Ćavi (Reuters)
Ćavi (Reuters)

Ćavi je zadovoljan: Idemo u Minhen da pobedimo, mi smo Barsa

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 00:25

Trener Katalonaca hvali igru protiv Benfike i žali što nije krunisana makar jednim golom

Barselona je propustila veliku meč loptu na svom terenu da pobedom protiv Benfike obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona. Remi više odgovara Portugalcima, ali ni za Katalonce nije sve gotovo. Barsa i dalje drži sve u svojim rukama.

„Sve što treba“ je da pobedi Bajern u Minhenu! Ili da Benfika u poslednjem kolu na svom terenu ne pobedi otpisano Dinamo. Dva secnarija u koje malo ko veruje...

Izabrane vesti

Među tim retkim optimistima je novi Barselonin trener Ćavi koji je u remiju protiv Benfike debitovao u Ligi šampiona. Iako je rezultat bio razočaravajući, Ćavi je zračio optimizmom posle utakmice.

„Bili smo mnogo bolji od protivnika i to je ono što hoćemo. Mislim da smo dobro igrali i da je ovo Barsa koju svi želimo da vidimo. Samo je nedostajalo da postignemo gol. Da smo gurnuli makar jednu loptu u mrežu, sada bismo pričali kako smo odigrali veliku utakmicu. Igrači polako prihvataju moju ideju. Nedostaje nam taj gol jer smo u dva meča dali tek jedan pogodak iz penala, ali možemo i moramo da to popravimo“, rekao je Barsin strateg.

Ćavi optimistično gleda na Barsine šanse da pobedom protiv Bajerna u Minhenu izbori osminu finala.

„Treba biti pozitivan. Imamo još tu jednu utakmicu i idemo u Minhen da pobedimo. Mi smo Barsa i idemo tamo na pobedu. Ne samo u Minhen, već tako idemo i u sve ostale utakmice. Moramo tamo da izađemo na teren sa istim stavom kao večeras. Uprkos nerešenom rezultatu, danas smo odigrali jako dobro. Pokazali smo vrednosti i ponašanje koje su meni bitni“.

Pohvalio je Katalonac i kontroverznog Usmana Dembelea posle čijeg ulaska sa klupe je Barselona bila najopasnija protiv Benfike. 

„Promenio je utakmicu kada je ušao. Stalno je išao napred i sejao strah. Stvorio je mnogo prilika i pravio je razliku. Šteta što nismo dali taj gol jer smo ga zaslužili. Ali fudbal je takav...“, rekao je mladi stručnjak.

Kapiten Đerar Pike je prokomentarisao dobre i loše stvari remija sa Benfikom.

„Ovaj bod ne znači mnogo iako i dalje zavisimo sami od sebe. Uradili smo mnogo posla da pobedimo, stvorili veliki broj šansi, ali kada ne postigneš gol onda ne možeš da pobediš. Nedostaje nam efikasnost pred protivničkim golom. Brine me ta neefikasnost. Znam da ovaj tim ima momke sposobne da daju golove. Ali nekad se i ovakve stvari dešavaju u fudbalu. Radićemo i treniraćemo da bismo stvarali još veći broj prilika i da bismo ih koristili. Što više budemo šutirali, davaćemo i više golova“, rekao je Pike posle meča.

I on je optimista da Barselona može do pobede u Minhenu.

„Idemo u Minhen sa namerom da pobedimo. Znamo da je to teško ali ekipa je inspirisana i puna samopuzdanja. Barselona gde god da igra, ide na pobedu. Navijači su nam večeras dali veru. Odavno nisam vidao Kamp Nou sa ovakvim duhom. Ljudi su ranije bili ljuti, a sada su svi uz nas i to je neprocenjivo“.


tagovi

ĆaviĐerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara