Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Definitivno: PSŽ aktivirao drugu, “privatnu” klauzulu, Dembele do nedelje na Parku prinčeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 13:08

Sveci samo treba da odluče hoće li da plate 50.000.000 evra odmah ili će da dodaju koji milion, ali na rate

Fudbal je odavno postao biznis, a gde je biznis – tu su i advokati. I pravne zavrzlame koje zbunjuju običnog čoveka. Ni pun dan nakon što se pojavila vest da je istekla klauzula zavedena u La Ligi, po kojoj je sloboda Osmana Dembelea koštala 50.000.000 evra, te je ona sada duplirana, iz Francuske stiže informacija – Pari Sen Žermen je aktivirao drugi uslov po kome za već pomenutih 50.000.000 može da dovede krilo Barselone.

Reč je “privatnoj” klauzuli između igrača i kluba. Naime, kada je Dembele potpisivao prethodni ugovor u isti je prvo ubačena izlazna klauzula po kojoj Barselona nema pravo glasa ako stigne ponuda od 50.000.000 evra. Ta je klauzula istekla juče i u La Ligi piše da Barsa mora da pusti Dembelea ako stigne ponuda od 100.000.000 evra. Međutim, Osmanovi zastupnici su po svemu sudeći bili mudri da u ugovor ubace još jednu klauzulu kojom se sama Barsa obavezala da će izaći u susret igraču ako do 31. jula dobije pismo o namerama zainteresovanog kupca. Što PSŽ kasno sinoć izgleda i jeste uradio.

Izabrane vesti

Usput, prilikom potpisivanja prethodnog ugovora ubačena je i klauzula po kojoj fudbaleru i njegovoj porodici pripada 50 odsto od narednog transfera što znači da će Barsa morati da se zadovolji mrvicama – svega 25.000.00 evra leći će joj od prodaje igrača koga je pre šest godina platila čak 135.000.000.

Pokušaće Barsa i sada da ubedi PSŽ da ispadne više nego korektan i doda koje milionče, a ako se pitate zašto bi Sveci to uradili razlog je taj što bi na taj način mogli da isplate razvuku na godišnje rate koje bi im možda više odgovarale. Opet, s obzirom na nisku cenu transfera za današnje prilike pitanje je da li im ovih 50.000.000 evra prave problem i koliki.

Jedino što PSŽ mora da prema propisima uradi jeste da svu papirologiju završi u narednih pet dana. Do nedelje dakle. Tada bi i novac morao da legne na račun Katalonaca.

Sam Dembele će dobiti petogodišnji ugovor vredan 20.000.000 evra po sezoni, tu je već sve rešeno.


tagovi

Usman DembeleLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara