Romelu Lukaku i Hakim Zijeh (Reuters)
Romelu Lukaku i Hakim Zijeh (Reuters)

Čelsi odoleva sankcijama: Maunt nameštao, Lukaku i Zijeh pogađali za polufinale FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 20:14

Deveti put zaredom Plavci pobedili Midlzbro bez primljenog gola

Već par nedelja Čelsi je pod sankcijama britanske vlade, zbog čega su između ostalog njegovi fudbaleri umesto avionom, morali na gostovanje Midlzbrou autobusom. I možda prevaliti put od 460 kilometara u jednom smeru na točkovima ne bi bio toliki problem da se londonski velikan ne nadmeće na tri fronta, odnosno da mu današnji duel četvrtfinala FA kupa nije bi četvrti u minulih devet dana. Ali ne da se četa Tomasa Tuhela koja je rutinski odradila posao na Riversajdu i deveti put zaredom pobedila Boro bez da joj se mreža zatresla - 0:2.

Otkako se Čelsi našao na udaru sankcija zbog činjenice da mu je vlasnik Roman Abramovič blizak prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, premijerligaš je vezao šest pobeda u svim takmičenjima, odnosno obezbedio mesto među najboljih osam kako u FA kupu, tako i u Ligi šampiona. Ne igra Čelsi previše lepršavo, niti naročito dopadljivo, ali pobede se nižu. A da Midlzbro u najavi nije bio mačiji kašalj govori i detalj da je u prethodnoj rundi izbacio Totenhem.

Izabrane vesti

Pre nešto manje od tri nedelje, član Čempionšipa imao je dovoljno snage da zadrži Harija Kejna i Hjong Min Sona, pa da eliminiše Sparse u osmini finala pre nego što mu je žreb podario novi susret sa londonskim klubom članom velike šestorke. Međutim, danas nije pronašao recept za Mejsona Maunta, Čelsijevog arhitektu koji je odlično razigravao ostatak ekipe.

Za 90. minuta Čelsi nije dozvolio domaćinu niti jedan udarac u okvir gola, a prvih pola sata igre bilo mu je dovoljno da stekne nedodirljiv kapital od dva gola prednosti. Akciju za prvi pogodak sjajno je otvorio Hakim Zijeh, nakon čega je Maunt poslužio Romelua Lukakua na tacni. Ma koliko poslednjih meseci bio van forme, belgijski centarfor nije propustio priliku za 12. gol na 33. nastupu za Čelsi u svim takmičenjima ove sezone.

Petnaestak minuta je prošlo od Lukakuovog pogotka, a na svoj rođendan bljesnuo je Hakim Hijeh i po ko zna koji put u karijeri pokazao zašto je baš njegova levica jedna od najpreciznijih u Evropi. Maunt mu je odložio loptu na stranu, a Marokanac ju je povukao u jaču stranu i savršeno precizno pogodio malu mrežu u deljem uglu.

Sa večerašnje dve lopte koje su prethodile golovima saigrača, Maunt može da se pohvali da je učestvovao u 50 golova od profesionalnog debija za Čelsi. Savršeno je rasporedio pogotke i asistencije, pošto ih ima po 25 na 148 nastupa.

Čelsi je postao prvi polufinalista najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu u kojem vreba deveti trofej, prvi od 2018. godine. Sutra će biti poznati i preostali učesnici polufinala i to nakon mečeva Kristal Palas - Everton, Sautempton - Mančester Siti i Notingem Forest - Liverpul.

FA KUP ENGLESKE – ČETVRTFINALE

Subota

Midlzbro - Čelsi 0:2 (0:2)

/Lukaku 15, Zijeh 31/

Nedelja

13.30: (2,00) Kristal Palas (3,50) Everton (4,10)

16.00: (9,00) Sautempton (5,60) Mančester Siti (1,35)

19.00: (11,0) Notingem Forest (6,50) Liverpul (1,28)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupRomelu LukakuHakim Zijeh

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara