Buongiorno Italija: Jović i Kabral na prodaju! Brozović i Onana spasavaju Barelu

Vreme čitanja: 6min | sre. 21.06.23. | 11:24

Osimen košta 120.000.000, Juventus kupio Milika…

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Marcelo Brozović je blizu odluke da napusti Inter posle osam provedenih godina u Apijano Đentileu. Hrvatski reprezentativac je ozbiljno uzeo u razmatranja selidbu u Al-Nasr, klub Kristijana Ronalda u Saudijskoj Arabiji. Arapi su ponudili Interu 18.000.000 evra. Italijani traže 20.000.000 plus par miliona evra kroz bonuse. Utisak je da su dve strane veoma blizu dogovora, pogotovo posle Brozovićevog uzimanja u razmatranje ideje da se preseli na arapsko poluostrvo.

Izabrane vesti

Inter ne bi samo zaradio od Brozovićevog transfer već bi uštedeo i 13.000.000 evra koliko iznosi Marcelova godišnja bruto plata, tako da bi imao praktično, sav novac na raspolaganju za kupovinu Davidea Fratezija od Sasuola. Podsetimo, Inter mora da se autofinansira i ne može da potroši jedan evro pre nego što ga zaradi od prodaje igrača, a sa klubom iz Emilije je postignut dogovor da se Fratezi preseli za 30.000.000 evra u redove Nerazura, plus Samuele Mulatjeri koji je vrednovan 5.000.000 evra.

Bepe Marota i Pjero Auzilio se boje da im se ne ponovi slučaj Bremer. Inter je sve dogovorio sa Brazilcem i Torinom, ali nije imao zeleno svetlo od kineskih vlasnika koji nisu smeli da investiraju jedan evro iz političih razloga. Tako su se Marota i Auzilio nadali da će prodati Milana Škrinjara PSŽ-u i sa tim novcem finansirati kupovinu Brazilca. Posao je pokvario Slovak koji je napravio tajni dogovor sa PSŽ-om da ide na istek ugovor i tako dođe godinu dana kasnije bez evra obeštećenja i za astronomsku platu koja sa bonusima iznosi oko 10.000.000 evra.

Među navijačima Intera vlada veliki nemir i strah da bi Kinezi mogli da prodaju Nikoloa Barelu, pogotovo ako se na horizontu pojavi klub spreman da plati 80.000.000 evra za italijanskog reprezentativca. Zato se velike nade polažu u prodaju Onane Mančester Junajtedu. Menadžer Đavola Ten Hag želi u svojim redovima čuvara mreže kojeg je trenirao u Ajaksu i engleski klub je već izašao sa prvom ponudom od 40.000.000 evra. Inter traži 10.000.000 evra više i još neki milion kroz bonuse. Čini se da su dve strane blizu kompromisa.

Koliko je Onana blizu selidbe na Ostrvo pokazuje i izjava Marija Korsija, patrona Empolija, koji je priznao da su u toku pregovori sa jednim velikim italijanskim klubom (Interom) oko prodaje Guljelma Vikarija. Cena italijanskog čuvara mreže je oko 20.000.000 evra i u Apijano Đentileu su svi složni oko stava da je on dobro rešenje: od Marote do trenera Simonea Inzagija.

JUVE KUPIO MILIKA I LOVI ZANIOLA

Arkadijuš Milik (©AFP)Arkadijuš Milik (©AFP)

Arkadijuš Milik će nastaviti da nosi dres Juventusa. Stara dama i Olimpik iz Marseja su se dogovorili da za šest miliona Poljak pređe definitivno u Torino. Francuzi su na kraju dali popust od jednog miliona Italijanima i na sveopšte zadovoljstvo zaključenja transfera će biti ozvaničeno u narednim satima, najviše danima.

Istovremeno Juve je započeo ozbiljne pregovore sa Galataserajem o Vestonu Mekeniju i Nikolou Zaniolu. Amerikanac je na putu da se preseli u Istanbul dok bi Zaniolo krajem avgusta mogao da obuče dres Juventusa. 

Predsednik Galatasaraja je juče bio u Milanu i sreo se sa čelnicima Juventusa. Skicirana je lista poteza između dva kluba. Prvo je potrebno naći dogovor za Mekenija, a zatim u drugom momentu za Zaniola. Naime, turski klub želi da zadrži Zaniola do kvalifikacija za Ligu šampiona polovinom avgusta jer veruju da sa italijanskim asom imaju više šansi da se vrate u elitno evropsko takmičenje i zatim, bez obzira na ishod, da ga prodaju ili proslede na pozajmicu sa obavezom otkupa.

Raskidna klauzula Zaniola iznosi 35.000.000 evra, ali se veruje da će Turci sniziti značajno cenu kada dođe momenat za prodaju baš kao što i Juve ne može da računa na cifru koja je bila određena za otkup Mekenija sa Lidsom (oko 35.000.0000 evra). U svakom slučaju, načelni dogovor sa Galatasarejem oko Zaniola omogućio bi Juveu da sa privilegovane pozicije nastupa u pregovorima o prodaji Federika Kjeze koji želi da okuša sreću u nekom drugom klubu.

U međuvremenu su stigle i dobre vesti za Juve iz Saudijske Arabije. Armiju fudbalera koja se seli za veliki novac u Persijski zaliv bi mogao da poveća i Aleks Sandro. Juventus bi samo na bruto plati Brazilca uštedeo 12.000.000 što nije zanemarljivo imajući u vidu proklamovani cilj o rezanju troškova.

Leonardo Bonuči je objavama na društvenim mrežama direktno demantovao priče da će da napusti Juve i fudbal. Kapiten Juventusa je bio izložen žestokim kritikama, uključujući i bivše italijanske reprezentativce koji su konstatovali da je Bonuči završio sa fudbalom samo što još uvek nije to primetio.

Dobre vesti stižu za selidbu Kristijana Đuntolija u Juventus. Konačno je dogovoren sastanak sportskog direktora Napolija sa gazdom kluba Aurelijom De Laurentisom i, barem se tako navodi, trebalo bi da bude postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora. Đuntoli ima ugovor sa Napolijem do 2024. godine za platu od 1.400.000 evra.

DE LAURENTIS TRAŽI 150.000.0000 ALI BI PRODAO OSIMENA ZA 120.000.000

Viktor Osimen (©AFP)Viktor Osimen (©AFP)

Viktor Osimen ima cenu: 120.000.000 evra. Istina predsednik Napolija Aurelio De Laurentis ponavlja da njegov dragulj košta 150.000.000, ali svi u Napulju znaju da sa 120.000.00 Nigerijac pakuje kofere.

Ključna prepreka za ostanak Osimena u Napoliju su njegov ugovor koji ističe 2025. godine - ovo je poslednji prelazni rok u kome Azuri mogu da uzmu veliki novac od njegove prodaje - i plata. Golgeter Serije A prima sa bonusima oko 6.000.000 evra i već je daleko iznad zacrtanog plafona De Laurentisa kada su plate igrača u pitanju. Da bi zadržali Osimena u Napoliju bi morali da uzmu u obzir da mu gotovo dupliraju platu jer je to više-manje cifra koju napadaču nude klubovi koji su zainteresovani za njega u Premijer ligi, te Bajern iz Minhena.

Napoli već radi na traženju adekvatnih zamena. Prvi izbor je Džonatan Dejvid koji bi, kao i Osimen, došao u Napoli iz Lila. Pored njega bi verovatno stigao i Hojlund iz Atalante i Beto iz Udinezea koji bi kompletirali napad sa Čolitom Simeoneom koji je već otkupljen.

Šampion Italije je u potrazi i za jednim defanzivcem pošto je više nego izvesno da će se naći klub u prvoj polovini jula kada može da se iskoristi raskidna klauzula od 58.000.000 evra da odvede reprezentativca Južne Koreje. Tvrdi si da su u trci dva Mančestera, Siti i Junajted i da će jedan od ta dva kluba dovesti pod svoj barjak Kima. A nada mu se i Bajern.

BERARDI REKAO DA LACIJU

Domeniko Berardi se dogovorio sa Lacijom da pređe u rimski klub za platu od 3.500.000 evra, međutim sada sledi teži deo posla: napraviti dogovor sa Sasuolom. Klaudio Lotito nema nameru da plati više od 20.000.000 evra za reprezentativca Italije, eventualno još neki milion kroz bonuse. Sasuolo nije nikada vrednovao kapitena manje od 30.000.000 evra. Kvalitativna razlika je što je ovog puta u igri i volja Berardija da promeni sredinu posle deset godina provedenih u Sasuolu.

Lacio interesuje još jedan igrač Sasuola. Mauricio Sari bi želeo da ima Pinamontija kao zamenu za Čira Imobilea. Ali će se o tom poslu pričati tek kada se okončaju na ovaj ili onaj način pregovori o Berardiju.

U međuvremenu je Sari ubedio definitivno Pedra da ostane u Laciju, kompromis se bazira na ugovoru u kojem će biti opcija za još jednu sezonu Katalonca u dresu Nebeskoplavih vezana za broj njegovih nastupa u sledećem prvenstvu.

FЈОRENTINA STAVILA NA PRODAJU KABRALA I JOVIĆA

Toskanski klub ima nameru da proda jednog od dvojice centarfora: Artura Kabrala ili Luku Jovića. Zajedno su postigli samo 14 golova u Seriji A i u Firenci će biti data nova šansa samo jednom od njih dvojice. Tome u prilog idu sve češće glasine da je Fjorentina blizu zatvaranja kupovine Nzola od Specije. Cena je 15.000.000 evra, ali je u poslednjih nekoliko dana broj zainteresovanih klubova doprineo da klub iz Ligurije otvori neku vrstu licitacije i zato bi Fjorentina morala da požuri. Komparativna prednost Toskanaca je Vinčenco Italijano za koga je Nzola vezan još iz perioda kada su zajedno bili u Speciji.

Nikola Milenković je jedini centralni defanzivac Fjorentine koji ostaje u timu. Na njemu će se bazirati odbrana Ljubičastih i u sledećoj sezoni dok su Igor i Kvarta završili na transfer listi.


tagovi

Andre OnanaLuka JovićMarcelo BrozovićBuongiorno ItaliaNikolo ZanioloViktor OsimenArtur KabralDomeniko Berardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara