Buongiorno Italia: Vanja Milinković Savić spas za Torino

Vreme čitanja: 6min | sre. 07.04.21. | 12:11

Alegri stopama Trapatonija i Lipija, Inter može da odleti na +11, Pirlo na raskrsnici

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večerašnji zaostali mečevi Serije A Inter - Sasuolo i Juventus - Napoli su u prvom planu italijanske sportske štampe. Opšte je mišljenje da će Andrea Pirlo, u slučaju poraza, biti zamenjen Maksom Alegrijem, mada se tu i tamo pominje i Igor Tudor kao moguća alternativa.

Izabrane vesti

Interu se već pletu lovorike mada u Milano stiže Sasuolo koji nije izgubio protiv Intera na Meaci od 2014.. Korijere delo sport piše da je Andrea Beloti na listi želja Rome i Milana kao i da je Frančesko Ačerbi produžio ugovor sa Lacijom do 2025. Tutosprot izveštava da je trener Torina Davide Nikola odlučio da Vanja Milinković Savić zameni Salvatorea Sirigua (pozitivan na kovid-19) na golu Torina.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Lavovska sreda, stižu presude za skudeto, Evropu i budućnost”, otvara današnje izdanje Gazeta najavom za večerašnjih mečeva u Seriji A, Ligi šampiona i otkrivanjem planova velikih klubova za sledeću sezonu.

Inter, Konte u Trapatonijevom ritmu želi što pre da zatvori račune: deseta uzastopna pobeda za +11 na tabeli”, podseća milanski dnevnik da Nerazuri u drugom delu sezonu melju protivnike kao čuveni „Inter rekordaĐovanija Trapatonija, Bepea Bergomija i nemačkog dvojca Mateus-Breme.

Na stranicama dva i tri se prenose reči kormilara Intera koji traži od svojih igrača maksimalnu koncentraciju, jer posao tek treba da bude završen i svako opuštanje može da bude kobno.

Juve, majstorica za Ligu šampina sa Napolijem. Pirlo između Gatuza i Alegrija: Anjeli i Maks su prijatelji”, prenosi Gazeta reči trenera Juventusa koji nije zabrinut zbog posete predsednika Stare dame bivšem treneru budući da ih vezuje veliko prijateljstvo koje ide mnogo dalje od poslovnog odnosa. Pirlo je precizirao da ga je Andrea prethodno obavestio da će posetiti Alegrija na toskanskoj rivijeri. Ipak, i pored Meastrovog objašnjenja svima je jasno da je večerašnji meč njegova poslednja prilika da sačuva klupu.

Gazeta podseća da ne bi bila novina povratak Alegrija na čelo Juvea budući da su se brojni treneri vraćali tokom svojih karijera: od Karla Parole preko Trapatonija do Lipija. Advokatu Đaniju Anjeliju se nisu sviđale „podgrejane supe“ kako je on apostrofirao ponovna angažovanja trenera i igrača, ali ih je s vremena na vreme prihvatao.

Na unutrašnjim stranama Gazeta izveštava da je Bernardeski sedmi reprezentativac Italije koji se zarazio tokom boravka u Mančinijevoj selekciji u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Vratiti Pesinu kući, Milana ozbiljno razmišlja o tome”, otkriva milanski dnevnik da igrač Atalante ne želi da produži ugovor sa Boginjom koji mu ističe 2022. i Rosoneri bi u slučaju plasmana u Ligu šamiona mogli da zakucaju na njegova vrata. U tekstu se podseća da je Pesina proizvod Milanove fudbalske školei da je klub zadržao pravo na 50 odsto od njegove prodaje, što Paola Maldinija stavlja u privilegovanu poziciju u slučaju da se otvore pregvori sa Atalantom o transferu ofanzivnog pleja. Pesina bi mogao da bude odlična zamena za Čalhanoglua kome ističe ugovor u junu i koji traži 5.000.000 evra po sezoni plus bonuse za produžetak ugovora. Takođe, Milan bi mogao da iskoristi i kartu Kaldara budući da je defanzivac u Bergamu na dvogodišnjoj pozajmici i sa pravom otkupa fiksiranim na 15.000.000 evra.

Menjaju se čuvari mreže: Roma, Atalanta, Milan, Lacio, Juve i Inter traže nove jedinice”, najavljuje se velika vrteška u Seriji A budući da svi klubovi iz vrha tabele traže nove golmane ili sigurne zamene za budućnost. Atalanta, Roma i Milan (ako ode Donaruma) i Lacio su u potrazi za golmanom starterom, dok Napoliju, Juveu i Interu je potreban golman koji bi mogao da bude rezerva u sledećoj sezoni i da zatim preuzme ulogu standardnog prvotimca.

Bolt: Ja sam legenda kao Maradona, Muhamed Ali i Pele. Dok sam živ niko neće probiti granicu od devet sekundi na 100 metara”, izjavio je u intervjuu najbrži čovek u istoriji Usain Bolt. Sprinter sa Jamajke je rekao da će biti na Olimpijskim igrama u Tokiju kao gledalac.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma, Beloti za budućnost”, tvrdi Korijere da je napadač Torina na spisku želja američkih vlasnika rimskog kluba. U podnaslovu se podvlači i da je Beloti veliki prijatelj sa Pelegrinijem i Zaniolom što bi moglo da pomogne i oko transfera i kasnije adaptacije centarfora italijanske reprezentacije na rimski ambijent. Međutim, piše Korijere, Roma mora da bude oprezna, jer je i Milan ozbiljno zainteresovan za Gala.

List najavljuje i sutrašnji meč Rome sa Ajaksom i prenosi apel generalnog menadžera Tijaga Mota fudbalerima Rome: „Verujem u vas, nema predaje”.

Bore hoće Lacio, Ačerbi ostaje do 2025”, piše Korijere ispod zaglavlja da argentinski napadač želi da pređe u rimski klub a da je pouzdani defanzivac postigao dogovor sa upravom kluba da praktično završi karijeru u Formelu.

Inter može da odleti na +11, Pirlo je na raskrsnici” najavljuje Korijere večerašnja dva zaostala meča Serije A, Inter - Sasuolo i Juventus - Napoli.

Na unutrašnjim stranama Korijere tvrdi da su Alegri i Tudor dva rešenja u slučaju da Juve izgubi od Napolija. „Uprava Juventusa ne želi da menja trenera tokom sezone, ali ukoliko bi mesto u Ligi šampiona bilo ugroženo, onda bi bili priorani na drastične rezove jer bi bio doveden u pitanje čitav projekat rekonstrukcije kluba koji se bazira na učešću Juvea u najprestižnijem klupskom takmičenju”, objašnjava Korijere. U tekstu se dodaje da bi odlazak Ronalda i Dibale bio neminovan u slučaju da Juve završi u Ligi Evrope.

Pobediti Juve, Rino zna kako se to radi”, podseća list da je Rino Gatuzo vodeći Napoli tri puta izašao kao pobednik u četiri odmeravanja snaga sa Juventusom. Najviše se očekuje od Lorenca Insinjea koji još uvek nije preboleo promašeni penal u Superkupu Italije koji je njegov tim koštao poraza od Stare dame.

TUTTOSPORT

Konte stavlja ruke na skudeto”, predviđa torinski dnevnik da bi pobedom Intera nad Sasuolom pitanje prvaka Italije bilo rešeno mesec i po dana pre kraja šampionata. Zadatak neće biti nimalo lak, jer Sasuolo na Meaci ne zna za poraz od Intera već sedam godina i često je bio noćna mora za Inter u poslednjim godinama, pogotovo na mečevima u Milanu. Snovi Roberta Mančinija i Lučana Spaletija su bili raspršeni na San Siru upravo protiv Sasuola.

Torinski dnevik donosi i priču o Mauru Ikardiju koji bi mogao povratkom u Italiju odnosno u slučaju da obuće dres Juventusa da „ubaci“ u kasu Intera dodatnih 15.000.000 evra. Prema ugovoru između PSŽ-a i Intera, itailjanskom klubu bi pripalo dodatnih 15.000.000 ako bi francuski klub prodao Argentinca klubovima iz Serije A.

Pirlo: u igri je Juve”, bez okolišanja Tutosport potvrđuje sve glasine iz prethodnih dana da je večeras meč biti ili ne biti za Maestra i njegovu dalju budućnost na klupi Bjankonera. Na unutrašnjim stranama se citiraju i reči Pirla koji kaže da ima podršku uprave kluba i predsednika Anjelija, ali da je svestan da večeras mora da napravi rezultat. „Juve je kompaktan, ali Pirlo mora da pobedi”, potvrđuje se u drugom tekstu želja uprave kluba da završi sezonu sa Andreom, ali i da je već sve spremno da Alegri preuzme ulogu spasioca ako Bjankoneri izađu pognute glave sa Alijanc stadiona.

Juve ne sme ni da pomisli da završi sezonu ispod četvrtog mesta. To je nedopustivo”, piše Tutosport. U članku se objašnjava da bi Juve izgubio najmanje 80.000.000 evra u sledećoj sezoni ako se ne bi kvalifikovao za Ligu šampiona.

U drugom tekstu se najavljuje i da bi večeras, posle nekoliko meseci, trebalo da vidimo Paula Dibalu od prvog minuta na terenu, u špicu napada sa Ronaldom.

Gatuzo igra na kartu Insinjea i Mertensa za petu uzastopnu pobedu”, izveštava Tutosport o planovima trenera Napolija.

Torino: Nikola je izabraio Milinkovića”, piše Tutosport da je trener Granata odlučio da pruži poverenje Vanji Milinkoviću Saviću u odsustvu prvog golmana Salvatorea Sirigua koji je pozitivan na kovid-19. Srpski čuvar mreže će imati veoma težak zadatak da pomogne Torinu da spase prvoligaški status. U ovoj sezoni Vanja je samo dva puta branio na mečevima u Seriji A i tri puta u Kupu Italije.

„Italija na Olimpiku sa navijačima”, piše Tutosport da je italijanska vlada odlučila da dozvoli da stadion u Rimu bude popunjen do 25 odsto kapaciteta za mečeve nacionalne selekcije na Evropskom prvenstvu.


tagovi

Andrea PirloVanja Milinković SavićFrančesko AćerbiMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara