Luis Dank (©Reuters)
Luis Dank (©Reuters)

Čelsi može samo da sanja, Luis Dank potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 18:07

Dugogodišnji kapiten ostaje u Brajtonu

Može Frenk Lampard da planira, a Marina Granovskaja da odobrava sav novac ovog sveta, ali jednostavno neke stvari ni silni evri ne mogu da kupe. Luis Dank je u petak popodne zvanično produžio ugovor na još pet godina, a Brajton je to razglasio na sva zvona i to u vrlo euforičnom tonu!

Da li zato što se dugogodišnji kapiten Brajtona neprestano povezivao sa Čelsijem, ili je prosto euforija na Amerikan Ekspres Komjuniti stadionu zaista toliko velika, ali Luis Dank posle ovog današnjeg poteza sigurno neće menjati klub tokom leta. Bar ne postoji logičan smisao u tome...

Izabrane vesti

Možda je Čelsi, blago rečeno, izbegao da za još jedan promašaj izdvoji veliki novac, ali na Stamford Bridžu su stvari sada mnogo jasnije - na Luisa Danka ne mogu da računaju. Luis Dank je nedavno izabran za igrača sezone, a imao jednu od ključnih uloga u borbi za ostanak u premijerligaškom društvu. Trener Brajtona Grejem Poter s velikim oduševljenjem primio je vest o Dankovom potpisu.

“Apsolutno smo oduševljeni Luisovom odlukom da se dugoročno obaveže prema Brajtonu. To je fantastična vest za sve nas. Otkako sam ja ovde Luis je izrastao u odličnog fudbalera i svake godine konstantno napreduje. On je igrač za primer, na terenu i van njega i izuzetno je uživanje raditi s njim. Ovim potezom pokazao je da je spreman da pokaže još više u dresu Brajtona i pomogne nam da ostvarimo što bolji plasman na našem zajedničkom putovanju“, izjavio je Grejem Poter.

Luis Dank je Brajtonovo dete i u klubu je više od deset godina. Prvotimac je postao u oktobru 2013, kada je samo na mesec dana bio prosleđen Bristol Sitiju na jednomesečnu pozajmicu, gde je odigrao ukupno tri utakmice. Od tada je redovan prvotimac u Brajtonu, a već od novembra 2014. postao je kapiten Brajtona, što je bio i tokom rasta u mlađim kategorijama. U prvom timu odigrao je preko 300 utakmica.

Pre dve godine dobio je poziv Gereta Sautgejta, ali je u dresu reprezentacije Engleske odigrao samo jednu zvaničnu utakmicu. Tokom poslednje tri godine Luis Dank je statistički među najkvalitetnijim štoperima Premijer lige. Ipak, ljubav prema klubu jača je od novca...

Šta Čelsiju preostaje? Govori se uveliko o pregovorima sa Tijagom Silvom, a navodno je Čelsi sada bacio oko na Dankovog partnera Bena Vajta, mada se ne odustaje ni od Deklana Rajsa, koga Mejson Maunt i legendarni Didije Drogba obrađuju da dođe na Stamford Bridž. 



tagovi

Luis DankLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara