Cirkus u BH fudbalu: Isti selektor po drugi put smenjen posle dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 18:15

Legendarni golgeter trajao manje od dva meseca na klupi

Kao da je Meho Kodro antibiotik pa ga u Bosni i Hercegovini povremeno uzimaju da ne preteraju.

Legendarni napadač je po drugi put u karijeri doživeo da ga smene sa selektorske pozicije posle samo dve utakmice.

Izabrane vesti

BH fudbal već godinama funkconiše sve gore i gore, a reprezentacija je u vreme najuspešnije generacije sa Džekom, Pjanićem i ostalima bila maska za sve probleme jer je pravila kakve - takve rezultate. Međutim, posle klupskog i reprezentativni fudbal u zapadnom komšiluku je pao na niske grane.

U prethodnih pet godina su promenjena petorica selektora. Od Roberta Prosinečkog, preko Duška Bajevića, Ivajla Peteva, Faruka Hadžibegića do Meha Kodra sada.

Kodro je na selektorsku funkciju promovisan početkom avgusta, a evo nije izdržao ni dva meseca. Za manje od dva meseca je vodio popularne Zmajeve na dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U prvom je savladao Lihtenštajn 2:1, u drugom je poražen na Islandu 0:1 golom u 91. minutu.

Kodru je ovo drugi put u karijeri da ga ekspresno smenjuju sa pozicije BH selektora. Reprezentaciju je vodio na prijateljskim utakmicama protiv Makedonije i Japana u januaru 2008. ali je kasnije smenjen kada se pobunio jer je Savez bez njegovog znanja dogovarao prijateljske utakmice i birao rivale.

Kodro je jedna od igračkih legendi Bosne i Hercegovine. Rođeni Mostarac je šest godina tresao mreže u dresu Veleža, da bi 1991. otišao u Španiju gde je devet sezona igrao za Real Sosijedad, Barselonu, Tenerife i Alaves. Igračku karijeru je završio u Makabiju iz Tel Aviva, a trenersku počeo baš u pomenutom prvom mandatau na klupi Bosne i Hercegovine. Kasnije je radio u mlađim kategorijama Real Sosijedada i kao asistent u prvom timu. Samostalno je trenirao Sarajevo, švajcarske klubove Servet i Lozanu da bi se ovog leta vratio u BiH.

I očigledno zažalio...


tagovi

reprezentacija Bosne i HercegovineMeho Kodro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara