Foto: Atletico Madrid
Foto: Atletico Madrid

Čolo čuva svog univerzalca: Ljorente u Atletiku do 2027.

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 22:20

Španac stavio paraf na novi ugovor sa šampionom Španije

Na Vandi Metropolitano čine sve kako bi sačuvali okosnicu šampionske ekipe. Pre nedelju dana vernost madridskom Atletiku produžili su Stefan Savić i Hoze Marija Himenez, a u sredu uveče isto je učinio i Markos Ljorente. Univerzalac Dijega Simeonea stavio je paraf na novi, šestogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Španije, što znači da će, ukoliko ''ispoštuje'' dogovor, u taboru Jorgandžija ostati do leta 2027. godine.

Nije bilo potrebe za žurbom, dosadašnji ugovor isticao mu je tek za tri godine, ali u taboru madridskog kluba nisu ništa želeli da prepuštaju slučaju. Kako piše Mundo Deportivo, čitave pregovore olakšala je Ljorenteova privrženost klubu, što se uostalom da zaključiti i na osnovu poruke koju je ostavio na svom Instagram profilu povodom produžetka saradnje.

Izabrane vesti

"Došao sam u Atletiko Madrid sa velikim entuzijazmom pre dve godine. Od tada sam prošao put na kojem sam porastao kao igrač i osoba, padao sam i ustajao, pronašao drugu porodicu i proživeo nezaboravne trenutke. Postoje mesta na kojima se osećate ispunjeno, ljudi koji vam daju snagu da živite i momenti koji će se pamtiti. Sve to imam ovde i srećan sam. I ostaću ovde do 2027. Minimum. Nastavićemo ovaj prelepi put zajedno", napisao je Ljorente na svom Instagram profilu.

Španac je u klub stigao pre dve godine iz Real Madrida, i mada u prvom delu prve sezone na Vandi Metropolitano nije imao značajniju ulogu, nijednog trenutka nije očajavao. A onda se dogodio - Liverpul. U revanšu osmine finala Lige šampiona Simeone je uvođenjem Markosa Ljorentea planirao da "zatvori" meč, a ispostavilo se da je dobio opciju više u napadu. Sa dva gola i asistencijom u produžecima, Španac je odveo Atletiko u narednu rundu i profilisao se kao univerzalni vojnik madridskog tima.

Od tada pa do danas uspeo je da pokrije većinu pozicija na terenu. Od zadnjeg preko prednjeg veznog, pa od desnog beka i desnog krila do napadača. Za Atletiko je odigrao ukupno 82 utakmice, postigao 18 i namestio 17 golova. I tek će ih biti. Daleko je 2027.


tagovi

Markos LjorenteAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara