Dragan Ćeran (©MN Press)
Dragan Ćeran (©MN Press)

Ćeranov Pahtakor čuva vrh, Stanojevićev Nasaf Karši hvata priključak

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 14:38

Zaostali mečevi u prvenstvu Uzbekistana na programu su u sredu, na teren izlaze ekipe koje su predstavljale zemlju na međunarodnoj sceni

Lider šampionata Uzbekistana, Pahtakor, neslavno je završio takmičenje u azijskoj Ligi šampiona. Preostalo mu je sada domaće takmičenje da zaceli rane. Na dobrom je putu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, a u sredu od 17 časova ima priliku da pobedu nad nejakim Andijanom poveća razliku na tabeli.

Ekipa čiji napad predvode srpski fudbaler Dragan Ćeran i nekadašnji centarfor Bajer Leverkuzena Eren Derdijok imaju priliku da naprave četiri boda razlike između njih i drugoplasirane Sogdijane.

Izabrane vesti

17.00: (1,13) Pahtakor (7,50) Andijan (16,0)

Andijan je pretposlednji na tabeli, posle devet mečeva je osvojio samo četiri boda i neće mu biti lako da izbegne ispadanje iz lige. Samo je Turon lošiji, to je jedina ekipa koja još ne zna za pobedu.

Pahtakor je dobio Andrijan na poslednja četiri susreta, a samo jednom je primio gol. Pre dve godine, kada je slavio sa 5:1. Oba duela iz prošle sezone rešio je rutinski u svoju korist, sa po 2:0. Na oba meča će Ćeran postigao po jedan pogodak. Nekadašnji napadač Smedereva, Hapoel Haife i Vardara je odradio suspenziju u prošlom kolu protiv Sogdijane (0:0)

U isto vreme još jedan srpski fudbaler naći će se na terenu. U Bekabadu će sa Nasafom Karšijem Marko Stanojević da napadne Metalurg. Posle lošeg otvaranja sezone, mladi tim Nasafa je daleko od vrha. Ima čak devet bodova manje od Pahtakora, ali i jednu odigranu utakmicu manje.

17.00: (3,40) Metalurg (3,10) Nasaf Karši (2,15)

Uspeo je da trijumfuje na četiri od poslednjih pet mečeva, a jedini poraz naneo mu je Bunjodkor. Očekuje se ipak da se Nasaf umeša u borbu barem za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nasafu zato ide dobro u AFC kupu, plasirao se u plej-of.

Nasaf i Metalurg su prošle sezone odigrali dva meča. Oba puta trijumfovao je tim iz Karšija, sa 1:0 i 2:0.

UZBEKISTAN 1 – ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

17.00: (3,40) Metalurg (3,10) Nasaf Karši (2,15)

17.00: (1,13) Pahtakor (7,50) Andijan (16,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marko StanojevićDragan ĆeranUzbekistan 1Pahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara