Burno u Frankfurtu, ali bez golova - Inter promašio penal, pa spasavao živu glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 20:51

Domaćin bolji rival, posebno u drugom poluvrermenu, ali to nije uspeo da kruniše pogotkom. Udarac Brozovića sa bele tačke pročitao Kevin Trap - 0:0

Burno u Frankfurtu, nažalost ne i efikasno, a i te kako je moglo da bude. Razloga da žale imaju i Ajntraht i Inter, ali gostima ide slađi deo kolača, bez obzira na to što sredinom prvog poluvremena nisu uspeli da iskoriste udarac sa bele tačke - 0:0.

Domaćin je prespavao prvo poluvreme, dok je u drugom svim silama proitiskao odbranu italijanskog velikana, ali nije uspeo da dođe do zaslužene prednosti. S druge strane, Inter je propustio da kruniše znatno bolju igru s početka utakmice, ali i tokom kompletnog prvog poluvremena. Ipak, Kevin Trap je pročitao nameru Marcela Brozovića, sjajno se bacio i skinuo loptu sa levog donjeg ugla svog gola.

Izabrane vesti

Paklena atmosfera kao da je malo isekla domaće fudbalere, koji su zaigrali na prepoznatljivom nivou tek u drugih 45 minuta utakmice. Već od starta nastavka krenuli su naleti domaćina, koje je dodatno motivisalo isključenje šefa struke Adolfa Hitera. Odlični strateg je tada pobesneo na škotskog sudiju Vilijama Koluma, koji je propustio da dosudi najstrožu kaznu zbog prekršaja nad Sebastijanom Aleom.

Potom su se ređali žestoki naleti domaćina, Aleu je poništen pogodak, udarac Da Koste zaustavio je Handanović, dok je u 71. minutu šansu utakmice propustio Martin Hintereger, koji je sa svega nekoliko metara udaljenosti gađao pored gola. Najveći pritisak preg golom Intera u finišu utakmice izvršili su srpski igrači. Prvo je u 87. minutu snažno šutirao Luka Jović, a ubrzo se oprobao i Mijat Gaćinović. Značajnu energiju domaćem timu tokom drugog poluvremena donosio je uporni Filip Kostić. Srpski reprezentativac je bezbroj puta utrčavao po levom boku, ali nije imao dovoljno sreće da se neki od njegovih mnogobrojnih centaršuteva pronađe put do napadača.

Nerazuri su na fizičkom planu sve više padali, a u poslednjim trenucima meča su bili u ozbiljnoj panici, međutim, uspeli su nekako da se odbrane, pa sa pozitivnim rezultatom čekaju revanš na Đuzepe Meaci narednog četvrtka (21.00).

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA, PRVE UTAKMICE

Dinamo Zagreb – Benfika 1:0 (1:0)
/Petković 38 pen/

Ajntraht Frankfurt – Inter 0:0

Sevilja – Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Ben Jeder 1, El Hadadi 28 – Štoh 25, Kral 39/

Ren – Arsenal 2:1 (1:1)
/Burižo 42, Monreal 65 – Ivobi 4/

Zenit – Viljareal 1:3 (1:1)
/Azmun 35 – Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71/

Foto: Reuters


tagovi

Luka JovićMijat GaćinovićFilip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara