuku može da igra ili ne. Jedno od rešenja da se nadomesti eventualni izostanak Koree je pomeranje Luisa Alberta da igra bliže Imobileu, ili davanje još jedne šanse Pereiri.

TUTTOSPORT

Milanova moć!”, naslov je ispod fotografije Franka Kesija najboljeg aktera meča Rosonera sa Sampdorijom. „Milan nastavlja svoj beg na tabeli i drži na distanci od pet bodova drugoplasirani Inter”, konstatuje list. U reportaži sa utakmice se kaže da više nema sumnji da je ovaj Milan spreman za borbu za šampionski naslov. Takođe, i Tutosport vidi u Kesiju lidera Rosonera u odsustvu Ibrahimovića.

Juve preokret u svlačionici: tako se rađa tim”, prenosi torinski dnevnik da su senatori Bjankonera očitali bukvicu u poluvremenu derbija sa Torinom i da je onda promenjena ploča. „Juveovi dvadesetogodišnjaci su dobili lekciju kako volja za pobedom može da promeni tok i utakmicama u kojima sve ide loše”, dodaje Tutosport.

Ispod zaglavlja se najavljuje veliki intervju sa Fabregasom koji je bio jedan od osvajača priznanja „Golden Boy“ u organizaciji Tutosporta. Razgovor sa katalonskim asom je upriličen povodom Juventusovog meča sa Barselonom u kome će koplja ukrstiti veliki prijatelj Fabregasa, Morata, i njegovi bivši klupski drugovi iz Barse. „Morata je moj istinski prijatelj i on je u grupi od nekoliko top centarfora na svetu i sa Ronaldom čini fanatastičan tandem”. Fabregas je još rekao da će De Liht biti novi Serhio Ramos kao i da će Pirlo biti jednako dobar trener kao što je bio igrač, dok je Sarija okarakterisao kao sujevernog i rigidnog trenera.

Kairo potvrdio Đampaola”, izveštava se da je predsednik Torina, i pored loših rezultata Granata na startu sezone, odlučio da pruži šansu aktuelnom šefu stručnog štaba do Božića. Ako ne bude bilo promene i Torino ne popravi bodovni saldo, dodaje list, doći će do promene na kormilu tokom novogodišnjih praznika.

Inter, Konteu ide dobro sa 3-5-2, ali zašto ponižavati Eriksena?”, naslov je teksta u kome se povezuju tri uzastopne pobede sa promenom formacijske postavke, ali se prenosi i veliko nezadovoljstvo u ambijentu Nerazura zbog maltretiranja danskog fudbalera. U tekstu se navodi da Eriksen sigurno napušta Inter u januaru pošto je familija Žang dala zeleno svetlo i za pozajmicu. Do pre nekoliko nedelja kineski vlasnici Intera nisu hteli da čuju za pozajmicu i insistirali su samo na definitivnoj prodaji.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Antonio KonteKristijan EriksenBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara