Čelsi slavi srpskog tića Petrovića! Đorđe u penal seriji izbacio Njukasl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 23:15

Mladi Srbin fantastičnom paradom zaustavio šut Ričija sa kreča i odveo Plavce u polufinale

Čelsi ne igra Evropu, loš je u Premijer ligi, bio je večeras na korak od eliminacije iz Liga kupa Engleske ali će ipak imati šansu da osvoji taj trofej!

Golom Mikajla Mudrika u 92. minutu i odbranom Đorđa Petrovića na penal seriji, Čelsi je eliminisao Njukasl i plasirao se u polufinale takmičenja. Njukasl je vodio do nadoknade vremena ali je Tripijer poklonio gol Ukrajincu i i otišlo se u penal seriju. Tamo su Plavci nepogrešivo pogađali, a gosti bili sve nesigurniji. Bila je to šansa koju je Đorđe Petrović čekao...

Izabrane vesti

Srbin je za malo odbranio prvi penal Vilsona, potom je pročitao Tripijera koji je ppomašio gol, zatim lukavo čekao Bruna Gimaraaše znajući za brazilske smicalice i zastajkivanja kod izvođenja penala, ali je ovaj ipak pogodio... Konačno, u četvrtoj penal seriji mu se vratilo za sjajna čitanja sva tri prethodna šuta. Bacio se kao mačka pna penal Meta Rćčija i fantastičnom paradom zaustavio šut sa bele tačke posle čega je sve bilo gotovo i Čelsi je otišao u polufinale.


Iako je Liga kup u pitanju, obojica trenera su krenula sa najjačim sastavima koje su imali na raspolaganju s obzirom da im nedostaje gomila povređenih igrača...

Ispred Petrovića su štoperski tandem činili veteran Tijago Silva i nesigurni Benoa Badijašil koji bi uskoro mogao nedge na pozajmicu... Ostalo je bilo slično kao za vikend protiv Šefilda s tim što je Fernandez počeo u vezi sa Galagerom i Kaisedom, a Mudrik je ispao iz startnih 11 pored Palmera, Sterlinga i Džeksona.

Publiku na Stamfordu Bridžu je digao Konor Galager koji je posle pet minuta pogodio prečku, ali ju je ohladio Kalum Vilson u 19. minutu posle kontre „1 na 3“ i užasne reakcije Badijašila koji Petroviću nije ostavio skoro nikakvu šansu da reaguje...

Bio je Čelsi bolji u nastavku, stiskao, pritiskao, albanski napadač Broja je posle pola sata igre zamenio neraspoloženog Enca i čak pogodio mrežu nakon nekoliko minuta ali mu je gol opravdano poništen. Njukasl se odbranio i izdržao do poluvremena.

Ulasci iskusnih Burna i Tripijera na poluvremenu su malo stabilizovali defanzivu gostiju ali je Čelsi i drugo poluvreme otvorio boljom i konkretnijom igrom. Njukaslu se povredio i Entoni Gordon pa je na teren morao iskusni Riči, dok je Poketino malo po malo bacao u vatru sve adute sa klupe. Gusto, Matsen, Mudrik... I veliko pojačanje Enkunku koji je napokon dočekao da debituje za Plavce. Ali Čelsi nije uspevao da probije oklop gostiju. Ušlo se u nadoknadu vremena, Stamford Bridž je bio pred kapitulacijom i onda je Tripijer napravio prvu od dve fatalne greške. Poklonio je loptu ispred gola Mudriku koji nije oklevao i zakucao ju je u mrežu.

Po pravilima, nije bilo produžetaka i pristupilo se izvođenju penala. Tamo su rutinski pogađali Palmer, Galager, Enkunku i Mudrik, dok je Petrović svaki put bio blizu odbrane i u četvrtoj seriji stavio tačku na ovaj meč i plasman domaćeg tima u polufinale.

Na penale je u polufinale po prvi put u klupskoj istoriji prošao i Fulam. Vodio je 1:0 do 82. minutu u gostima protiv Evertona, ali je onda rezervista Beto izjednačio i odveo meč u penal seriju. Posle osam serija i promašaja Idrize Geja, Fulam je prošao među četiri najbolja u takmičenju. Tu će biti i drugoligaš Midlzbro koji je deklasirao trećeligaša Port Vejl 3:0. Posle sutršanjeg okršaja Liverpula i Vest Hema ćemo dobiti sve učesnike polufinala.

Čelsiju se smeši lepa šansa za trofej, a Đorđu Petroviću dugovečna budućnost na klupi dvostrukog šampiona Evrope.


tagovi

Liga kup EngleskeĐorđe PetrovićKiran TripijeMihajlo Mudrik

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara