Fudbaleri Le Pija (©AFP)
Fudbaleri Le Pija (©AFP)

Četvrtoligaš mogao da zaradi više, ali je želeo da nagradi svoje navijače

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 12:15

Hrabra, ali finansijski neisplativa odluka rukovodstva Le Pija pred susret sa Renom (četvrtak, 20.45) u četvrtfinalu Kupa Francuske

Valensijan, klub koji će gotovo izvesno ispasti ove sezone u treću ligu, izborio je u sredu plasman u polufinale Kupa Francuske. Ipak, maleni Le Pij bi mogao da mu otme slavu i status najvećeg iznenađenja, ukoliko ovog četvrtka od 20.45 časova uspe da savlada Ren.

Le Pij je četvrtoligaš, a na putu do četvrtfinala savladao je dva drugoligaša, Dankirk i Laval (oba sa po 2:1). Sada će prvi put morati da igra protiv tima iz Lige 1, protiv Rena, koji je u odličnoj formi.

Izabrane vesti

Crveno-crni su zabeležili 10 pobeda na poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima. Prošlog vikenda su odigrali 1:1 na Parku prinčeva sa Pari Sen Žermenom, a nedavno su u kupu eliminisali Olimpik Marselj. Suvišno je uopšte konstatovati da su apsolutni favoriti večeras.

Sve ukazuje na to da će bajka Le Pija en Vele da bude završena. Ovo je verovatno poslednja prilika za tim koji se bori za plasman u treći rang da zaradi dodatni novac.

(15,0) Le Pij (7,25) Ren (1,18)

Zato i čudi odluka rukovodstva Le Pija, koji je propustio priliku da zaradi nešto ozbiljniju sumu. Naime, ne može u ovoj fazi takmičenja da bude domaćin na svom malom stadionu, pre svega zato što nema uslove za postavljanje VAR tehnologije. Ren je ponudio četvrtoligašu da on organizuje utakmicu, a da profit podele po pola, ali Le Pij je odbio.

Umesto toga, iznajmlili su stadion obližjeg Sent Etjena, za 150.000 evra. Pristali su da sami daju toliki novac iz svoje kase, samo kako bi obezbedili svojim navijačima priliku da gledaju uživo utakmicu.

Od prodaje karata isplatiće svakako tih 150.000, pošto je dan pre utakmice rasprodato 28.500 mesta. Neće biti popunjen čitav kapacitet (42.000), ali očekuje se više od 30.000 navijača. Cena ulaznica je od osam do 30 evra.

To je bila odluka srca. Nije se uopšte dovodilo u pitanje, nije bilo šanse da uskratimo naše navijače ovakvog istorijskog trenutka“, kazao je predsednik Le Pija Kristof Gotije.

Le Pij en Vela i Ren se nikada do sada nisu sastajali na takmičarskoj utakmici.


KUP FRANCUSKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Olimpik Lion - Strazbur 0:0 penalima: 4:3

Sreda

Ruan – Valensijan 1:1 (0:1) – penalima 2:4

Četvrtak

20.45: (15,0) Le Pij (7,25) Ren (1,18)

Sreda, 13. mart

21.10: Pari Sen Žermen - Nica

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskeFK Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara