Ćavi Ernandez (©Reuters)
Ćavi Ernandez (©Reuters)

Ćavi: Pitajte Dembelea šta se dešava, mi smo mu poslali jasnu poruku - potpiši ili odlazi

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 17:20

"Ostanak Arauha prioritet", kaže trener Barse

Vreme prolazi, a niko i dalje nema ideju da li Usman Dembele ostaje ili odlazi. U Barseloni nedeljama bezuspešno pokušavaju da mu se dodvore i tako ga navedu da potpiše novi ugovor, dok se njegov agent “vrti“ od kluba do kluba, u nadi da će izboksovati što bolje finansijske uslove. Za Dembelea i sebe.

Koliko je status francuskog brzanjca zapravo goruća tema, u Kataloniji niko apsolutno ne priča o predstojećoj utakmici protiv Bilbaa, već o tome da li će Dembele ostati ili otići možda već ovog januara. Odgovor ne zna ni trener Ćavi Ernandez.

Izabrane vesti

“Gledajte, mogu samo da kažem da je situacija kompleksna i teška. Klub je odlučio da, ako on ne bude želeo da produži ugovor, mora da donese odluku koja će ići u korist svih“, rekao je Ćavi i nastavio:

“Nije lako (direktoru) Alemaniju, jer on pregovara sa Dembeleovim agentima već pet meseci i ne možemo više da čekamo. Zato, ako ne potpiše, mi ćemo doneti odluku umesto njega“.

Ćavi je ponovio da je sa njim obavio nekoliko razgovora i jasno mu stavio do znanja da ga želi i dalje u klubu...

“Bio sam jako iskren sa njim. Nije lako, ali sada više ne možemo da čekamo, moramo da donesemo odluku. Ili – ili. Prvo moramo da gledamo interese kluba, što svima treba da bude jasno“.

Podsetimo, Dembele je preko svojih agenata od kluba tražio platu od 40.000.000 evra, plus bonuse koji za Barselonu u trenutku najveće ekonomske krize nisu realni. Ćavi zato smatra da odugovlačenja više ne sme da bude...

“Ne bi bilo delotvorno ni za jednu stranu da ga šaljemo na tribine i čekamo da istekne ugovor. Dakle, ili će da potpiše ili neka ide. Mi smo mu rekli sve što smo imali, on još nije odlučio. Lopta je u njegovom dvorištu“.

Četvrtak, 21.30: (3,20) Atletik Bilbao (3,25) Barselona (2,30)

Upitan da li je razgovarao sa Dembeleovim agentom o svemu i zašto se i dalje odugovlači sa odgovorom na ponudu, uzvratio je:

“Pitam se isto pitanje svaki dan. Sve morate da pitate njega. Ne želim da budem neljubazan ni prema kome, stvari su jednostavne – ili produži ugovor ili idi“.

Nije samo budućnost Usmana Dembelea bila tema konferencije za novinare. Već i šta čeka Ronalda Arauha? Pre nekoliko dana u javnosti se pojavila informacija da je Urugvajac odbio nekoliko ponuda zato što želi da ostane u klubu, ali pod jednim uslovom – da mu se finansijski pojača ugovor. Saradnja mu ističe 2023. godine, ali je trenutno među najslabije plaćenim igračima u klubu, iako je standardni prvotimac.

“Novi ugovor za Arauha je trenutno naš prioritet. Jasno vam je svima da je on važan igrač za nas, sjajan je defanzivac. Ima pobednički karakter. Važno mi je da klub sa njim što pre pronađe konačno rešenje, jer on nam je potreban ne samo sada, već za budućnost. Jako sam zadovoljan njegovim igrama, ali i ponašanjem van terena. Svi ga vole, što je bitna stvar u kolektivu“.



tagovi

ĆaviUsman DembeleRonald ArauhoZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara