FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Čolo opet dokazuje lojalnost: Pristaje na smanjenje plate, samo da produži saradnju

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 17:48

U slučaju da obnovi ugovor argentinski stručnjak bi spojio punih 15 godina na klupi Jorgandžija

Mnogo štošta promenio je Atletiko Madrid u prethodnih desetak godina, između ostalog čak i stadion. Ipak, jedna stvar se u crveno-belom delu prestonice ne menja već 12 godina, a po svemu sudeći neći ni u naredne četiri.

Dijego Simeone, ili tačnije njegova sestra Natalija (koja mu je ujedno i agent) postigla je načelni dogovor sa izvršnim direktorom Atletika Migel Anhel Hil Marinom po kom bi popularni Čolo ostao na Metropolitanu do 2027. godine.

Izabrane vesti

Aktuelni ugovor stručnjaka koji je stekao kultni status najpre na Visente Kalderonu a onda i na Metropolitanu ističe u junu sledeće godine, a sada je spreman da pristane na značajno smanjenje zarade samo kako bi što duže ostao u voljenom klubu. Kako je Ekip pisao pre nekoliko meseci Simeoneova trenutna zarada iznosi oko 34.000.000 evra godišnje, a kako španski mediji pišu sada bi mogla da bude umanjena i do 45 odsto, što bi značilo da će Argentinac inkasirati oko 19.000.000 po sezoni po potpisivanju novog sporazuma.

Ostalo je još da dve strane postignu konsenzus po pitanju trajanja ugovora, mada ni tu neće biti većih problema pošto bi Čolo navodno pristao i na dve godine. Mediji na Pirinejima pišu i da je Simeone svestan ekonomskog stanja kluba pa je spreman da podnesu žrtvu kako bi i on sam doprineo rasterećenju budžeta Atletika.

Las Palmas - Atletiko Madrid

Čolo je je trener Atletika postao u decembru 2011. - pre skoro punih 12 godina. U slučaju da zaista ostane do 2027. na klupi madridskog velikana proveo bi oko 15 i po godina, čime bi pretekao legendarnog Luisa Aragonesa na poziciji trenera koji je najduže vremena proveo na mestu šefa stručnog štaba Rohiblankosa. Čovek koji je kao selektor Španije osvojio EURO 2008. sakupio je ukupno nešto više od 14 godina na mestu trenera Atletika, u čak sedam različitih mandata.

Argentinac je podsetimo od dolaska među Kolčonjerose osvojio dve titule prvaka Španije (2014. i 2021.) a kada je osvojio prvu vratio ju je na tadašnji Visente Kalderon nakon 18 godina i 1996. kada je upravo Čolo kao igrač bio deo ekipe.

Koliko god delovalo teško, pokušaće očigledno Čolo u narednim godinama da napadne jedino što Atletiku nedostaje da se učvrsti među one najveće klubove svetskog fudbala, trofej Lige šampiona, koji mu je s izmakao 2014. i 2016. kada je gubio u finalima elitnog takmičenja od gradskog rivala Reala.


tagovi

Atletiko MadridDijego SimeonePrimerajorgandzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara