Igo Loris pogledom ispraća lepoticu Zijeha (AFP)
Igo Loris pogledom ispraća lepoticu Zijeha (AFP)

Čelsi pokazao Sparsima da nisu dorasli velikoj šestorci: Stamford Bridž ostao tvrđava, remek-delo Zijeha (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 19:27

Totenhem od dolaska Kontea pobeđivao rivale iz sredine i iz donjeg dela tabele, ali engleski velikani su druga priča

Došao je Antonio Konte da ugasi požar u severnom Londonu i na devet vezanih mečeva u Premijer ligi njegovi puleni nisu poraženi (šest pobeda). A onda su fudbaleri Totenhema došli na Stamford Bridž, omraženu tvrđanu na koju kako zakorače noge počnu da im klecaju. Nije bilo drugačije ni večeras u 23. rundi Premijer lige. Plavci su upisali prvu ligašku pobedu od Boksing deja i gradskom rivalu delili fudbalske lekcije, nakon kojih će uprava Sparsa valjda konačno shvatiti da su joj potrebna pojačanja - 2:0.

Neverovatno zvuči podatak da je Totenhem od 1990. godine gostovao na Stamford Bridžu u 36. navrata i da je samo jednom pobedio. Igrom slučaja tada je Čelsi predvodio upravo Antonio Konte. Ne može se italijanskom stručnjaku mnogo šta zameriti otkako je preuzeo kormilo Pevaca, ali činjenica je da Totenhem niti ima tim, niti je dovoljno uigran da pobeđuje članove Velike šestorke. Naročito kada mu nedostaje Hjong Min Son.

Izabrane vesti

I prsti jedne ruke su nam previše da nabrojimo ozbiljne prilike gostiju. Ponadali su se da su poveli kada je Hari Kejn savladao Kepu Arizabaklagu par minuta pre odlaska na odmor, ali je sudija Pol Tirni poništio gol jer je prethodno odgurnuo Tijaga Silvu. Mogu u Totenhemu da budu zadovoljni jer nisu ostali sa desetoricom na terenu već posle 19. minuta igre kada je Met Doerti sa leđa otvorenim đonom startovao na ahilovu tetivu Malanga Sara.

U prvom poluvremenu tim iz severnog Londona jedva je dolazio do lopte (tek 25 posto poseda), u drugom je uspeo da smanji zaostatak u tom segmentu, ali su Plavci počeli da ga lome. Na licu Hakima Zijeha mesecima unazad vrišti nezadovoljstvo, ali to nije smetalo Marokancu da prvi put ove sezone veže dve utakmice na kojima se upisao u strelce. Njegov gol s početka drugog poluvremena pravo je remek-delo. Nepravilna parabola sa nekih dvadesetak i kusur metara koja je naglo propala. Igo Loris je samo pogledom uspeo da isprati loptu koja je ušla u same rašlje.

Očekivalo se da londonski derbi mogao da bude znatno neizvesniji imajući u vidu da je Čelsi vezao četiri utakmice bez pobede u Premijer ligi, ali samo osam minuta od vodećeg gola, Čelsi je podebljao prednost. Slobodnjak Mejsona Maunta, lopta na glavi Tijaga Silve, a Brazilac je postao prvi defanzivac u istoriji Plavaca koji je u istoj sezoni bio strelac protiv Totenhema i kod kuće i na strani.

Stekao se utisak da je Čelsi bio bliži trećem golu, nego Totenhem pogotku kojim bi prepolovi zaostatak, naročito kada je Romelu Lukaku dvadesetak minuta pre kraja s lakoćom okrenuo Davinson Sančeza, pa šutirao pravo u Lorisa. Od zrelih prilika za Pevce do kraja smo videli samo pokušaj glavom Harija Kejna koji je završio na rukavicama Kepe, pa je domaćin bez ikakvog stresa osigurao petu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima sa gradskim rivalom.

Čelsi je ovim trijumfom prišao na deset bodova zaostatka od lidera Mančester Sitija od kojeg ima utakmicu više i sada zaostaje samo bod za drugoplasiranim Liverpulom, doduše uz dva meča suficita. Totenhem zauzima sedmo mesto sa 11 bodova manje od Plavaca, ali kako ima četiri utakmice manje, jasno je da je i dalje punopravan konkurent za Ligu šampiona. Samo mora to da počne da pokazuje i u okršajima sa najvećim timovima Engleske.

PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Petak

Votford - Norič 0:2 (0:3)

/Sardžent 51, 74, Kucka 90+2ag/

Subota

Everton - Aston Vila 0:1 (0:1)

/Buendija 45+3/

Brentford - Vulverhempton 1:2 (0:0)

/Toni 71 - Mutinjo 48, Neves 78/

Lids - Njukasl 0:1 (0:0)

/Šelvi 75/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Rašford 90+3/

Sautempton - Mančester Siti 1:1 (1:0)

/Voker Piters 7 - Laport 65/

Nedelja

Arsenal - Barnli 0:0

Kristal Palas - Liverpul 1:3 (0:2)

/Eduar 55 - Van Dajk 8, Okslejnd-Čemberlejn, Fabinjo 89/

Lester - Brajton 1:1 (0:0)

/Daka 46 - Velbek 82/

17.30: (1,85) Čelsi (3,60) Totenehem (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiTotenhemHakim ZijehTijago Silva

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara