(rbleipzig)
(rbleipzig)

Ćavi Simons potpisao dva ugovora u istom danu: Za PSŽ do 2027, za Bikove na godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 19:11

Mladi ofanzivac na kaljenju u Bundesligi

Dokazao je da može da pravi razliku u Holandiji. Tu sredinu je prevazišao, ali Pari Sen Žermen nije ubeđen da je još vreme da kroči na glavnu scenu u povede francuskog prvaka ka dugo čekanom peharu Lige šampiona. Procena odgovornih na Parku prinčeva je da mu je između Eredivizije i Lige 1 potrebna među stanica u vidu Bundeslige.

Tako je Ćavi Simons postao novajlija Red Bul Lajpciga, gde će narednu sezonu provesti na pozajmici i imati šansu da se upozna sa čarima Lige šampiona. Makar u takmičenju po grupama. Onda će se vratiti u Pariz, da pokuša da unaredi igru ekipe Luisa Enrikea. Sad tamo za njega nema mesta.

Izabrane vesti

Mada, PSŽ ne odustaje od plana da jednog dana promoviše 20-godišnjem Holanđanina u lidera ekipe. Zato je Simons u istom danu potpisao dva ugovora. Prvo novi sa Pari Sen Žermenom, do leta 2027, što jasno otkriva namere Francuza da ga vide kao projekat budućnosti. Zatim sa Lajpcigom, koji ga je doveo na pozajmicu za narednu sezonu. I to bez prava otkupa, što znači da će čim završi mandat na Red Bul areni nazad na Park prinčeva.

Dotle...

Bundesliga je jedna od najboljih liga u Evropi, a Lajpcig je jedan od najboljih timova Nemačke. Dolazak u ovu sredinu je izvanredan korak za mene, jer Lajpcig stalno razvija mlade igrače. Došao sam u klub koji redovno igra Ligu šampiona i gladan je uspeha. Impresioniran sam stilom igre Lajpciga i verujem da će moji kvaliteti doći do izražaja, da zajedno možemo mnogo da postignemo”, rekao je Ćavi Simons, koji je prošlu sezonu “razvalio” u dresu PSV-a tako što je postigao 22 gola i dodao 12 asistencija.

Simons je školovan u Barseloninoj La Masiji, da bi pre četiri godine stigao u PSŽ. Sad je postao osmo pojačanje u ovom prelaznom roku. Prethodno su potpisali El Šajad Bištijabu, Fabio Karvaljo, Leopold Cingerle, Nikolas Zajvald, Kristof Baumgartner, Benjamin Šeško i Lois Openda.


tagovi

Ćavi SimonsPari Sen ŽermenRB LajpcigRed Bul LajpcigTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara