Josip Čalušić (Star Sport)
Josip Čalušić (Star Sport)

Ćalušić pao lekarske preglede u Japanu i vratio se u Bačku Topolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 11:56

Hrvatskog štopera očekuje operacija... TSC dodatno skratio roster sa još dva odlaska

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Izabrane vesti

Bio je transfer Josipa Ćalušića u japansku Kašimu već dogovoren i to za sumu koja bi bila u top pet rekordnih prodaja TSC-a (300.000 evra), međutim, neće finansijska injekcija stiću u Bačku Topolu. Naime, Ćalušić se umesto potpisa za ekipu koju predvodi Ranko Popović, nakon lekarskog pregleda, razočaran vratio iz Zemlje izlazećeg Sunca.

Hrvatski defanzivac nije prošao proveru zdravstvenog stanja, te se vratio u Srbiju i moraće na operaciju, posle koje će ponovo konkurisati za sastav TSC-a u nastavku sezone. Iskusni centralni bek će biti van terena u narednih mesec i po, do dva meseca, a toliko bi mogao da potraje i povratak Mateje Đorđevića koji takođe igra na istoj poziciji i zbog povrede ramena je već duže vreme van pogona.

Dok se čeka ozvaničenje prvog pojačanja u redovima vicešampiona Srbije (više izvora navodi da se radi o Aleksi Pejiću), u Bačkoj Topoli se skraćuje roster za nastavak sezone, ali ima i iznenadnih povrataka. Mladi centarfor Ognjen Teofilović, prešao je u redove višestrukog šampiona Srbije nakon epizode u dresu TSC-a. Nekadašnji fudbaler upravo kluba iz Ljutice Bogdana, Mihajlo Milosavić, vratio se sa pozajmice iz Vardara te će do kraja takmičarske godine pokušati da pomogne novosadskom RFK-u da opstane u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Mladi Teofilović je rođen 2007. godine i već je bio u mlađim selekcijama Crvene zvezde, odakle je preko Čukaričkog, Brodarca i Voždovca stigao u TSC. Nije stigao da debituje za prvi tim, te ostaje samo na nekoliko nastupa u pripremnim utakmicama. On je već tokom zimskih priprema nastupao za šampiona Srbije, te je potpisao ugovor na dve godine. Milosavić je prethodne jeseni nastupao za Vardar u Makedoniji, za tim iz Skopja je zabeležio 13 nastupa uz dva pogotka i dve asistencije. Milosavić je svega jednom je dobio priliku u prvom timu Topolčana, još jula 2022. godine.


tagovi

Josip ČalušićTSC Bačka TopolaMihajlo Milosavić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara