Aleksandar Čeferin (©Reuters)
Aleksandar Čeferin (©Reuters)

Čeferin o reformi: Zadržali smo osnovne vrednosti sporta, svi mogu da sanjaju da će igrati Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.05.22. | 17:02

"Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode"...

Neposredno pošto je Evropska kuća fudbala (UEFA) ozvaničila da je reformisala Ligu šampiona i da promene stupaju na snagu od sezone 2024/25, tim povodom oglasio se Aleksandar Čeferin, prvi čovek te organizacije.

On je poručio kako je UEFA ovim putem svima pokazala da je u potpunosti posvećena poštovanju osnovnih vrednosti sporta i odbrani ključnog principa otvorenog takmičenja, uz kvalifikaciju zasnovanu na sportskim zaslugama.

Izabrane vesti

"Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta", kazao je Čeferin.

"Današnjim odlukama Izvršnog komiteta završen je opsežan proces konsultacija tokom kojih smo saslušali ideje navijača, igrača, trenera, nacionalnih saveza, klubova i liga u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za dalji razvoj klupskog fudbala, kako na nacionalnoj, tako i na međunardonoj sceni".

Čeferin je posebno istakao da je srećan što se radilo o jednoglasnoj odluci IO UEFA.

"Svi smo se složili - Evropska asocijacija klubova, lige i nacionalni savezi. Ovo je samo još jedan dokaz da je evropski fudbal ujedinjeniji nego ikad. Kvalifikacije, dakle, ostaju zasnovane isključivo na sportskom učinku. I dalje će svi klubovi imati pravo da sanjaju o učešću u Ligi šampiona", podvukao je Slovenac.


tagovi

Aleksandar ČeferinLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara