Itan Ampadu (©LUFC)
Itan Ampadu (©LUFC)

Čelsi napustio igrač sa najdužim stažom: Za šest godina odigrao samo 12 utakmica

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.23. | 11:55

Karijeru nastavlja u Lidsu

Kada je napuštao Stamford Bridž, Cezar Aspilikueta nije samo nosio sa sobom etiketu jedinog igrača u istoriji Čelsija koji je osvojio sve što se osvojiti može, već je imao i najduži staž.

Sa njegovim odlaskom ta titula pripala je Itanu Ampaduu, ali se ta baklja u njegovim rukama zadržala jako kratko. Naime, reprezentativac Velsa završio je šestogodišnji boravak u Čelsiju, bez da se naročito naigrao, niti zadržao na Stamford Bridžu za to vreme. Postao je novi igrač Lidsa, sa kojim je potpisao ugovor do juna 2027.

Izabrane vesti

Iako je svih šest godina nominalno bio igrač Plavaca, momak za čiji je transfer iz Egzitera plaćeno 2.800.000 evra skupio je svega 12 nastupa pošto je išao na pozajmice u Lajpcig, Šefild Junajted, Veneciju i Speciju, gde je i skupio najviše utakmica.

Šest godina kasnija, Ampadu je Lids platio blizu osam miliona evra, plus određeni bonusi. On je prvo letnje pojačanje kluba sa Eland Rouda pod vođstvom ovog trenera Danijela Farkea.

S obzirom da Rasmus Kristensen, Dijego Ljorente i Robin Koh idu na pozajmice, Ampadu će sigurno imati ulogu startera u sezoni u kojoj će Lids pokušati ekspresno da se vrati u Premijer ligu. Svakako, ovo nije kraj pojačanjima.


tagovi

Itan AmpaduLetnji prelazni rok 2023Lids JunajtedČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara