Burmaz zvanično predstavljen, sa posrnulim velikanom napada plasman u Evropu posle 11 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 19:07

Ispunjena i poslednja formalnost danima najavljivanog transfera

Fantastičnu polusezonu u dresu Voždovca odigrao je Borisav Burmaz. Deset pogodaka i mesto drugog strelca lige u jesenjem delu sezone 22-godišnji napadač krunisao je prelaskom u četvrtoplasirani tim rumunskog prvenstva Rapid iz Bukurešta.

Kao što je ranije i najavljeno, nekadašnji član mlađih kategorija Crvene zvezde potpisao je ugovor na dve i po godine sa bukureštanskim klubom, a Zmajevi će na ime obeštećenja inkasirati 400.000 evra.

Izabrane vesti

Krajem dvadesetog i početkom 21. veka osvajao je Rapid veliki broj trofeja na domaćem tlu, a onda je krenulo finansijsko propadanje tima i neminovno rezultatsko. Nekoliko godina tavorili su Železničari u drugom rangu takmičenja, a onda se klub vratio 2021. u najviši. Nakon dobrog prvog dela sezone rešio je tim italijanskog trenera Kristijana Bergodija da pojača tim u nastojanjima da sledeće godine zaigra u evropskim takmičenjima prvi put od 2013. godine. Ne tako davne 2006. stigao je prestonički velikan i do četvrtfinala Kupa UEFA, što je praktično bio poslednji trzaj onog starog kluba.

Imaće Burmaz jaku konkurenciju, pošto je Rapid paralelno doveo još dvojicu napadača u poslednjim danima kalendarske godine. Već je ozvaničen dolazak Florenta Hasanija iz Tirane, a rumunski mediji javljaju da će do prvog januara paraf staviti i brzonogi Ermal Krasnići iz Kluža. Vredi istaći da je tim prepun internacionalnih napadača, mahom Afrikanaca. Tu su Kamerunac Kevin Soni, Nigerijac Funšo Bambgoje i Kongoanac Žuvel Cumu.

Krenuće momak iz Valjeva stopama zemljaka Ranka Despotovića. Srpski napadač bio je igrač Rapida tokom 2008 .godine kada je za obeštećenje od 1.200.000 evra stigao iz novosadske Vojvodine, što ga čini jednim od pet najskupljih pojačanja u istoriji kluba.



tagovi

Borisav BurmazRapid Bukureštfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara