Đordi Alba i Serhio Buskets (©Reuters)
Đordi Alba i Serhio Buskets (©Reuters)

Busketsova i Albina sudbina u Mesijevim rukama

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 09:57

Vrati li se Argentinac u Barselonu, sigurno će ostati na Kamp Nouu bar još godinu dana…

Za loša izdanja Pari Sen Žermena navijači su pronašli krivca – Lionela Mesija. Izviždali su Argentinca protiv Rena, održali su obećanje i pogurali ga ka izlaznim vratima Parka prinčeva. Jedan potez bi umnogome mogao da utiče na to hoće li Leo i iduće godine boraviti u Parizu, ali i kako će biti koncepirana Barselona u narednoj sezoni.

I pre no što su navijači pariskog kluba identifikovali Mesija kao najveći problem i sa terena ga ispratili salvama zvižduka, šanse da još godinu dana nosi dres Svetaca su opale. Poprilično. Naišli su zastupnici Pari Sen Žermena na slepu ulicu, jer argentinski napadač želi da ima identične uslove kao i Kilijan Mbape, da bude treniran kao prva zvezda tima. A, u Barseloni pomno prate razvoj događaja, iako su pred njima brojne finansijske prepreke. I ne samo rukovodstvo, već i – senatori.

Izabrane vesti

Hoće li Serhio Buskets i Đordi Alba produžiti boravak na Kamp Nou zavisiće i od odluke koju donese Argentinac. Na neki način, njihova sudbina je u Mesijevim rukama. Ukoliko odluči da se vrati, i njih dvojica će ostati deo Blaugrane.

Busketsova budućnost je u „tesnoj“ vezi sa Mesijevom. Defanzivni vezista ima slične ponude koje ima i njegov nekadašnji klupski saigrač. Na stolu su tri opcije: ostanak u Barseloni oko koga se nećka, odlazak u Ameriku ili Saudijsku Arabiju. Najmanje je sklon toime da potpiše za Al Nasr i pridruži se Kristijanu Ronaldu ili Al Hilal, koji želi i Lea. Primamljivija mu je opcija prelazak u redove Inter Majamija.

Ostanak u Barseloni – samo ako se Mesi vrati ili odluči da još godinu dana provede u nekom drugom evropskom klubu.

Katalonski klub i Inter Majami nude slične uslove Serhiju Busketsu, piše Mundo Deportivo, a on će odluku doneti spram toga šta Argentinac odluči, jer želi da mu bude blizu i porodice nastave da im se druže. Za razliku od defanzivnog veziste, Đordi Alba je ugovorom vezan za Barselonu još godinu dana, ali su na Kamp Nou još prošlog leta hteli da mu vide leđa.

Levi bek nije popustio, ostao je u klubu i deli minutažu sa Alehandrom Baldeom. Namera mu je da bude tu do kraja ugovora – dakle, do leta 2024. godine – ali šuškalo se da bi, možda, i bio spreman na kompromis. No, ako sa Mesijem ponovo bude delio svlačionicu, sa Kamp Noua neće moći „ni puškom“ da ga isteraju.

Mnogo toga zavisi od Leovog izbora...



tagovi

Serhio BusketsĐordi AlbaĆaviLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara