©Reuters
©Reuters

Čilavert ustalasao duhove: Maradona je bio predvidiv, a Mesi je nepredvidiv, to je razlika

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.10.21. | 02:56

Čuveni čuvar mreže objašnjavao razliku između dva argentinska asa

Legendarni paragvajski golman Hose Luis Čilavert "ustalasao je duhove" uoči sutrašnjeg okršaja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između njegove selekcije i Argentine.

Čilavert je aktuelnu zvezdu Gaučosa i Svetskog fudbala stavio ispred čuvenog Dijega Armanda Maradone, što je pokrenulo lavinu komentara u javnosti.

Izabrane vesti

"Jednom me je vaš kolega pitao da li bih mogao da zaustavim Mesija? Rekao sam da mogu, jer imam kontroler na Plejstejšnu i zaustavljam se kad god želim. To je jedini način da zaustavimo Lionela. U Argentini mnogi kažu da je Maradona bio bolji od Mesija. Za mene je Maradona bio predvidiv, a Mesi je nepredvidiv. To je razlika", rekao je Čilavert.

(6,00) PARAGVAJ (3,60) ARGENTINA (1,70)

Potom je pokušao da objasni osnovnu razliku između dva čuvena asa.

"Kada Mesi izvodi slobodan udarac, onda moram da pokušam da pogodim gde će šutirati da bih mogao da probam da odbranim. Slobodne udarce izvodi tako precizno i pod takvim uglom, da ostaje samo da mu aplaudirate. Ali, kada je Maradona šutirao, na primer kada sam se suočavao sa njim u Velez Sarsfildu, znao sam kako će izvesti onaj čuveni felš. Već sam leteo u pravu stranu i uspevao da odbranim", rekao je Čilavert.

Argentina se nalazi na drugom mestu u kvalifiakcijama za Katar, iza maksimalnog Brazila, koji ima 24 boda iz osam mečeva. Paragvaj je šesti i neophodan mu je svaki bod kako bi se umešao u borbu za plasman na Mundijal.


tagovi

Lionel MesiDijego MaradonaHose Luis Čilavert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara