Lalatović i Petrić (©Starsport)
Lalatović i Petrić (©Starsport)

CIES: Mozzart Bet Superliga četvrta na svetu po broju smenjenih trenera ove sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 01:42

Najgora situacija u Tunisu

Čeka nas poslednje kolo u Mozzart Bet Superligi Srbije i može sada već da se konstatuje da su samo dva kluba u celoj ligi ostala sa istim trenerom od prvog do finalnog kola. I to ona dva koja se bore za drugo mesto – TSC i Čukarički.

Ne dešava se tako često da u istoj sezoni šefa struke promene Crvena zvezda i Partizan, s tim što su crno-bele vodila čak trojica od početka takmičarske godine.

Izabrane vesti

Fudbalska opservatorija (CIES) iz Švajcarske uradila je istraživanje koliko je trenera u 60 najjačih liga sveta ostalo od početka do kraja sezone u svojim klubovima i rezultat je poražavajući: manje od polovine je bilo na klupi od prvog do poslednjeg ili zavisno kojeg po redu kola koje je odigrano do 22. maja.

Srpska Mozzart Bet Superliga je, kao što se može očekivati, među najlošijim kada je u pitanju poverenje u trenere. Dakle, 14 od 16 klubova je smenilo stratege u dosadašnjem delu šampionata i po tome je naše prvenstvo četvrto u svetu.

Najgora je situacija u Tunisu, gde je rezultat – 100 odsto! Svih 16 klubova je tokom sezone promenilo šefa struke. Potom ide Premijer liga Bosne i Hercegovine, gde je u 12 klubova samo jedan trener „preživeo“. A, gora od Srbije je i Makedonija, u kojoj je od 11 klubova čak deset promenilo prvog stručnjaka.

Kada su jače lige sveta u pitanju, najzaštićeniji su treneri u Švajcarskoj, gde su ove sezone samo trojica dobila otkaze pre kraja (od deset klubova), a iznenađujuća je situacija u italijanskog Seriji A, gde je od 20 klubova samo sedam menjalo šefa stručnog štaba.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaCIES

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara