Četvrtak u Seriji A: Sari protiv prijatelja Gotija traži izlaz iz tunela, Jurić bi pobedu za 115. rođendan

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.12.21. | 14:20

Veliki ispit pred Rimljanima i toskanskim stručnjakom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Petnaesto kolo Serije A se završava mečevima Torino - Empoli i Lacio - Udineze. U Torinu žele da sa četvrtom uzastopnom pobedom na domaćem terenu proslave rođendan kluba, a u Rimu Lacio mora da pobedi ako želi da uhvati priključak sa timovima koji se bore za Ligu Evrope i izbegne otvaranje nove krize i odlazak tima u kazneni karantin.

Izabrane vesti

LACIO - UDINEZE (20.45)

Na Olimpiku će ukrstiti koplja dva stara prijatelja, Mauricio Sari i Luka Goti. Trener Udinezea je bio deo stručnog štaba Sarija u Čelsiju u kome je bio i Đanfranko Zola. S obzirom na to da su radili zajedno, između njih nema tajni i teško će moći da iznenade jedan drugog. Laciju su preko potrebni bodovi posle dva uzastopna poraza od Juventusa i Napolija, na kojima nisu uspeli ni da zatresu mrežu protivnika. Svaki ishod osim pobede otvorio bi novu krizu u Laciju i tim bi se, gotovo je izvesno, našao u karantinu.

U tom smislu, Udineze je, ako sudimo po tradiciji, idealan protivnik za Lacio da izađe iz neugodne pozicije. Nebeskoplavi nisu samo deset puta pobedili Frijulance na poslednjih 13 mečeva već su čak deset puta uspeli da sačuvaju i svoju mrežu. Izuzetak koji potvrđuje pravilo dogodio se prethodne godine kada je Udineze pobedio Lacio 3-1 posle pet uzastopnih godina u kojima nije uspevao čak ni da postigne gol, a kamoli da izbegne poraz na Olimiku.

Sari je izazvao lavinu polemika zbog izjave da je u Napulju shvatio već tokom zagrevanja svog tima da će izgubiti meč, a bio je i meta poslovično ironičnog rimskog humora zbog navodnog poređenja sebe i Lacija sa Klopom i Liverpulom. Naravno, Sari je napravio parelelu sa Redsima i nemačkim trenerom da bi podvukao da je potrebno vreme da se konstruiše tim i ostvare rezultati. Toskanski stručnjak je ponovio da će mu trebati još dva tri prelazna roka da sredi stanje igračkog parka u Formelu.

Udineze je odlično počeo sezonu. U prva tri kola je ostvario dva trijumfa da bi u sledećih 11 samo jednom osvojio sva tri boda. Veliki peh za Gotija je teška povreda Pereire zbog koje je morao da promeni stil igre imajući u vidu da nema igača sa sličnim karakteristikama. 

Lacio se najviše uzda u svog kapitena koji je Udinezeu postigao čak 12 golova u karijeri, samo je protiv Sampdorije, Kaljarija i Đenove bio efikasniji. Inače, Sari ima sve igrače na raspolaganju osim Luiza Felipea koji je suspendovan zbog kartona i na njegovom mestu će igrati Patrik. U tim se vraća i Adam Marušić posle preležanog kovida-19, ali će večeras biti na klupi.

LACIO 4-3-3: Rejna - Lacari, Patrik, Ačerbi, Hisaj - Milinković, Kataldi, Luis Alberto - F. Anderson, Imobile, Pedro.

UDINEZE 3-4-2-1: Silvestri - Bekao, Nujtink, Samir - Molina, Valas, Arslan, Udodži - Puseto, Deulofeu - Beto

TORINO - EMPOLI (18.30)

Empoli ima najbolji skor u Seriji A protiv Torina, sedam pobeda, osam remija i samo tri poraza i sa pobedom u toskanskom derbiju protiv Fjorentine zabeležio je najbolji start u Seriji A u istoriji kluba. Međutim, Torino je od 17 osvojenih bodova u prvenstvu čak 13 osvojio na svom stadionu, a na dva poslednja odmeravanja snaga sa Empolijem u Seriji A sačuvao je mrežu na domaćem terenu. Takođe, tim Granata koji proslavlja 115 godina postojanja kluba - tim povodom će večeras nastupiti u dresovima specijalno namenjenim za tu priliku - je nanizao tri pobede na stadionu “Grande Torino”. Padali su redom Đenova, Sampdorija i Udineze.

Trener Ivan Jurić je izgubio na više od dva meseca kapitena Belotija, ali se u tim vraća Marko Pjaca i on bi zajedno sa svojim zemljakom Brekalom trebalo da igra iza leđa jedinog špica Sanabrije.

Inače, osim Belotija, Torino ne može da računa ni na Điđija, Ansaldija, Ederu , Mandragoru i Verdija. Vanja Milinković Savić i Saša Lukić će po običaju biti u startnoj postavi.

Empoli puca od zdravlja, ne samo metaforički gledajući tabelu, već i bukvalno budući da je jedini tim u Seriji A koji u ovom momentu nema nijednog povređenog igrača. Jedina dilema za trenera Andreacolija se ogleda u izboru između Bajramija i Hendersona za ofanzivnog pleja. Posle dužeg vremena bi mogli da vidimo od prvog minuta napadački tandem Kutrone - Pinamonti.

TORINO 3-4-2-1: Milinković - ZIma, Bremer, Bonđorno - Singo, Lukić, Pobega, Ajna - Pjaca, Brekalo - Sanabrija

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario - Stojanović, Toneli, Luperto, Markica - Has, Riči, Bandineli - Bajrami- Kutrone, Pinamonti.

SERIJA A - 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fjorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

Bolonja - Roma 1:0 (1:0)

/Svandberg 35/

Inter - Specija 2:0 (1:0)

/Galjardini 36, Martinez 58pen/

Đenova - Milan 0:3 (0:2)

/Ibrahimović 9, Mesijas 45+2, 61/

Sasuolo - Napoli 2:2 (0:0)

/Skamaka 72, Ferari 89 - Ruiz 51, Mertens 60/

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mauricio SariIvan JurićAdam MarušićMarko Pjaca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara