Dani Olmo i Feran Tores (©AFP, Reuters)
Dani Olmo i Feran Tores (©AFP, Reuters)

Ćavijeve tihe patnje Dani Olmo i Feran Tores

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 09:26

Oni bi već bili pojačanja, ali veliko je pitanje ima li Barselona para za takve akrobacije

Veliko ime je stiglo da znanjem i autoritetom utegne svlačionicu, ali opšti je utisak da u Barseloninom slučaju to jednostavno nije moguće bez pomoći sa strane. Čim je Ćavi Ernandez zaseo na klupu Blaugrane krenule su spekulacije o potencijalnim metama katalonskog tima. Posle onih rizičnijih, ali i izvodljivih ideja poput Danija Alvesa, Trinkaa i Saula Njigeza sada se prvi put u lokalnim medijima pojavljuju i imena koja zaista slute na ozbiljna pojačanja. Mundo Deportivo piše da je Ćavi pikirao Lajpcigovog Danija Olma i Ferana Toresa iz Mančester Sitija.

Kvalitet nije sporan – mada niko to ne može da tvrdi unapred, pogledajte samo slučaj Filipea Kutinja – pitanje je samo ima li Barsa novca za ovakve akrobacije.

Izabrane vesti

Olma je pokušavala da dovede i poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, nudila je Nemcima pozajmicu sa obavezom otkupa ako se aktiviraju određene klauzule, ali je Lajpcig odbio, nezadovoljan finansijskim delom predloženog posla.

20.45: (8,50) Grčka (4,40) Španija (1,47)

Ćavi je ipak rešen da proba opet, Olma vidi kao savršenog igrača za stil igre koji želi da nametne, fudbalera koji može da igra po krilu i natera protivničke bekove na grešku, koji pride može da ulazi između linija i razbija blokove suparnika. Najprostije rečeno, Ćavi hoće igrača koji može da igra i jedan na jedan kad se utakmica otvori i koji može da razbije bunker slabijeg tima.

Takve karakteristike ima i Feran Tores, mada on u Sitiju uglavnom igra u samom špicu. Efikasan je, na 22 utakmice za reprezentaciju Španije postigao je 12 golova. Ugovor sa Sitijem mu ističe 2025. i neće ga se Pep Gvardiola tek tako odreći.

Olmo bi zbog odrastanja u Barseloni čak i mogao da pogura transfer. Tores nam već deluje kao nerealna ambicija.


tagovi

Dani OlmoFeran Tores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara