Aleksandar Paločević (©MN Press)
Aleksandar Paločević (©MN Press)

Čeličana, nepomirljivi rivali i dželat Paločević

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.05.20. | 09:17

Seul gostuje Pohangu u okviru 3. kola K-Lige

Prašina oko seks lutaka se još nije slegla, a Seul ide na mesto gde ne prolazi dobro. Čeličana mu nikako ne leži. Tamo Pohang gospodari. A, još se radi o nepomirljivim rivalima. Loš momenat za četu iz glavnog grada, tim pre što je u prošloj rundi upisala prvu pobedu u sezoni (12.30).

Koliko je Pohangu stalo do pobede nad Seulom svedoči podatak da prethodne sezone Rosoneri iz Severnog Gjeonganga nisu uspeli da se domognu Lige šampiona baš zbog Zmajeva iz prestonice. Isti broj bodova, dve pobede nad Seulom, a opet momci Čoija Jong-sua dokopali su se karte za najkvalitetnije azijsko takmičenje usled većeg broja postignutih golova.

Izabrane vesti

I ove sezone tim Kim Gi-donga postavio je ambiciozne ciljeve, koje na startu prvenstva opravdava. Pohang nije razočarao navijače u uvodna dva meča, pošto je najpre pobedio Busan 2:0, da bi remizirao sa Daeguom 1:1, što mu je omogućilo da se popne na treće mesto. Ovaj tim, bez pogovora, kuca na vrata kvalifikacija za Ligu šampiona i već je pokazao kakvu napadačku pretnju može da predstavlja. Pohang voli da ubacuje lopte u kazneni prostor, kako bi iskoristio fizičko prisustvo Stanislava Iljučenka. Nijedan tim do sada nije imao više pokušaja da postigne gol od Pohanga ove sezone, a isto tako nijedan tim nije imao više dodira unutar šesnaesterca.

Sa druge strane, Seul nije uspeo da se dokaže u uvodnom meču sezone. Bili su Zmajevi smatrani favoritima u susretu sa Gangvonom, ali je rival pokupio ceo plen 1:3. U drugom kolu Seul dugo nije mogao da otvori odbranu Gvangđua, ali je na kraju postigao gol, koji je bio pobedonosan. Slavlje zbog slavlja uskoro je palo u drugi plan, jer su čelnici kluba tribine stadiona - koje su inače prazne zbog pandemije virusa korona - "popunili" lutkama žena kakve se koriste za seks. Kazna saveza za kaljanje ugleda K-Lige bila je rigorozna, najveća u istoriji Južne Koreje. Seul će morati da plati 75.000 evra.

Najveću pretnju po Seul predstavljaće srpski internacionalac Aleksandar Paločević. Ofanzivni vezista pridružio se Pohangu sredinom 2019. godine i zajedno sa Stanislavom Iljučenkom oživeo napad Stilersa. Paločevič je otkako je iz portugalskog Nacionala stigao u Južnu Koreju na 18-mesečnu pozajmicu postigao pet golova i zabeležio četiri asistencije u samo sedam startova prošle sezone, a na ukupno 16 mečeva. Interesantno, tri od njegovih pet pogodaka postigao je baš protiv Seula, dok je dva dao Sangnamu. Ove sezone, nekadašnji kreativac OFK Beograda i Vojvodine ima dva pogotka iza sebe i može da se pohvali najboljim ocenama u K-Ligi posle dva kola, boljim od Žuniora iz Ulsana i Edgara iz Daegua.

Zvezda Seula je takođe Srbin, Aleksandar Pešić, strelac 10 golova minule sezone. Ipak, rođeni Nišlija odrađuje poslednje nedelje jednoipogodišnje pozajmice iz Al Itihada i strateg Čoi Jong-su ga je slabo koristio u proteklom periodu. Trener Zmajeva upravo je govorio o Pešiću nakon pobede protiv Gvangđua, kada je otkrio da bivši špic Crvene zvezde, Atalante i Tuluza nije povređen, već da prednost imaju Adrijano i Čo Jung-vuk.

Pohang puca visoko i favorit je, a jedina nada gostiju da mogu do pozitivnog ishoda je zaustavljanje Paločevića i Iljučenka.

JUŽNA KOREJA 1 - 3. KOLO

Petak

12.30: (2,10) Pohang (3,35) Seul (3,60)

Subota

09.30: (2,15) Gangvon (3,10) Seongnam (3,80)

09.30: (1,80) Suvon (3,45) Inčon (4,80)

12.00: (2,45) Sangđu (3,10) Gvangđu (3,10)

Nedelja

09.30: (1,75) Đonbuk (3,50) Daegu (5,10)

12.00: (1,50) Ulsan (4,30) Busan (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar Paločevićk ligaKorejaAleksandar PešićPohang StilersiSeul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara