Inzagi i Žang (Foto: Reuters)
Inzagi i Žang (Foto: Reuters)

Buongiorno Italia: Žang uz Inzagija, ali meč sa Romom mora da bude prekretnica

Vreme čitanja: 5min | pet. 23.09.22. | 13:30

Mauricio Sari najbolji u drugoj godini; Povrede desetkuju Milan

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Stiven Žang je sve iznenadio dolaskom u Apijano Đentile u Ferariju u bojama Intera. Prošlo je više od dva meseca kada je predsednik Nerazura bio u sportskom centru vicešampiona Italije. Dolazak Žanga se interpretira kao znak podrške treneru Simoneu Inzagiju koji prolazi kroz turbolentan period. Njih dvojica su se sreli pre nego što je šefa stručnog štaba razgovarao sa generalnim direktorom Bepeom Marotom i sportskim direktorom Pjerom Auzilijom.

Izabrane vesti

Rezultat sastanka prema rekonstrukcijama je sledeći: Inzagi je dobio punu podršku, uprava kluba će biti još više uz njega i u svakodnevnom radu, ali se od njega traži da promeni ploču i da uspostavi jasne hijerarhije u timu, počev od prvog golmana (Handanović ili Onana). Takođe, od Inzagija se očekuje da već od prvog meča posle pauze, protiv Rome, bude jasna promena tendencij: od kvaliteta igre, zalaganja i ponašanja fudbalera do rezultata.

Kristijan Aslani bi trebalo da ima vatreno krštenje protiv Rome pošto je bivši režiser Empolija doveden u Inter da bi bio alterntativa za Marcela Brozovića koji će morati da preskoči meč zbog kartona. Istini za volju nije sto posto sigurno da će Aslani biti starter između ostalog i zato što je on odustan jer se nalazi na raspolaganju reprezentacije Albanije i vratiće se par dana pred meč sa Đalorosima. Ne treba zaboraviti da je Aslani odigrao samo 29 minuta. Ubedljivo najmanje od svih igrača veznog reda Intera što svedoči da Inzagi, još uvek, nema veliko poverenje u njega.

Romelu Lukaku bi trebalo da bude vesnik preokreta. Belgijanac još trenira po individualnom planu rada, ali bi već sutra trebalo da počne da se priprema za meč sa Romom sa svojim klupskim drugovima, odnosno onima koji su ostali u Apijano Đentileu.

MURINJO ĆE IMATI SVA ČETIRI TENORA ZA INTER

Trener Rome Žoze Murinjo neće moći da bude na klupi na San Siru zbog crvenog kartona zarađenog protiv Atalante, ali će iz svečane lože, barem se tako najavljuje, upravljati sa sva četiri svoja tenora.

Paulo Dibala je dobro, na vreme se zaustavio tokom zagrevanja pred meč sa Atalantom i jedini problem će biti džet-leg pošto će se vratiti u Italiju 48 sati pred okršaj sa svojim nesuđenim klubom, Interom.

Dibala i Ejbraham (Foto: AFP)Dibala i Ejbraham (Foto: AFP)

Lorenco Pelegrini se vratio iz Koverčana i već je uveliko počeo da radi na oporavku od povrede i vlada veliki optimizam da će kapiten predvoditi rimski klub na San Siru.

Nikolo Zaniolo nije propustio nijedan dan treninga od početka pauze i silno je motivisan da na San Siru odgovori na prozivke selektora Roberta Mančinija, dok se od Tamija Ejbrahama očekuje da proradi baš protiv Intera.

ZLATNA LEVA TRAKA NAPOLIJA

Mari Rui, Zjelinski i Kvarachelija su konfekcionisali u prvih mesec dana lepotu od sedam golova i devet asistencija. Praktično više od dve trećine golova Napolija nosi pečat leve proizvodne trake Napolija imajući u vidu da su Azuri u Seriji A i Ligi šampiona postigli 22 gola.

Mario Rui i Pjotr Zjelinski su bili igrači pod velikim znakom pitanja. Olivera je doveden da zemeni Marija Ruija u ulozi levog beka jer nije pružao dovoljne garancije, Zjelinski je bio na korak od izlaznih vrata Kastel Volturna a Kvarachelija egzotična skomesa Đuntolija i Spaletija.

Zjelinski i Kvarachelija (Foto: AFP)Zjelinski i Kvarachelija (Foto: AFP)

Portugalac i Poljak su doživeli renesansu, pojačana konkurencija i mogućnost da se nađu na margini tima kao da je probudila dvojac i počeli su sezonu kao preporođeni fudbaleri. Kvarachelija je osim velikog talenta koji poseduje naučio veoma brzo lekciju Lučana Spaletija sa naslovom: Bez tima si individualac koji vredi mnogo manje.

Reprezentativac Južne Koreje Kim Min-Džae je već privukao pažnju engleskih klubova. Šuška se da bi Mančester Junajted već u januaru mogao da plati njegovu raskidnu klauzulu od 50 miliona evra. Međutim, to neće biti moguće iz prostog razloga što raskidna klauzula ima snagu samo od 1. do 15. jula, tako da će tim sa Old Traforda i drugi morati ili da plate koliko traži Napoli ili da čekaju julski prozor.

SARI JE NAJBOLJI U DRUGOJ GODINI, A LUIS ALBERTO U DRUGOM POLUVREMENU

Mauricio Sari je trajao samo godinu dana u Čelsiju i Juventusu, ali u Napoliju i Empoliju gde je radio nekoliko godina, svoje najbolje rezultate je ostvario u drugoj godini.

Ako je suditi po rezultatima i igrama Lacija, ne računajući kiks protiv Midjtjilanda i meč sa Napolijem, noćnom morom Rimljana u poslednjih desetak godina, izgleda da će Sari potvrditi trend. Ako se uporede rezultati velikih timova iz prethodne i ove sezone samo je Lacio osvojio više bodova u prvih sedam kola (+3).

Brojevi kažu i da je Luis Alberto u ovom prvenstvu mnogo korisnji i ubojitiji kada uđe u igru u drugom poluvremenu. Slučajno ili ne, Lacio je sve pobede u ovom prevenstvu ostvario kada je Luis Alberto ušao u igru u poslednjih pola sata. Štaviše, protiv Intera, Verone i Bolonje njegov ulazak je bio presudan dok je protiv Kremonezea rezultat već bio odlučen, ali ga je on začinio delicioznim lansiranjem akcije za četvrti gol.

U međuvremenu, broj pretplatnika za mečeve Lacija je skočio na 26.000, što je najbolji rezultat od sezone 2009-2010 kada ih je bilo 27.334.

POVREDE DESETKUJU MILAN

Stefano Pioli nije zabrinut za svoj ugovor sa Milanom, ali je sve više opterećen mislima o povredama svojih ključnih igrača. Posle Tea Ernandeza, na listi povređenih su završili Sandro Tonali i Majk Menjan. Pozitivna okolnost je da povrede trojice prvotimaca Rosonera, izgleda, nisu mnogo ozbiljne, barem na prvi pogled, i sva trojica će preskočiti Empoli ali imaju šanse da budu na raspolaganju za meč sa Juventusom i Čelsijem.

Trojica stubova Milanovog skudeta su preko potrebna Pioliju za dvostruki duel sa Čelsijem u kojem Rosoneri imaju ozbiljne šanse ne samo da obezbede plasman u osminu finala LŠ nego i da osvoje prvo mesto, što bi im omogućilo lakši žreb za osminu finala i posledično izglednu priliku da se nađu u četvrtfinalu a to znači dodatnih 30-40 miliona evra u kasi kluba.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara