Mojzes Kaisedo (Reuters)
Mojzes Kaisedo (Reuters)

Čelsijeva ponuda od 93.000.000 evra opet glatko odbijena

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 20:36

Brajton ne popušta

Ako je Deklan Rajs plaćen 116.000.000 evra (mogao bi i 122.000.000 ako se ispuni bonusi), onda ni Mojzes Kaisedo ne vredi manje. I to se neće promeniti.

Takav je stav Brajton zauzeo u pregovorima sa Čelsijem za ekvadorskog vezistu koji je tri godine mlađi od Rajsa. Zato je prva ponuda 81.500.000 evra glatko odbijena, zato je i druga u vrednosti od 93.000.000 evra preživela manje od 24 sata. Čelsi je sinoć opet testirao Brajton, klub sa juga Engleske je opet rutinski odbio.

Izabrane vesti

Brajton smatra da Kaisedo ne može da vredi manje o Rajsa ili Enca Fernandeza (Čelsi ga zimus platio 121.000.000) mada se spekuliše da bi ga pustio za neznatno manju sumu. I zna da su u Čelsiju odredili dovođenje Ekvadorca kao prioritet na početku prelaznog roka. Ponude od osam cifara se neće razmatrati na Ameks stadionu. Ako bi Čelsi eventualno probio granicu od 100.000.000 evra, onda bi i moglo da se razgovara.

Deluje da će ova priča trajati do samog finiša prelaznog roka. Čelsi neće tek tako odustati mada onda rizikuje da ostane bez alternative u vidu Romea Lavije. Vezista Sautemptona je takođe razmatran na Stamford Bridžu ali Liverpul već danima pregovara sa Svecima koji traže 60.000.000 evra. Belgijanac ima dogovor sa Redsima tako da vreme u ovom slučaju ne radi za Čelsi.

Čelsiju u prilog ide jaka želja igrača da pređe kod njih i nadaju se da bi Kaisedo mogao da napravi pritisak na klub.

Zimus je Kaisedo imao dogovoren transfer u Arsenal ali ga Brajton nije pustio. Nekoliko dana je štrajkovao ali se odljutio kada je dobio novi ugovor sa velikom povišicom i obećanje da će ga Brajton prodati na leto u slučaju dobre ponude. 

E sad, šta je to “dobra ponuda”, Kaisedo i Brajton verovatno imaju različita mišljenja. Kaisedo je došao iz ekvadorskog Independijente Del Valjea za samo 5.000.000 evra i jasno je koliko je ova Čelsijeva ponuda zapravo dobra. I tada je slučajno potpisao za Brajton jer je imao dogovoren transfer u Mančester Junajted ali su Crveni đavoli naprasno odustali.

Problem je što je Brajton puna kao brod. Samo u poslednje dve godine je na transferima petorice igrača (Kukurelja, Vajt, Makalister, Bisuma i Trosar) u velike engleske klubove je inkasirao blizu 220.000.000 evra. Nisu pod pritiskom da prodaju i mogu da rizikuju. Ali ako Kaisedu stopiraju i drugi veliki transfer, pitanje je kako bi to sve moglo da se odrazi na Ekvadorca i da li bi to više bio isti igrač.


tagovi

Mojzes KaisedoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara