Aleksander Čeferin (©Reuters)
Aleksander Čeferin (©Reuters)

Čeferin poručio: Ovakvo EP nije pošteno, neće se ponoviti

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.07.21. | 16:49

Prvi čovek UEFA nezadovoljan kako je izgledao šampionat

Evropsko prvenstvo koje se igra po celom kontinentu je odigrano sad i – nikad više. Barem ako se bude i dalje pitao Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

Lider Evropske kuće fudbala je priznao da je koncept da se šampionat igra u 12 gradova ispao potpuni promašaj, koji je debelo favorizovao neke reprezentacije.

Izabrane vesti

Nije to rekao, ali je jasno da to najviše važi za Englesku, koja je došla do finala igrajući samo jedan meč u Rimu, a sve ostale na svom Vembliju, dok su mnoge selekcije proputovale pola kontinenta.

“Ako se budem pitao, neću podržati ovakav koncept ubuduće. Mislim da je previše naporan, nekorektan prema nekim reprezentacijama, koje su morale da proputuju više od 10.000 kilometara, dok su druge prešle svega 1.000”, rekao je Čeferin.

Isto tako, dodao je, namučili su se i navijači.

“Nije ovo pošteno ni prema navijačima. Neki su morali da budu u Rimu, pa kroz nekoliko dana u Bakuu, do kojeg se leti četiri i po sata. Tako da, pretežak je ovo koncept, jeste zanimljiv kao ideja, ali mislim da ovakvo EP više nećemo gledati”, poručio je Slovenac.

Sledeći šampionat kontinenta će se svakako igrati samo u jednoj zemlji – Nemačkoj. Ona je u trci za organizaciju prvenstva pobedila Tursku.


tagovi

Aleksandar ČeferinUEFAEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara