Buongiorno Italia: Veče golmana u Seriji A - Handanović, Donaruma, Ščešnji i Golini briljirali

Vreme čitanja: 6min | čet. 17.12.20. | 13:18

Pale teške reči između Inzagija i Lotita. Došlo je do tačke usijanja, bliži se rastanak Inzagija i Lacija posle 20 godina

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Čuvari mreže su često na udaru kritika u Seriji A, ali ovog jutra beru pohvale na sve strane. Handanović je bukvalno sačuvao pobedu Interu protiv Napolija dok su Donaruma, Golini i Ščešnji najzaslužniji što njihovi timovi nisu izgubili. Naravno, piše se dosta o približavanju Intera vrhu tabele, kao i “remiji” koji su pogodili Juventus (šesti nerešen rezultat u Seriji A). Prostor dobija i veoma zapaljiva atmosfera u Formelu gde su juče imali vrlo žučnu raspravu predsednik Lotito i trener Inzagi. Odjeknule su i žalopojke Rominog trenera Fonseke koji nije svario raspored koji predviđa da njegov tim ima dan manje odmora od Atalante, sledećeg protivnika u prvenstvu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT


Romelu Lukaku u pozi snajperiste, koji cilja prvo mesto na tabeli Serije A dočekuje čitaoce na prvoj strani Gazete. List ističe da je Inter zahvaljujući golu Lukakua sa penala, super odbranama Handanovića i novog polupogrešnog koraka igrača Stefana Piolija stigao na bod od Milana. Gazeta konstatuje da je Napoli igrao bolje od Intera, čak i sa desetoricom igrača i da su Nerazuri uputili samo dva udarca ka golu Ospine dok je Handa činio čuda na golu. Prenosi se i izjava Rina Gatuza koji je optužio arbitra Masu da je olako isključio Insinjea i da je mogao da “okrene glavu” na drugu stranu kada je čuo neprimerenu psovku kapitena Napolija.

S druge strane, Antonio Konte umesto da se zabrine zbog loše igre svog tima čak i kada je imao igrača više na terenu, tvrdi da su ovakve utakmcie veoma korisne za razvoj i jačanje pobedičkog mentaliteta.


“Milian 2 ukočio ponovo”, aludira se u naslovu da je i na Marasiju tim Rosonera bio vidno oslabljen. Pioliju su nedostajala četvrica startera (Ibrahimović, Kjaer, Teo Ernandez i Benaser), ali je na kraju uspeo da izbori remi pored isto tako oslabljene Đenove. “Milan je ostao na nogama. Destro dva puta uzdrmao Đavola i sada se Inter približio”, piše Gazeta u izveštaju da je Matija Destro bio Maranovo iznenadno oružje s obzirom na to da bivši napadač Milana nije bio predviđen u startnoj postavi .

U drugom tekstu posvećenom pregovorima o produžetku ugovora sa Čalhanogluom i Donarumom se precizira da će se sa Turčinom pregovarati do kraja godine i da su u Milanelu optimisti, dok su napravljeni značajni pomaci u pronalaženju dogovora za novi ugovor sa Donarumom.

“Izdani Juve. CR7- gol? Ne, Golini: šesti remi”, sažimaju se u naslovu najvažnije vesti sa jučerašnjeg meča Juve - Atalanta. Po Gazeti najbolji igrači Juvea, Ronaldo i Morata su “izdali” juče trenera Pirla i bili su najgori na terenu. Ronaldo je promašio i penal što je neminovno vodilo ka šestoj podeli bodova u ovoj sezoni u Seriji A. Takođe se navodi da su dvojica golmana Ščešnji i Golini bili najbolji akteri na meču. Gazeta ističe da je Kjeza postigao svoj prvi gol u dresu Bjankonera u Seriji A, ali i da je svojim teatralnim padom naveo arbitra Orsata da svira penal koji to nije bio. Milanski dnevnik je zapazio i da je Papu Gomez bio uhvaćen kako pevuši himnu Juventusa: muzičko uho Argentinca ili nešto više? Na to pitanje još uvek nema dobrog odgovora.

CORRIERE DELLO SPORT


“Smeje se samo Konte”, zapaža rimski dnevnik da trener Intera nije samo srećno ubeležio tri nova boda već su mu naruku išli i rezultati direktnih takmaca, Juvea i Milana koji su igrali nerešeno sa Atalantom odnosno Đenovom.

Ispod zaglavlja se odvaja prostor za rimske klubove. List izveštava da će trener Rome Paulo Fonseka, posle dužeg vremena, imati gotovo sve igrače na raspolaganju, posebno u odbrani i da se stovrila prilika za Đalorose da se popnu na treće mesto na tabeli, zajedno sa Juventusom. Naravno, pod uslovom da pobede večeras Torino. Rimski dnevnik poklanja veliku pažnju javnom negodovanju kormilara Rome zbog kalendara koji primorava njegov tim da igra večeras sa Torinom a za tri dana sa Atalantom u Bergamu, tim pre što će Gasperinijevi momci imati dan više odmora od njegovih.


Korijere prenosi i poziv Čira Imobilea svojim saigračima da ne klonu duhom posle serije slabijih rezultata i igara u šampionatu: “Ujedinjeni ćemo se podići”. Golgeter Nebeskoplavih koji je postigao deset golova na poslednjih 11 mečeva pozvao je sve, igrače, stručni štab, upravu kluba, navijače, da ostanu ujedinjeni i da zajedno prebrode delikatan momenat.

Lacio čekaju dva izuzetno teška meča protiv Napolija i Milana u sledećih sedam dana i Inzagi neće moći da računa na Faresa i najverovatnije na Ačerbija. Uz to tenzije između trenera Inzagija i predsednika Lotita su došle do usijanja i juče su u Formelu letele teške reči između dvojice. Još uvek nije pronađen kompromis za produžetak ugovora i sve je izglednije da će se putevi Inzagija i Lacija razdvojiti posle 20 i kusur godina.

“Barou, slatko i gorko”, aludira Korijere na usud napadača Bolonje koji je prvo positgao fantastičan gol sa 40 metara a onda promašio penal u poslednjem minutu meča koji bi Bolonji doneo pobedu protiv Specije 3-2. Korijere prenosi i džentlmensku izjavu Siniše Mihajlovića koji je pohvalio svoje igrače za reakciju posle dva primljena gola od domaćina ali je i priznao da je remi najpravičniji ishod meča.

TUTTOSPORT


“SuperGolo, promašaj7”, stavlja u prvi plan torinski dnevnik personlani trijumf čuvara mreže Atalante Golinija nad Ronaldom. Golini nije samo odbranio penal Portugalcu, nego je, kako se to kaže u žargonu, uhvatio živu loptu. Tutosport ističe da je jučerašnja partija Ronalda bila najlošija od dolaska u Juventus a da se Golini sa jučerašnjim bravurama kandidovao da bude zamenik Donarume u reprezentaciji. Preko cele druge i treće strane dominira naslov: “Golini začarao Ronalda i Juve”. U izveštaju se navodi da se u Torinu videla spektakularna partija dostojna timova koji su se kvalifikovali u osminu finala LŠ. Konstatuje se i da su golmani bili najbolji akteri meča mada pohvale zaslužuju i strelci dva gola, Kjeza i Frojler. “Gol Kjeze objasnio bolje od reči zašto je Federiko koštao 60 miliona”, piše Tutosport.


U drugom tekstu se najavljuje da će sportski direktor Paratiči imati u sledećih par nedelja susret sa agentom Paula Dibale na kojem bi trebalo da se dogovore oko potpisivanja novog ugovora. Paratiči je obajsnio odlaganje vanrednim stanjem zbog epidemije koronavirusa i delikatnosti pregovora koji zahtevaju susret u četiri oka.

“Kalulu spasao Milan, Inter je na minus 1, Ringjo pobesneo”, spaja ispod zaglavlja Tutosport u jedan naslov učinak milanskih timova koji se nalaze na čelu tabele Serije A. Za Milan se veli da se odsustvo ključnih fudbalera osetilo i da je na poslednja dva meča tim Stefana Piolija ispusti bodovnu zalihu koju je imao u odnosu na gradskog rivala. List dodaje da bi Piolija trebalo i da zabrine zašto je Donaruma najbolje ocenjeni fudbaler Milana u ovoj sezoni. Po mišljenju Tutosporta Milana dopušta preveliki broj prilika protivničkim timovima za klub koji pretenduje da osvoji titulu.

Za Inter se kaže da je bio “miljenik” sticaja okolonosti koji su išli u korist Nerazura: povreda Mertensa, penal nad Darmjanom, isključenje Insinjea i serija propuštenih prilika Napolija u drugom poluvremenu.

“Preokret u Torinu, Sirigu na klupi u Rimu”, najavljuje Tutosport da bi Vanja Milinković Savić mogao da dobije šansu večeras protiv Rome na Olimpiku. Povod za tu pretpostavu su reči trenera Marka Đampaola koji je otvorio vrata za par izmena u timu koje uključuju i mesto čuvara mreže. Uz Vanju, među starterima Granata bi trebalo da vidimo i Sašu Lukića.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara