Buongiorno Italia: Žangu se previše sviđa igračka Inter da bi je se lako odrekao

Vreme čitanja: 6min | pet. 05.02.21. | 12:10

Lacio je fenomen za proučavanje, sve jača bura u Napulju, Juve u četiri dana ostaje bez 7.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Interova sudbina i večerašnji meč protiv Fjorentine su u prvom planu italijanskih medija. Zvanična ponuda BC Partnersa je stigla na sto kineskih vlasnika Nerazura, ali Žang Jindong i njegov sin Stiven još uvek veruju da mogu da nađu nekoga ko bi im dao novac da oni ostanu na čelu Intera, odnosno da potroši stotine milione evra da bi bio manjinski partner u vlasničkoj strukturi kluba.

Izabrane vesti

Piše se i o 36. rođendanu Kristijana Ronalda i predviđa mu se da će igrati na visokom nivou barem još četiri godine. Najavljuje se i veliki sudar Juventusa i Rome, a pod lupom su se našli Napoli i Lacio. Azuri jer su u krizi, a Nebeskoplavi jer lete punom brzinom ka vrhu tabele.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Romelu Lukaku je predstavljen u Gazeti kao Interov spasilac, odnosno igrač koji pravi razliku u sudaru sa Fjorentinom. „Ja sam Lukaku i rešavam probleme” naslov je teksta u kome se kaže da Inter nije uspeo nijednom da pobedi kada na terenu nije bilo Big Roma (dva poraza i remi). Takođe, bez Lukakua na terenu Inter daje manje, a prima duplo više golove, dok je omer prosečno osvojenih bodova po utakmici eklatantan 2,1 prema 0,3. Drugim rečima, sa Belgijancem na terenu svi parametri Nerazura su mnogo bolji.

Gazeta objavljuje i intervju sa Danielom Paserelom koji je nosio dres oba tima. Nekadašnji argentinski as je rekao da mu je srce podeljeno između Ljubičastih i Nerazura, ali i da je Inter favorit. Paserela se pohvalio da je on preporučio Fjorentini Martineza Kvartu koji će večeras zameniti našeg Nikolu Milenkovića. Dvostruki prvak sveta sa Argentinom je izneo stav da su Lautaro Martinez i Lukaku jedan od najboljih napadačkih tandema na svetu i da Toro može još dosta da napreduje.

Eliot povećava ulog. Američki investicioni fond se zagrejao za Milan, nije više cilj restauracija i prodaja kluba, već osvajanje skudeta i Lige šampiona”, tvrdi Gazeta da je familija Singer napravila zaokret u tretiranju fudbalske investicije u Milanu. U tekstu se najavljuje da će Eliot nastaviti da investira, ali bez rasipanja novca, igrajući na kartu velikih talenata koji tek treba da se dokažu na velikoj sceni.

CR36. Od Alonsa do Zofa, 36 rođendanskih čestitki za Kristijana”, napravila je Gazeta kolaž od rođendanskih poruka sportista, trenera i javnih ličnosti portugalskom asu povodom njegovog rođendana.

Kalčo otvara vrata“, najavljuje se da bi FS Italije mogao da isposluje sa nadležnim organima povratak hiljadu gledalaca na utakmice do kraja prvenstva s krajnjim ciljem da na Evropskom prvenstvu Italiju bodri barem 25.000 navijača, odnosno da kapaciteti Olimpijskog stadiona u Rimu budu popunjeni 30 odsto.

„Napoli na iglama. Sve jača bura oko Gatuza dok Napolijeva barka traži maršrutu da izađe na mirno more”, naslov je velike analize o aktuelnoj situaciji u Napulju. Navodi se da Gatuzo nema više jasne ideje oko formacijske postavke što dovodi od osciliranja učinka pojedinih igrača. Odsustvo Osimena i Mertensa je skupo plaćeno, zajedno sa nerazumnim odnosom kluba prema Miliku u momentu urgentnosti. Između predsednika De Laurentisa i trenera se napravio jaz koji izgleda neprelazan i navijači su se podelili na dve strane. Bakajoko je imao veliki pad forme na sredini terena, dok dobre vesti stižu od Fabijana Ruiza, konačnon je negativan na koronavirus i od Mertensa koji je sve bolje.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik posvećuje najveći prostor sutrašnjem dvoboju Juventusa i Rome u Torinu. „Fonseka na Juventusovom ispitu sa Borha Majoralom”, tvrdi Korijere da je trener Rome ostao dosledan u nameri da nastavi sa forsiranjem španskog napadača i da ostavti Edina Džeka na klupi. Osim Borhe Majorala u špicu, i golman Lopez će biti potvrđen na golu iako se Mirante potpuno oporavio od povrede. Brajan Kristante neće samo zauzeti mesto Lorenca Pelegrinija (suspendovan zbog kartona) u timu, nego će preuzeti od njega i kapitensku traku.

Na unutrrašnjime stranama se podseća da Roma mora da se suoči sa tabuom da u ovoj sezoni nije nijednom pobedila u mečevima sa najvećim italijanskim timovima, ali i da će prvi put od povratka u Rim, u protokolu meča biti i Stefan el Šaravi. Takođe se podvlači da je Džeko tokom cele nedelje vredno radio i da je mirno prihvatio kako skidanje kapitenske trake tako i gubitak statusa sigurnog startera.

Lacio je fenomen za proučavanje”, otkriva Korijere da nekoliko trenera iz Premijer lige među kojima i šef stručnog štaba Aston Vile Din Smit koristi taktičke zamisli i igru koju forsira Simone Inzagi kao uzor koji treba slediti. Takođe, novi-stari trener Đenove Balardini je poslao svog zamenika u Formelo da posmatra i uči zanat od Simonea Inzagija. Među velikim poštovaocima rada kormilara Lacija je i Anotnio Kasano. „Simone je pravi fenomen, dovodi me do ludila nepredvidivost igre Lacija i veliki broj rešenja koje Nebeskoplavi imaju u svakom momentu”, kaže Kasano.

Jedina senka na savršenu nedelju Nebeskoplavih je stigla juče kada se Stefan Radu zaustavio na treningu zbog povrede. Rumun je osetio bol u mišiću i Inzagi nema nameru da ga rizikuje imajući u vidu seriju važnih utakmica koje očekuju rimski klub, uključujući i dvoboj sa Bajernom iz Minhena u Ligi šampiona. Zato će Radu najverovatnije preskočiti meč sa Kaljarijem a umesto njega će igrati Parolo ili Hud.

Povrtak Čalhanogla na teren blizu, produžetak ugovora ne”, najavljuje Korijere da će Turčin biti među starterima na meču sa Krotoneom, ali da je pitanje njegovog ostanka u Milanelu još bez odgovora. U tekstu se kaže da je Hakan ne odustaje od zahteva da ima platu od 6.000.000 evra dok Milan više od 4.000.000 plus bonusi ne može i ne želi da mu da. Podsetimo, aktuelna godišnja plata turskog fudbalera je 2.500.000 evra.

TUTTOSPORT

Ispod zaglavlja torinski dnevnik objavljuje vest da je BC Partners ponudio Žang Jindognu milijardu evra, 800.000.000 za Suninga i 200.000.000 za pokrivanje troškova koji su stigli na naplatu i za neophodno funkcionisanje kluba. U podnaslovu se precizira da Kinezi traže 1.000.000.000 evra u kešu i da su pregovori u toku. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da bi sin Jindonga, Stiven Žang, želeo da ostane na čelu Intera i da zato Kinezi insistiraju i dalje na potrazi investitora koji bi prihvatili da budu manjinski partner u vlasništvu Intera.

Igraće do svoje 40. godine”, poručio je kondicioni trener Đovani Mauri koji je radio sa Kristijanom Ronaldom u Real Madridu. Po rečima italijanskog trenera, Portugalac ima takve fizičke i mentalne preidispozicije koje mu omogućuju da bez većih problema igra fudbal na visokom nivou do svoje 40. godine. U tekstu posvećenom Ronaldovom rođendanu se navodi da će CR7 ugasiti 36 svećica na torti u krugu familije pripremjući se za veliki okršaj sa Romom.

Tutusport piše i da sutra počinje nedelja u kojoj se odlučuje Juventusova sudbina na dva domaća fronta: Serije A i Kupu Italije. U prvenstvu Bjankoneri igraju sa Romom i Napolijem, a u Kupu Italije revanš meč sa Interom. „Ako Juve prođe bez ožiljaka ovu nedelju, uterao bi strah u kosti rivalima i otvorio širom vrata za deseti uzastopni skudeto i još jednu duplu krunu”. List podseća i da je zbog pandemije Juve samo u sledeća četiri dana ostao bez 7.000.000 evra koliko bi zaradio od prodaje ulaznica za mečeve protiv Rome i Intera.

Milian, Tuvan u junu: još jedno da”, svedoči list da Milan nastavlja sa realizacijom projekta konstruisanja tima za velika dela. U tekstu se kaže daje Francuz odlučio da pređe u Milan i da je spremen da čak smanji zahteve za godišnju platu koji je iznosio 3.500.000 evra.

Produžetak ugovora Belotija? Nadam se da nema sumnji”, prenosi Tutosport reči predsednika Torina Urbana Kaira. Gazda Granata je dodao da je sperimo veoma unosnu ponudu za kapitena tima, ali da od njega očekuje da pokaže jasno da je zadovoljan tom ponudom i da je motivisan da bude perjancia novog projkta Torina. U tetstu se još kaže da je prepreka za produžetak ugovora Belotija mnogo više kapacitet Torina da se vrati u Evropu nego visina plate centarfora.


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara