Navijači Zrinjskog (©Reuters)
Navijači Zrinjskog (©Reuters)

Burno u Mostaru: Navijački obračun predigra za prevlast u gradu na Neretvi

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 11:43

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Zrinjski na svom terenu danas (16.00) domaćin Velež. Pune ruke posla za policiju

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih domaćih pobeda Borca i Tuzla Sitija, 26. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas. Na rasporedu su dve utakmice, a izdvaja se gradski derbi u Mostaru.

Izabrane vesti

Jedan od dva gradska derbija ovog vikenda igra se u Mostaru, i izaziva mnogo pažnje. Uvek su ovi dueli bili zanimljivi, ali čini se da ovaj ima posebnu uvertiru. Naime, cele sedmice sevaju varnice na relaciji obe navijačke grupe. Iz tog razloga, gostujućim navijačima je zabranjen dolazak na stadion, što je svakako razlog više da se situacija dodatno rasplamsa.

I ovako ulog je veliki, a pomenuta situacija doneće veća uzbuđenja. Zrinjski je drugoplasirani sa deset bodova manje od vodećeg Borca, čekaće kiks Banjalučana, tako da mora da slavi ako želi da ostane u igri za odbranu trona. Za duel protiv Veleža ne treba poseban motiv, o čemu najbolje govore reči trenera Željka Petrovića.

"O derbiju nema šta puno da se priča, uzima ili dodaje. Rekao sam igračima da ako poštujete klub i navijače, jedino od vas tražim, da 'izorete' ovaj teren u subotu i da se jedno dve nedelje popravlja posle toga", rekao je Petrović.

16.00: (1,50) Zrinjski (3,60) Velež (7,25)

Prema njegovim rečima svaki derbi na svetu je veoma sličan.

"Da li je u pitanju Sevilja-Betis ili Zvezda Partizan, tu ne treba puno da se priča. Najteže su nam bile ove utakmice dosad uz dužno poštovanje rivalima. Mi znamo kako oni igraju, oni sigurno znaju kako mi, vraća im se Iranac (Aref Golami) u ekipu, ali igramo kući, branimo titulu, mi smo osvajači duple krune, pa treba da izađemo i damo, ne maksimum, nego više od maksimuma. To jedino tražim od njih".

Petrović je naglasio da je gradski derbi drugačiji od ostalih utakmica.

Čuo sam ovde mnogo puta: 'Samo da dobijemo Velež, ostalo nije bitno'. Gradski derbi je uvek drugačiji od drugih derbija i mislim da je lepo da jedan grad ima taj derbi, o toj utakmici priča čitav grad i to je prelepo. Mi treba da pokažemo našu snagu i moć, stadion će biti pun, teren je fenomenalan, i ne zanima me maksimum, trebamo pružiti više od maksimuma", rekao je trener Plemića.

13.30: (2,15) Zvijezda (3,20) GOŠK Gabela (3,30)

Velež je trećeplasirani u ligi i traži izlazak u Evropu. Igra u dobroj formi i u dobrom raspoloženju dočekuju meč. U poslednje tri utakmice upisao je dve pobede i jedan remi, tako da bi današnji bodovi bili zlata vredni. Motiv više za Velež svakako će biti činjenica da njihovi navijači neće biti prisutni, pa bi Rođeni bili zadovoljni i bodom. Mada, u ovakvim utakmicama najbitniji faktor je prestiž u gradu.

"Derbi je uvek poseban, pogotovo gradski. To nije običan derbi. U dobroj formi ga dočekujemo, ali i Zrinjski isto tako, koji ima ambicije za naslov prvaka. Idemo na pobedu - to je naš stil. Uvek se nadigravamo i tako će biti i na ovoj utakmici. Daćemo sve od sebe da nađemo put do pobede", istakao je trener Veleža Dean Klafurić.

Zanimljivo, ove sezone po jednom su trijumfovali i jedni i drugi i to rezultatom 3:0.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 26. KOLO

Petak

Tuzla Siti - Široki Brijeg 3:1 (1:1)

/Mehanović 28, Nukić 71pen, Karjašević 90+4 – Kuprešak 45/

Borac Banjaluka – Sloga Doboj 1:0 (1:0)

/Grahovac 9/

Subota

13.30: (2,15) Zvijezda (3,20) GOŠK Gabela (3,30)

16.00: (1,50) Zrinjski (3,60) Velež (7,25)

Nedelja

13.00: Igman – Posušje

20.00: Željezničar – Sarajevo



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1BiHVeležZrinjskiŽeljko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara