Estevao (©AFP)
Estevao (©AFP)

Čelsi istovario 64.000.000 evra za novo brazilsko čudo od deteta!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 02:52

Lekarski pregledi obavljeni, čeka se ozvaničenje

Možda u Čelsiju ne zna šta će sa gomilom mladih fudbalera koje su Tod Boli i njegovi saradnici nakupili tokom prethodne dve godine, ali znaju šta hoće - da dovode još!

Renomirani brazilski sajt Globo Esporte aktivirao je transfer bombu, pošto je Čelsi dogovorio sve uslove za kupovinu novog brazilskog čuda od deteta Estevaa! Radi se o 17-godišnjem desnokrilnom ofanzivcu Palmeirasa koji može da igra i iza napadača, ali pre svega operiše po desnom boku. Jedan je od najtalentovanijih fudbalera sveta ne samo u svojoj generaciji, već i generalno u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Globo piše da je Estevao prošao lekarske preglede u Sao Paulu pod budnim okom ljudi iz Čelsija, naravno i Palmeirasa, posle čega su dve strane prošle kompletnu papirologiju. Pregovori su zatvoreni na 64.000.000 evra! Čelsi će platiti 40.000.000 fiksno, plus još 20.000.000 u lako dostižnim bonusima i još četiri miliona evra kroz dodatke koji su nešto teži za realizaciju.

Pošto još nije punoletan, Estevao bi teoretski mogao da ode u Englesku pošto napuni 18 leta, u aprilu sledeće godine. Ipak, dva kluba su u međuvremenu postigla dogovor da golobradi Brazilac pređe na Stamford Bridž tek posle Svetskog klupskog prvenstva koje će se igrati u novom formatu tokom juna i jula 2025. godine.

Dok se čeka zvanična objava klubova, transfer može da se smatra završenim. Estevao je deo novog talasa brazilskog fudbala čija je centralna figura supertalentovani Endrik koji ovog leta postaje novi centarfor madridskog Reala u poslu vrednom takođe preko 60.000.000 evra sa svim bonusima.

Estevao je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni pokazao izuzetan kvalitet pošto je na 21 utakmici, od čega 11 kao starter, imao po tri gola i asistencije.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024ČelsiPalmeirasEstevao

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara