(©Reuters)
(©Reuters)

Buongiorno Italia: Žangovi nisu odustali od prodaje Škrinjara

Vreme čitanja: 6min | čet. 11.08.22. | 13:11

Sari očekuje da se Ivan Ilić do kraja avgusta pridruži Laciju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izreka „Koga zmija ujede i guštera se plaši“ pronalazi još jednu potvrdu ovog leta u Interu. Posle prošlogodišnjeg iskustva sa iznenadnom prodajom Romelua Lukakua Čelsiju, navijači Nerazura se boje da bi isti scenario mogao da se ponovi sa Milanom Škrinjarom. Prodaja Pinamontija Sasuolu za 20.000.000 evra i mogućnost da dodatnih 20-25 milliona evra uđe od prodaje Kazadeija, Agumea i Salseda, mogle bi da ostanu samo pokušaj Marote i Auzilija da izbegnu „bolnu“ prodaju top igrača.

Izabrane vesti

Drugim rečima, ako PSŽ zakuca ponovo na vrata italijanskog kluba sa čekom u ruci izmđeu 60 i 70 miliona evra, kineski vlasnici kluba neće ni trepnuti da prodaju Slovaka. Žangove ne interesuje Inter već samo kako da izvuku što više novca iz kluba i po mogućstvu profitiraju od uložene investicije. Inter nije više ponos tajkunske kompanije iz prve kineske prestonice već „aset“ koji treba iskoristiti maksimalno.

Poslednjih dana se vodi bukvalno medijska kampanja u kojoj nema poznatog navijača Nerazura, od glumaca i pevača do bivših fudbalera i trenera, koji nije podigao glas za ostanak Škrinjara u Interu.

Na stranu što su pomenute akcije malo nostalgične, a malo patetične - Žangovi italjanski ne govore ni posle pet godina od kupovine Intera tako da mišljenja u medijima na njih imaju uticaj koliko i lanjski sneg – postaje sve očiglednije da su tajkuni iz Nankina omča o vratu Nerazurima i prepreka za dalji razvoj kluba.

Škrinjar (©Reuters)Škrinjar (©Reuters)

Sa naknadnom pameću koliko god potez Antonija Kontea bio cinično poslovan i egoističan, ne može se reći da nije bio u pravu kada je „pobegao“ iz Apijano Đentilea svhatajući da sa Žangovima nema šansi za izgradnju Intera koji bi mogao da se vrati na staze slave. Propuštene kupovine Bremera, Dibale pa ako hoćete i Milenkovića su pokazatelj nezainteresovanosti vlasnika da investiraju i minimalno u budućnost kluba.

Bepe Marota i Pjero Auzilio su kreirali mala čuda dajući Inzagiju u poslednje dve godine kompetitivne timove. U Milanu se nadaju da bi sa prodajom Pinamontija Sasuolu, a zatim i Kazadeija i Angume mogli da zarade dovoljno novca da ne moraju da prodaju Škrinjara ni Dumfrisa.

Velika sreća Intera je što se Lukaku vratio, odnosno što nije pronašao u Čelsiju adekvatan ambijent za njegovu narav. Belgijanac drastično diže kvalitet i ambicije Intera jer nijedan klub se nije pojačao na jednoj poziciji kao Nerazuri sa dolaskom Belgijanca.

MILAN BEZ TONALIJA I ŽIRUA

Milan ima sasvim drugačije probleme od Intera, barem u ovom momentu. Rosoneri će na otvaranju sezone biti bez dvojice od trojice ključnih igrača za osvajanje titule u poslednjim kolima prethodnog šampionata. Žiru i Tonali su povređeni, a Paolo Maldini i Riki Masara još nisu pronašli adekvatnu zamenu za Franka Kesija.

Ante Rebić će dobiti šansu da predvodi napad Milana pošto je Origi još rovit, praktično tek je počeo da trenira i još nema dovoljnu autonomiju da bi mogao da započne meč, dok bi lansiranje De Ketelara u špic napada od prvog sudijskog zvižduka bio poprilično hazarderski potez.

Rade Krunić će igrati umesto Tonalija pored Benasera, tako da ćemo imati dva bivša igrača Empolija na sredini terena Rosonera, dok je Mesijas ispred Salemakersa u trci za mesto spoljnjeg desnog ofanzivca.

Krunić (©Reuters)Krunić (©Reuters)

Iz Milanela je stigla i vest da su se klub i Tomori dogovorili oko produžetka ugovora i povećanja plate dafanzivcu, sa 2.000.000 na 3.500.000 evra po sezoni. Sledeći na listi koji bi trebalo da obnovi ugovor sa Milanom je Krunić. U očima Piolija Rade je veoma koristan igrač i zato insistira da se sa njim što pre produži ugovor.

ROMA TRAŽI PROSTOR ZA BELOTIJA

Odlasci Karlesa Pereza, Viljara i Klajverta nisu dovoljni da bi se oslobodio prostor za angažman Andree Belotija. Roma mora da proda Šomurodova i Feliksa, ili bolje rečeno, Đalorosi bi da prodaju Uzbekistanca, a da pošalju na pozajmicu reprezentativca Gane. Posao neće biti lak jer za Šomurodova postoji interesovanje za pozajmicu, ali nijedan klub ne želi da preuzme teret obaveznog otkupa igrača sledećeg leta. Feliks bi mogao da ode na pozajmicu u Salernitanu ili Sasuolo.

Beloti strpljivo čeka jer su mu u Trigoriji obećali da će na ovaj ili onaj način biti angažovan. Beloti je sve dogovorio sa Romom, trogodišnji ugovor sa platom od 2.800.000 evra plus bonusi.

SARI NE ODUSTAJE OD ILIĆA

Mauricio Sari je poverio svojim prijateljima da je uveren da će do kraja avgusta, odnosno pralaznog roka, Ivan Ilić preći u Lacio. Štaviše, Ilić je jedini igrač koga Sari eksplicitno traži Lotitu: ne insisitra ni na Emersonu Palmijeriju, a ni na alternativi za Čira Imobilea.

Dolazak Ilića u Lacio, kao što je poznato, koči Luis Alberto. Predsednik Lotito ne želi da potroši dodatnih petnaestak miliona evra budući da je već izašlo iz kase oko 50, i prvo želi da proda Španca pa tek onda da kupi Srbina.

Reč je o vrlo delikatnoj operaciji jer Lacio ne sme da obezvredi cenu igračkog kartona Luisa Alberta ako želi da izebegne mogućnost da bude primoran da ga proda za bagatelnu cenu, ali ni da ugrozi odnose u Formelu, budući da su odnosi Sarija i Luisa Alberta gotovo nepostojeći. Protiv Bolonje će, najverovatnije igrati Tomo Bašić dok će Luis Alberto biti na klupi. Biće to još jedan jasan signal igraču, ali i predsedniku Lotitu.

Sari (©Reuters)Sari (©Reuters)

Inače, Pedro će morati da preskoči debitantski meč na Olimpiku protiv Bolonje zbog povrede i na njegovom mestu ćemo videti Zakanjija. Oko sastava postoje samo dva nedoumice: prva je u odbrani između Patrika i Hile i na sredini terena između Kataldija i Markosa Antonija.

NAPOLI, POSLEDNJI POKUŠAJ ZA RASPADORIJA

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je podigao ponudu na 33.000.000 evra za Đakoma Raspadorija pošto je Sasuolo odbio mogućnost da Unas bude uključen u posao.

Generalni direktor kluba iz Emilije Đovani Karnevali traži 35.000.000 evra za italijanskog reprezentativca. Razlika je toliko mala između dve strane da je realno očekivati da posao bude zatvorenu u sledećih par dana, tim pre što je Sasuolo već uzeo Pinamontija.

Mnogo neizvesnije je pitanje zamene Fabijana Ruiza. Pored dva imena koji su već duže vremena u orbiti Napolija, Soboslai i Barak, su se pridodali Endombele iz Totenhema (Konte više ne računa na njega) i Nandez iz Kaljarija o kojem se pričalo prošle godine kao eventualnom pojačanju za Napoli.

Svako od pomenutih rešenja ima svoje negativne aspekte: Endombele ima veliku platu, Soboslaj košta previše (25.000.000 evra), Nandez nije baš najadekvatnija zamena za Fabijana Ruiza, a Verona bi mogla da podigne značajno cenu za Baraka pogotovo ako je Ilić već, kako se priča, obećan Laciju.

ALEGRI SLAVI 55 GODINA PUN BRIGA

Masimilijano Alegri danas proslavlja svoj 55 rođendan, ali nema mnogo drugih razloga za slavlje i pored dolaska Filipa Kostića. Šampionat počinje za dva dana, a Juve je i dalje otvoreno gradilište sa timom koji tek treba da bude konstruisan. Uz to, protiv Sasuola Alegri neće imati na raspolaganju čak osmoricu igrača, od golmana Ščesnija do Kjeze koji će se vratiti na teren tek u januaru.

Alegri (©Reuters)Alegri (©Reuters)

Najveći problem za Alegrija je srednji red gde će morati da se osloni na Fađolija koji je juče poptisao novi ugovor sa Juveom do 2026. godine. Kostić će najverovatnije debitovati već u ponedeljak pošto je alternativa za sprskog reprezentativca Kvadrado koji ni izbliza nije opasan po protivničke odbrane kada polazi sa levog krila kao sa desnog.

Svoj doprinos stanju pomutnje u Juveu dala je i mama Adrijena Rabioa. Praktično je sve dogovoreno između Juve i Mančester Junajteda, ali nedostaje zeleno svetlo od gospođe Veronike. U Kontinasi počinju da sumnjaju da je njen cilj da dovede do kraja ugovora svog sina kao što je učinila u PSŽ-u i na taj način sebi obezbedila bogatu proviziju od Juventusa (10 miliona evra).


tagovi

JuventusMilanInterRomaLacioSerija AIvan IlićMasimilijano AlegriMilan ŠkrinijarMauricio Sari

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara