Nikola Krstović (©Starsport)
Nikola Krstović (©Starsport)

Černih isekao krila Sokolovima i pomogao Srbiji i Mađarskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 19:55

Crna Gora uprkos odličnoj partiji u Kaunasu osvojila samo bod - 2:2

Delovalo je da će se Crna Gora bar na nekoliko sati izjednačiti sa Srbijom i Mađarskom na prvom mestu Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj narednog leta, ali pad koncentracije u poslednjim trenucima nadoknade skupo je koštao Sokolove.

Iz Kaunasa se vraćaju samo sa bodom, pošto je rezervista litvanske reprezentacije Fedor Černih sjajnim udarcem matirao Milana Mijatovića za 2:2.

Izabrane vesti

Uspeli su izabranici Miodraga Radulovića brzo da reaguju nakon primljenog gola u 71. minutu, kada je Paulauskas kaznio lošu procenu Žarka Tomaševića na sjajno dodavanje kapitena Černiha preko odbrane gostiju. Samo sedam minuta kasnije Nikola Krstović je nastavio golgetersku seriju započetu još prošle sezone u dresu DAC-a, koja traje i po dolasku u Leče. Odličnim postavljanjem i udarcem iz voleja krunisao je u pogodak dodavanje Adama Marušića, što mu je bio drugi put u meču da je zatresao mrežu, ali mu je prvi gol poništen nakon intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Bilo je to u 57. minutu i po viđenom u dotadašnjem toku meča, da je ostalo 1:0 za goste verovatno bi se u Crnu Goru vratili sa tri boda.

Domaćini su od početka čekali grešku rivala, bez mnogo ambicija da napadnu, a ispostavilo se da to nije bila loša taktika. Uprkos boljoj igri i većem broju šansi, Crnogorci su dozvolili protivniku da im otkine dva boda čak i nakon što su spretnom reakcijom Stefana Savića okrenuli na 2:1 u 90. minutu. Ipak, prodor i velika upornost bivšeg beka Voždovca, Justasa Lasickasa, doprineli su da lopta stigne do Černiha, koji je to iskoristio da postane junak meča. I donese drugi bod svojoj selekciji iz pet mečeva.

Ovaj remi odgovara Srbiji i Mađarskoj koje uoči međusobnog okršaja na stadionu Rajko Mitić predvode grupi sa po sedam bodova. Crna Gora je sada na pet, a Litvanija i Bugarska imaju po dva.

U narednom kolu, već u nedelju, Sokolovi dočekuju Bugarsku, a Litvanija naše Orlove.

GRUPA G

Litvanija - Crna Gora 2:2 (0:0)

/Paulauskas 71, Černih 90+4 - Krstović 78, Savić 89/

20.45: (1,83) Srbija (3,50) Mađarska (4,70)



tagovi

Crna GoraLitvanijaKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara