Alvaro Morata i Karlos Neva (©Reuters)
Alvaro Morata i Karlos Neva (©Reuters)

Bura se ne stišava, poguran i Atletiko!? Oproštena ruka, da li i priznat gol iz ofsajda? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 23:36

Podrhtavaće špansko tlo i narednih dana…

Real Madrid je uz pomoć sudije Fransiska Ernandesa Maesa na Santjago Bernabeu “ukrao” pobedu Almeriji, otrgnuo ju je iz šaka klubu sa juga, a još jedan našao se na udari Madriđana. Bura se ne stišava, samo dan posle mnoštva spornih odluka u korist Kraljevskog kluba, poguran je i – Atletiko.

Špansko tlo će podrhtavati i narednih dana, neće biti sleganja. Tek će izlaziti prljav veš, tek će se “mali” pobunuti protiv “velikih” i protekcija koje imaju kod sudija. Ako kod izvlačenja linija i pogotka Alvara Morate ima nejasnoća, kod Hosea Marije Himenesa nema. Igrao je rukokom u kaznenom prostoru dok je trajala nadoknada, glavni sudija Hose Luis Manuera Montero se konsultovao sa VAR sobom i doneo odluku da nema penala za Granadu – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Video-tehnologija je radila nekoliko puta, odnosno situacije su išle na proberu. Ali, da li je zapravo radila i da li su arbitri želeli da vide ono što se dešavalo? Veliko je pitanje… U Almeriji su uzaludno besneli, ujedali se za jezik da ne bi bilo oštrijih sankcija. Dan kasnije Aleksander Medina iskusio je kako je bilo Gaizki Garitanu, kako je to naći se u njegovoj koži, biti bespomoćan.

Granadin trener je teren napustio crven kao paprika. Imao je i razloga da bude besan i nezadovoljan.

Počelo je sve od kombinatorike najsmrtonosnijeg tandema u Španiji. Prihvatio je Dijego Simeone da Atletiko nije više onaj ratnički tim, da nije satkan od spartanaca i da odbrana nije pod konac. Prilagodio se, zaigrao napadački i dao odrešene ruke Antoanu Grizmanu, koji se “ukopčao” sa Alvarom Moratom. Nema efikasnijeg dua od tog na Iberijskom poluostrvu. Francuz je spojio španskog napadača sa golom. Iz više uglova, utisak je, postignut je iz ofsajda.

Hose Luis Manuera Montero proverio je situaciju sa VAR sobom i odlučio da gol važi!? Samo nekoliko minuta kasnije poništen je gol Saula Njigesa zbog ofsajda, iako je diskutabilno da li je vezista Atletika bio o njemu.

Madrđali su bili konkretniji na Las Karmenasu, ulazili su u završnicu, međutim, drugog pogotka nije bilo. Granada je u finišu počela da steže obruč, sve više opasnosti bilo je pred golom Jana Oblaka. Slovenački čuvar mreže je bio savladan, ali je Aksel Vitsel ošistio pred gol-linijom, da bi sa same crte u kasnije opasnost otklonio i Mario Ermoso.

A, najsporniji momenat dogodio se u trećem minutu sudijske nadoknade. Situacija čista kao suza. Doduše, ne i za Hosea Luisa Manuera Montera.

Želeo je Hose Marija Himenes da vrati loptu Janu Oblaku, loše ju je zahvatio i tom prilikom igrao je rukom. Kristalno jasno se vidi da je kontakta bilo, kontanta sa VAR sobom je bilo, ali glavni arbitar nije pokazao na belu tačku, pa je Atletiko prekinuo niz od četiri poraza na strani u Primeri.

Mnogo toga će biti dovedeno u pitanje u narednom periodu...

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rijoha 51pen/

Subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)

/Moleiro 36, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:1 (1:0)

/Serlot 45+1 - Ljabres 90+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Hugo Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 11/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 3:2 (2:0)

/Garsija 9, Munjoz 31, Areso 80 - Majoral 64, Maksimović 68/

Real Madrid – Almerija 3:2 (0:2)

/Belingem 57 pen, Vinisijus Žunior 67, Karvahal 90+9 – Ramazani 1, Gonsales 43/

Betis – Barselona 2:4 (0:1)

Isko 56, 59 – Feran Tores 21, 49, 90+2, Feliks 90/

Đirona – Sevilja 5:1 (3:1)

/Dovbik 13, 15, 19, Cikangov 56, Stuani 89 – Romero 10/

Ponedeljak

Granada – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Morata 55/



tagovi

Atletiko MadridGranadaPrimeraDijego SimeoneAlvaro MorataAntoan GrizmanSaul Njigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara