©AFP
©AFP

Čičarito se vraća na mesto odakle je sve počelo

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 01:19

Čivas i iskusni fudbaler blizu dogovora saradnje

Posle 13 i po godina Havijer Ernandez Čičarito vrlo je blizu povratka u klub iz kojeg je i krenuo da ispisuje bogatu fudbalsku biografiju.

Kako navode meksički mediji, agent 35-godišnjeg napadača i klub iz Gvadalahare su već održali sastanak i pregovori su u odmakloj fazi. Ukoliko dođe do očekivanog raspleta i ozvaničenja dogovora Čičarito bi se posle više od 13 godina vratio u Čivas u kojem je i napravio prve profesionalne korake.

Izabrane vesti

Meksički fudbaler debitovao je 2006. godine za pomenuti klub i iste sezone bio deo generacije koja je osvojila Aperturu. Pažnju šire javnosti Čičarito je privukao 2010. godine kada je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi golom protiv Francuske najavio pobedu kasnije vrednu plasmana u osminu finala gde je uspeo da zatrese mrežu Argentine, ali ne i da donese svojoj reprezentaciji prolaz u narednu rundu.

Istog leta Meksikanac je prešao u Mančester Junajted uz obeštećenje od 7.500.000 evra, a posle perioda provedenog na Old Trafordu igrao je još za Real Madrid, Bajer Leverkuzen, Vest Hem, Sevilju i Los Anđeles Galaksi.

U MLS ligi je ostavio značajan trag i na 83 utakmice postigao 39 golova, ali ga je povreda ligamenata kolena u maju primorala na dužu pauzu. Upražnjeno mesto u špicu Galksija uticalo je da Dejan Joveljić dobije značajniju ulogu. Kada je postalo izvesno da Meksikanac neće ostati u klubu, čelnici ekipe iz Los Anđelesa su angažovali Migela Berija iz Atlanta Junajteda koji će se sa Srbinom boriti za minute u 2024. godini.


tagovi

ČičaritoČičarito ErnandezLA GalaksiČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara