Džejmi Bino Gitens (Reuters)
Džejmi Bino Gitens (Reuters)

Čelsiju više ne preti Adejemi, ali njegov bivši klinac je Terzićevo tajno oružje

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 17:03

Nemački napadač se povredio i propušta revanš protiv Plavaca

Naišao je Čelsi u prvom meču osmine finala Lige šampiona na raspoložene Borusiju Dortmund i Karima Adejemija i nije se dobro proveo. Brzonogi Adejemi je postigao prelep gol kada je poput munje pretrčao Enca Fernandeza i doneo minimalnu pobedu Milionerima pred revanš u Londonu.

Čelsi će u revanšu imati brigu manje pošto je nemački klub danas saopštio da će Adejemi najmanje tri nedelje biti van terena zbog povrede zarađene na meču protiv Herte u Bundesligi minulog vikenda. A to znači da propušta i duel na Stamford Bridžu koji je na programu 7. marta.

Izabrane vesti

Ozbiljan je ovo udarac za Borusiju jer je Adejemi u poslednje vreme igrao u strašnoj formi. Na svakom od poslednja četiri meča je bio strelac i njegov izostanak će predstavljati velikih hendikep.  

Pitanje je sada na koji način će Edin Terzić nadoknaditi izostanak sjajnog napadača. Povratkom Sebastijena Alea u špic napada se otvara opcija da Donjel Malen zameni Adejemija na levom krilu, ali tu je i još jedna zanimljiva mogućnost.

Na prethodne četiri Borusijine utakmice, Adejemija je svaki put sa klupe menjao 18-godišnji Džejmi Bino Gitens. Mladi Englez je produkt Mančester Sitijeve škole ali je poput Džejdona Sanča napustio klub kao slobodan igrač i odlučio se da gradi karijeru u Dortmundu. Došao je kao slobodan igrač, debitovao za prvi tim prošle sezone, a u ovoj je već igrao na 10 bundesligaških okršaja i postigao tri gola.

Poučen iskustvima mladih zemljaka Sanča i Džuda Belingema koji su eksplodirali na Vestfalenu, znao je da će u Borusiji dobiti šansu. Trener Edin Terzić mu sve više veruje i verovatno bi igrao i više da jesenas nije propustio 10 budnesligaških utakmica zbog povrede ramena.

„Sa njim je jednostavno. Ima sposobnosti da utakmicu okrene naglavačke. On je taj koji menja ritam meča kada uđe i to želimo od njega. Pravi razliku i ima fantastičan talenat“, rekao je Terzić.

Iako je došao iz Sitijeve škole, Bino Gitens nije tamo napravio prve fudbalske korake. Kao dete iz Londona je prvo trenirao u Čelsiju i Rrdingu iz kojeg je došao u Mančester. Sada mu se pruža neočekivana prilika da Plavcima i njihovim navijačima pokaže šta su propustili...


tagovi

Džejmi Bino Gitens

Obaveštavaj me

Čelsi
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara