De Jong (© Reuters)
De Jong (© Reuters)

Čelsi se razleteo: Sad bi Mančesteru da „skine“ De Jonga

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 14:59

I obnovi partnerstvo nekadašnjih talenata Ajaksa

Uvodnih dana prelaznog roka ponaša se Čelsi kao razjareni bik u koridi. Kako se koje veliko ime pojavi kao opcija za transfer, tako automatski postaje opcija Plavaca. Samo u poslednja dva dana se uveliko govori o prelasku Rahima Sterlinga iz Mančester Sitija i Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, a koliko su u Londonu zapeli da se pokažu na tržištu pod komandom novog vlasnika Toda Bojla sugeriše informacija da je dvostruki prvak Evrope krenuo po tandem Holanđana: Matijsa de Lihta i Frenkija de Jonga.

Dok interesovanje za De Lihta može da se podvede pod bajatu vest, jer se priča već desetak dana, dotle je ofanziva za De Jonga novost koja je dobro protresla Ostrvo. Pre svega zbog toga što se verovalo da će kreativni vezista put Old Traforda, međutim, kako taj posao nikako da se primakne realizaciji, Čelsi pokušava da iskoristi situaciju i „skine“ pojačanje rivalu iz Premijer lige.

Izabrane vesti

Barselona bi svakako da proda Frenkija de Jonga, samo što pregovori sa Crvenim đavolima tapkaju u mestu sedmicama. Erik ten Hag jeste doveo Terala Malasiju, ali je svima jasno da posle levog beka iz Fajenorda želi obnovu saradnje sa De Jongom, koga je lansirao na veliku scenu i koji je, uz Dušana Tadića, predstavljao mozak onog Ajaksa koji je 2019. stigao do polufinala Lige šampiona. Tad ga je Ajaks prodao Barseloni za 86.000.000 evra. Sad je cela caka u tome što Katalonci insistiraju da obeštećnju od 85.000.000 evra, da supštinski ne budu na gubitku.

Mančester je nudio i do 70.000.000 evra, ne onoliko koliko na Nou Kampu traže. Čelsi je video šansu i prema navodima iz Engleske „spreman je da uradi sve“ kako bi dobio De Jonga. To znači da se isprsi maksimalno. Novca ima, posle svih zabrana i peripetija koje su ga pratile u situaciji je da kupuje, i nije čudno što se okomio baš na Frenkija, jer bi tako em dobio kvalitetnog igrača, em zadao snažan udarac konkurenciji.

Zasad nema Čelsijeve zvanične ponude za De Jonga, s tim da se očekuje narednih dana. Zato ima za Matijsa de Lihta. Više puta su Plavci pokušali da odobrovolje čelnike Juventusa, probali ponudama od 60.000.000 ili 65.000.000 evra, hteli da u posao uključe napadača Tima Vernera, Stara dama je sve odbila, jer insistira na obeštećenju od 80.000.000, a prema nekim pokazateljima i 85.000.000 evra. Da ni crno-beli ne izgube ništa jer su ga pre tri leta baš za 85.500.000 evra doveli iz Ajaksa. U ovom trenutku Čelsi je bliži De Lihtu nego De Jongu, iz prostog razloga što mu je takav profil potrebniji, posle odlaska Antonija Ridigera.


tagovi

De JongFrenki de JongMatijs de LihtTransferiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara