Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Čelsi gubi strpljenje sa Kundeom i okreće se Fofani

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 10:56

Londonski klub polako prihvata još jedan poraz na tržištu...

Rahim Sterling da otvori eru Toda Bolija na Stamford Bridžu, za njim i Kalidu Kulibali tri dana kasnije da potvrdi kako ovaj novi Čelsi platežno nije ništa slabiji od starog, a onda – ništa. U naredne dve nedelje londonski klub je doživeo nekoliko bolnih udaraca na fudbalskoj pijaci, posebno u nameri da izgradi novu odbranu.

Prvo ga je odjavio Matijs de Liht zaslepljen interesovanjem koje je za njega pokazao Bajern, a sada mu isti scenario sprema i Žil Kunde. Čelsi više od pola godine “lovi” francuskog defanzivca, hteo je da ga dovede još u januar, ali će kako stvari stoje veliki napori biti uzaludni.

Izabrane vesti

Naime, Čelsi je, nakon što mu je Sevilja spustila rampu na prvu ponudu, poslao drugu u vrednosti od 65.000.000 evra, koliko je navodno andaluski klub zahtevao. Pride je i Kundeu predstavio uslove saradnje, ali na Ramon Sančez Pishuanu ćute. Nema odgovora ni od kluba ni od igrača. Barem ne na Čelsijevu ponudu, jer Kunde je navodno već pristao na Barseloninu ponudu i čeka da se Sevilja dogovori sa Kataloncima oko visine obeštećenja.

U Čelsiju su se navodno umorili od čekanja da dobiju zeleno svetlo i ukoliko ono ne stigne uskoro, okrenuće se drugim opcijama. Jedna od njih je, piše Dejli mejl, Vesli Fofana, štoper Lestera o čijem se dovođenju navodno spekuliše na Stamford Bridžu. Ipak, operacija neće biti nimalo laka, jer Lisice su francuskog štopera platile Sent Etjenu 35.000.000 evra pre dve godine, a njegova trenutna tržišna vrednost iznosi 40.000.000 evra. Pride, Fofana je u martu ove godine produžio ugovor sa Lesterom do leta 2027, te nema sumnje da bi na King Pauer stadionu tražili ogromnu sumu kako bi ga prodali posle samo dve godine.

Debitantsku sezonu u Lesteru Fofana teško da je mogao bolje da zamisli, pošto je poneo zvanje najboljeg mladog igrača u klubu, ali je i pripremi za narednu na prijateljskom meču sa Viljarealom doživeo tešku povredu koja ga je odvojila sa terena na više od šest meseci. Ipak, u martu se vratio i do kraja sezone upisao 12 nastupa u svim takmičenjima.

Francuski L'Ekip pak navodi da je Čelsi zainteresovan za Benou Badijašila, štopera Monaka kojeg i Sevilja vidi kao potencijalnu zamenu za Kundea, međutim Kneževi traže okruglo 50.000.000 evra za 21-godišnjeg štopera.

Plavcima je takođe ponuđen i Tilo Kerer, ali su iz Londona odbili mogućnost njegovog angažovanja, jer Presnel Kimpembe ostaje jedan od prioriteta Tomasa Tuhela i Čelsi će sa Pari Sen Žermenom nastaviti pregovore na tu temu. Eventualni Kimpembeov dolazak ne bi trebalo da isključi kupovinu još jednog štopera, jer podsetimo londonski klub je tokom leta ostao bez Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena, a uskoro bi mogao i bez Sezara Aspilikuete.


tagovi

Žil Kunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara