Trofej koji ide u ruke prvaka sveta (©Reuters)
Trofej koji ide u ruke prvaka sveta (©Reuters)

Čeka nas luda 2021: Između marta i novembra biće odigrano 280 utakmica kvalifikacija za Mundijal i EURO?!

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.10.20. | 18:39

Ovo nikad nije bilo...

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da će žreb za predstojeće evropske kvalifikacije za Mundijal u Kataru (21. novembar - 18. decembar 2022) biti održan 7. decembra tekuće godine u Cirihu (18 časova). Po prvi put u pitanju će biti virtuelna ceremonija, pošto zbog pandemije koronavirusa u sali neće biti predstavnika 55 država članica evropske fudbalske zajednice.

Kao i do sada Evropa će dati 13 predstavnika.

Izabrane vesti

FIFA je objavila da će evropske kvalifiakcije sadržati pet grupa sa po šest reprezentacija i pet sa pet nacionalnih selekcija. Po običaju, svaki tim igraće kod kuće i na strani sa svakim od rivala u svojoj grupi. Deset pobednika grupa plasiraće se direktno na Svetski kup, dok će deset viceprvaka u baraž. U doigravanje će biti uključena i dve najbolje reprezentacije računajući ukupan plasman u Ligi nacija za period 2020-2021. Naravno, ne računajući one što su već obezbedile plasman kroz "regularne" kvalifikacije...

Ono što je posebno zanimljivo jeste ubrzan ritam kvalifikacija. Pazite sad: sve utakmice biće odigrane između marta i novembra 2021 (blizu 280 susreta), a tokom leta biće održano i pomereno Evropsko prvenstvo iz 2020. godine?! U prevodu, dogodine nas čeka nikad više reprezentativnog fudbala. Zbog manjka vremena prozori u martu i novembru sadržaće tri umesto uobičajena dva meča za svaku od selekcija.

FIFA je još podvukla da će šeširi biti određeni korišćenjem rang liste koja izlazi 26. novembra ove godine.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara