Aleksandar Čavrić (Foto: Reuters)
Aleksandar Čavrić (Foto: Reuters)

Čavrić dobio slovačko državljanstvo i poziv u reprezentaciju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 16:55

"Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku. Mislim da bi mogao da nam pomogne", kaže selektor Frančesko Kalcona

Sedam i po godina proveo je Aleksandar Čavrić u Slovačkoj nastupajući za Slovan iz Bratislave i tek što ju je krajem januara napustio, moraće da joj se vrati. Razlog? Dobio je poziv u reprezentaciju! Dugo iščekivani poziv u reprezentaciju...

Selektor Slovačke i ujedno trener Napolija Frančesko Kalcona objavio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Austrijom i Norveškom, a na njemu se našlo i ime bivšeg omladinskog reprezentativca Srbije.

Izabrane vesti

Čavrić je još novembra 2022. godine ušao u proces za dobijanje slovačkog državljanstva, a ovakav epilog najavio je prošlog meseca.

"Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo. Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam Slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke", izjavio je Čavrić pre dvadesetak dana.

Obećano - ispunjeno. Čavrić je dobio potrebne papire, odmah potom i poziv italijanskog trenera.

"Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne", izjavio je Kalcona na današnjoj konferenciji.

Međutim, kolege iz Slovačke zabrinulo je to što Čavrićev novi klub Kašima ima obaveze u prvenstvu tokom trajanja reprezentativne pauze, zbog čega bi mogao da pravi problem bivšem napadaču OFK Beograda, ali Kalcona ne brine.

"Nismo razgovarali sa klubom, ovo je zvaničan rok, klub bi trebalo da ga poštuje. Uradili smo sve da Aleksandar predstavlja Slovačku."

Pored Čavrića, nova lica u reprezentaciji su vezista Banjika Tomaš Rigo i njegov imenjak Nemčik, štoper Rozenborga.

Golmani: Martin Dubravka (Njukasl), Marek Rodak (Fulam), Henrih Ravas (Nju Ingland Revolušn)

Odbrana: Norbert Đomber (Salernitana), David Hancko (Fajenord), Matuš Kmet (Trenčin), Denis Vavro (Kopenhagen), Peter Pekarik (Herta), Mihal Tomič (Slavija Prag), Vernon De Marko (Hata), Lubomir Šatka (Samsun), Tomaš Nemčik (Rozenborg), Adam Obert (Kaljari)

Vezni red: Dominik Holi (Jablonec), Juraj Kucka (Slovan), Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrošovksi (Genk), Ondrej Duda (Verona), Laslo Benes (Hamburg), Tomaš Rigo (Banjik Ostrava), Tomas Suslov (Verona), Robert Mak (Sidnej)

Napad: Leu Sauer (Fajenord), Robert Polievka (Dukla), Robert Boženik (Boavista), Aleksandar Čavrić (Kašima Antlers), Ivan Šranc (Slavija Prag), Lukaš Haraslin (Sparta Prag), David Duriš (Askoli), Lubomir Tupta (Slovan Liberec)



tagovi

Aleksandar Čavrićreprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara